Barınaktan evcil edinmek

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.555
32.863
798
Selamlar, bir çok konu açılmışken ben de sorayım istedim.
Henüz bunu gerçekleştirmek için 1 senem var ve bir köpek edinmek istiyoruz. Bu arada köpeklere alerjim var aslında ama ilaçlarım var henüz kullanmadım çünkü yakın temas halinde olduğum bir köpek olmadı...
Sorun şu ki ben köpek bakımı ve eğitimi hakkında pek bilgi sahibi değilim. Yazın İstanbula gittiğimde artık barınakları bizzat ziyaret etme imkanım olacak. O arada deneyim ve bilgi de edinirim. Şu anki evimiz de kendimize ait ve ufak bir bahçesi var, komşular anlayışlı ve çevre açısından sıkıntımız yok.
Bizim evde 6 tane kuşumuz var her köpek kuşlarımızla anlaşır mı? Yahut çok sevdik aldık getirdik ve sorun gözlemledik, bunun telafisi mümkün mü? Alıştırılabilir mi? Kuşlarımız sürekli kafesin dışındalar çünkü...

Arkadaşım senin gibi bir hayvan severler karşılaştım ne mutlu. Barınakların haricinde polenezköy ormanlarına bırakılmış bir dolu cins yavru ve yetişkin köpek var. Biz ailecek özellikle kardeşlerim sık sık gidip bu hayvancıkları besliyorlar. İstanbula geldiğinde bir haftasonu orayada bak derim. Oradakiler ormana terk edilmiş durumdalar ve yiyecek bulmaları çok zor :2:

Bakarım elbette gün gelene kadar araştırmaları sürecek. Zaten şu an hemen sahiplenecek yeterlilikte değilim:) ama iştr getireceğimiz köpek kuşlarımızla zıt olursa ne yaparız? Genelde anlaştıklarını görüyorum, duyuyorum da bizimkiler pek bir yaramaz :)

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Kopek egitiminde asamayacagin sorun diye bir sey yok arkadasim.
Ben kopegi yanlislikla kedi yaptim saldirganlik durumu olan bir kopegi barinktan cikarttim. (Tecrubesizken, aniden) 1 ay onunla ugrastim araliksiz ve tum sorunlarimizi cozduk. Bizim saldirgan cocuk camdan bakmayi seven, kalorifere dayanip yatan, her bos aninda yalanan bir sey oldu.
Problem yasamazin demiyorum. Muhtemelen yasarsin. Icgudusel olarak kus kedi sinek vs yakalamaya calisiyorlar, yapmamasini ogretmen gerekir. Ama ogrenir de sikinti yasamazsin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
köpegın karakteriyle alakalı ama barınak köpeklerı öyle sevgiye muhtackı,o kuşları bıle basının ustunde gezdırırler..

egıtımle asılamayacak hıcbıse yoktur,yeterkı onu bırakma..

Nasıl mutlu oldum bu yazdıklarını okuyunca :) Barınaktan almakla en iyisini yapıyorsun.. Barınaklarda da yavrular olabiliyor eğer yavru alırsan kuşlarla daha rahat uyum sağlayabilir.. Çok sorun olacağını düşünmüyorum ben ama olursa bile alıştırılabilir :)

Ben de nedense sorun olmaz gibi düşünüyorum ama bir anlık bir şey. Özellikle kuşlarımızdan bir tanesi çok yaramaz eminim hiç rahat bırakmaz orasını burasını kemirir, hiç de çekinmesi yoktur nerde canlı görsün koşa koşa gider kaşımaya falan çalışır...
Dönüşü olmayan anlık bir durum olursa çok kötü olur bizim için...
Şu anda tek kararım ev küçük olduğu ve papağanlar da olduğu için küçük ve az tüylü bir ırk edinmek ama gidip hangisine aşık oluruz bilinmez tabi:)

Son düzenleme:
Yüce gönüllü insanları çok seviyorum..
Ne kadar güzel bir düşünce..
Bizim gittiğimiz barınakta ki bebişler..
Nasıl sevgiye açlar yavrucuklar..

Eklentiler

• $image.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 82
  • $image.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 82
  • $image.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 116
Çok minişler ya:)
Aslında apartman sakinleri bahçeye bir köpek istiyor. Belki büyük bir ırk da edinebiliriz çokça seveni olur:) mahallede 5-6 tane köpek var isim de koymuşlar onlara, hepsi ne kadar şişman sürekli besliyorlar ve çok seviliyor. Birini alıp bahçeye koyalım diyorşardı ama sürü halinde takılıyorlar ve hemen arkadaşlarını aramaya başlıyorlar:)

Son düzenleme:

Nerede oturuyorsun arkadaşım ya, ben de geleyim sizin mahalleye nolur. Hayvan seven bir mahalle görmeyeli asırlar oldu =((

Nerede oturuyorsun arkadaşım ya, ben de geleyim sizin mahalleye nolur. Hayvan seven bir mahalle görmeyeli asırlar oldu =((

Ben şu an oraya taşınmadım 1 ayım kaldı ama fırsat buldukça gidiyorum. Hatta 2 tane ördek var yağmur yağınca o su birikintisinden bu su birikintisine koşuyorlar videolarını atıyor eşim Pendik kurtköy:)

Son düzenleme:
Çok güzel bir fikir..
Barınaklar da her cins köpek mevcut..
Apartman sakinlerinin de onaylaması baş başına harika zaten.

canım herşey senin yetiştirmenle alakalı.ilk bi kaçgün adaptasyon sorunu yaşayabilir. sonrasında size alışır.kuşlarada yavaş yavaş alıştırırsın mesela kuşla aynı odaya koyarsın saldırganlık eğilimimi gösterecek yoksa umursamayacak mı kuşun varlığını bunu gözlemlersin .eger saldırmaya çalışırsa cezalandırsın köpeği saldırmadığı zaman ödüllendirirsin zaten çok zekidir köpekler. seni dener bi kaç defa kuşa saldırdığında ne tepki veriyosun yada saldırmadığında ne tepki veriyosun diye .senin tepkilerin çok önemli.

(biraz karışık oldu yazım ama anlamışsındır inşallah)

kediler bile alışıyor kuşlara köpekde alışır ama ben yinede yalnız bırakmıyorum anlık bir dikkatsizlik daha sonra çok üzülmeme sebep olabilir korkuyorum açıkcası benim gözetimimde birlikteler ben yokken kafeste ve yüksek dolap üstünde ulaşamayacağı bir yerde ve kapı kapalı tutuyorum.

benim hırcın kedim 1 papagan ve muhabbet kuşu ile anlaşıyor. Köpekler için kuşlar varmış yokmuş bir sorun teşkil etmez cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…