- Konu Sahibi muhtelif89
ayrıca arkadaşlar özel kamu farketmez bence bankacı bankacıdır hepsi aynı ünvanda çalışıo bankacı işte... ama benim gişeye karşı bi fobim var korkuyorum resmen sanki işkece göreceğim bütün üstelerim beni ezecekmiş gibi ön yargıarım var... istediğim aslında daha ck bireysel.. ama gişede başlatıyolar tecrübesizleri :/ :/ gişede bireysele geçmek ne kadar zamanımı alır yeterince zama kaybettim 25 yasıdayım biran önce kariyer yollarıa atılmak istiyorum
Tecrübesizleri sadece gişede başlatırlar düşüncen doğru değil. Deneyimsiz bireyselci de alınır. Şöyle anlatayım; bankaların pozisyon belirlemeden açtıkları sınavlar vardır. Bu sınavı geçip mülakat aşamasına geldikten sonra tamamen senin yetkinliklerine bakarlar, satış yapabilir, bu yönü kuvvetli diye düşünürlerse o sınavla bireysele ya da ticariye geçersin. Ama satışa uygun görünmezsen gişeye alınırsın. Ama bu dediğim gibi sadece genel bir sınavsa böyledir. Bireysel pazarlama uzman yardımcısı sınavı da açabilirler ya da sadece gişe sınavı. Bunlarda sadece o pozisyon için değerlendirilirsin. Ki zaman bireysel pazarlama uzman yardımcısı arıyorsa deneyimsiz olabilir aday. Çünkü deneyimli biri uzmanlık sınavına ya da müdür yardımcılığı sınavına girer.
Gişedekiler ezilir korkun olmasın hiç. Eğer müdürün seni eziyorsa emin ol bu karakteridir, sana yaptıgını bireysele de yapar. Şubede en çok müşteriyle temas kurulan yer gişedir. şubenin vitrini gibi düşün, şubeye ilk girdiğinde onları görürsün. O yüzden gişeci olsan da değersiz vasıfsız bir eleman olmazsın. Kasanın döndüğü, para işlerinin olduğu tek yer olduğundan, çalışanlar sana çok yüklenemez açık verebilirsin. Ki yüklenseler bile hakkını savunma şansın her zaman var. Dediğim gibi pazarlamaya göre daha rahat satış baskısız çalışırsın. Benim bireysel için geçişi teklif edilen ama "ben deli miyim pazarlamada çalışıcam" diye düşünen arkadaşlarım var. Bu anlamda rahatını bozmak istemiyorlar. Maaşları daha tatmin edici olsa da değmeyeceğini düşünüyorlar.
Gişedeysen her zaman pazarlamaya geçme şansın olur, ama satışların iyiyse ve farkettirirsen kendini. Yoksa kimse hadi sene gişeye alalım demez. Çoğu bankada pazarlama elemanları uzman yardımcısı-uzman-müd.yardımcısı-müdür olarak basamaklarınır. Kimisinde basamak sayısı 3 diil de 4tür. Eğer sen 1yıllık ya da 5 yıllık gişeciysen bile pazarlamaya geçmek istersen pazarlamanın en altından uzman yardımcısı olarak başlarsın. burada kaç yıllık olduğun önemli değildir.