Kekler - Pastalar Barbieli kümbet pasta

arzuco

Biri Beni Durdursun Canım
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
2.304
15
358
İstanbul
süt şeker ve irmiği bir tencerede koyulaşana kadar pişirin. o biraz ılınırken derince büyük bir bir kaseyi strech filmle kaplayın. rulo pasaları bir parmaktan daha ince olacak şekilde dilimleyin. kasenin içini hiç boşluk kalmayacak şekilde bu dilimlerle kaplayın. biraz ılınmış muhallebimizi kaseye dökün. tekrar biraz daha ılınmaya bırakın üstü kabuklandığında kalan pasta dilimleri ile kapatın. bir kaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapacağınız zaman kaseyi servis tabağına ters çevirerek pastamızı çıkarın. üstüne plastik bebeği yerleştirin. afiyet olsun :)

plastik bebeğin bacaklarını dizlerin üstünden keselim. ben olduğu gibi bacakları çıkardım biraz kısa oldu. sonra pastaya değecek kısmı yıkayıp strech filmle kaplayalım.

2 adet ülker rulo pasta büyük boy
1 lt süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker.

isterseniz çilekli krem şanti ile değişik süslemeler yapabilirsiniz.

barbielikmbetpasta.jpg

çok güzel görünüyo. çocuklar bayılır buna valla. barbisizi bile çok şık görünür.
ellerine sağlık. neler buluyonuz yaaa.

ben kızımın doğumgünü için yaptım hazır pastaya alternatif olsun diye. çocuklar bayıldılar :)

bayılırlar tabi. barbili falan çok albenisi var. bende bayıldım:)))
kızının yeni yaşı kutlu olsun. nice mutlu yıllar yaşayın inşallah.

kizimin gecen yilki dogum gününe yaptirmisdim barbili pasta böyle diildi deyisikdi ama buda süper pratik bisey canimcigim cok tskler aklimda bulunsun mutlaka yapicam süpersin canim
paylasimin icin tsklera.s.
barbiyi komple vücuduyla icine batirdin dimi canim???

kizimin gecen yilki dogum gününe yaptirmisdim barbili pasta böyle diildi deyisikdi ama buda süper pratik bisey canimcigim cok tskler aklimda bulunsun mutlaka yapicam süpersin canim
paylasimin icin tsklera.s.
barbiyi komple vücuduyla icine batirdin dimi canim???

ben bacaklarını komple çıkarttım biraz kısa oldu . en iyisi bacakları dizden kesmek yada strech filmle sarıp tümüylede batırılabilir.
malzeme olduktan sonra pratik bir tarif. günlerde de bebek koymadan da şık duruyor.

yenı gördüm canım ya ............
cok guzel olmus gercekten de malesef benım cocugum yok ama koca bı bebegım war eşime yapıcam bunu oda sewer degısık seylerı yada cocuklu mısafır geldıgınde cok ıyı olur
degısık bı fıkırmıs cnm cok saol hem cok kolay ellerıne saglık cnm .....

çok güzel görünüyor hayatım ellerine sağlık

kızıma üç defa doğum günü yaptım üç pastasıda birbirinden değişik ve güzeldi

dördüncü doğum günü pastasını ben yapmak istiyorum mesela bu olabilir:lepi:

Back
X