Barınaktan köpek sahipleneceğim, ama daha önce köpek bakmadım bir bakabilir misiniz?

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Dün işyerinin bahçesinde Golden cinsine çok benzer bir köpek bulduk.
Kulağı küpeliydi, ayağına basamıyordu. Bizimle göz teması da kurmuyordu.
Bütün gün yattı ve kalkmadı yerinden.
Arkadaşım barınağı aradı, köpeği birisine sahiplendirmişler aslında.
Sahibine telefon edilmiş ama kimse gelip almadı.
Tekrar barınağı aradık geldiler ve tedavisini yapmak üzere aldılar.

Bugün yine aradık, sahibi aramamış da gelmemiş de.
Ben bu köpeğe talip oldum.
Apartmanda yaşıyorum ama evimin bahçesi var, bahçede de büyükçe bir kömürlük var.
İçi kulübe olarak kullanmaya çok müsait.
Halı falan da serebilirim mesela.

Ben bu köpeği alsam, gündüzleri babam ya da ben gezdirsek (bazen iş yerine bahçeye de getirebilirim), akşamları da o kömürlüğe bıraksam (ışık falan da var) bir süre böyle idare etsek, daha sonrasında apartman kabul ederse eve de alabilirim. (eşim askerden dönüp ailem kendi evlerine gidince) Apartman kabul etmezse taşınabiliriz de. (kiracıyız)

evde tavşanım da var, onunla bir sorun yaşamıyorum.
Bu köpek de 2 yaşlarında falan sanırım.
Köpek hayata küsmüş gibi.
Sizce bahçede yaşar mı? Geceleri yalnız kalacağı için üzülür mü?
Yani sizce ben bu köpeği alayım mı?

(Almazsam ve başkası da almazsa 10 gün sonunda sokağa salınacak)

Dün işyerinin bahçesinde Golden cinsine çok benzer bir köpek bulduk.
Kulağı küpeliydi, ayağına basamıyordu. Bizimle göz teması da kurmuyordu.
Bütün gün yattı ve kalkmadı yerinden.
Arkadaşım barınağı aradı, köpeği birisine sahiplendirmişler aslında.
Sahibine telefon edilmiş ama kimse gelip almadı.
Tekrar barınağı aradık geldiler ve tedavisini yapmak üzere aldılar.

Bugün yine aradık, sahibi aramamış da gelmemiş de.
Ben bu köpeğe talip oldum.
Apartmanda yaşıyorum ama evimin bahçesi var, bahçede de büyükçe bir kömürlük var.
İçi kulübe olarak kullanmaya çok müsait.
Halı falan da serebilirim mesela.

Ben bu köpeği alsam, gündüzleri babam ya da ben gezdirsek (bazen iş yerine bahçeye de getirebilirim), akşamları da o kömürlüğe bıraksam (ışık falan da var) bir süre böyle idare etsek, daha sonrasında apartman kabul ederse eve de alabilirim. (eşim askerden dönüp ailem kendi evlerine gidince) Apartman kabul etmezse taşınabiliriz de. (kiracıyız)

evde tavşanım da var, onunla bir sorun yaşamıyorum.
Bu köpek de 2 yaşlarında falan sanırım.
Köpek hayata küsmüş gibi.
Sizce bahçede yaşar mı? Geceleri yalnız kalacağı için üzülür mü?
Yani sizce ben bu köpeği alayım mı?

(Almazsam ve başkası da almazsa 10 gün sonunda sokağa salınacak)

Yaşar tabi ki neden yaşamasın. Evin gayet müsait ona bakmak icin. Kömürlükte uygun yeri ayarladığında gül gibi yasarsınız. Sokağa salınmasına izin verme lütfen. Sen sahiplen.

Kömürlük apartmanın ortak alanında mı, bu yüzden sorun çıkarabilirler
Ortak alansa şikayet edildiğinde belediye müdahale eder
Komşularını en iyi sen bilirsin, almadan önce iyice yokla nabızlarını sonradan itiraz ederlerse hayvana yazık olur
Hayata küsmüş olması çok normal, köpekler çok duygusal, sahiplendirilip sonra bırakıldıklarında çok kötü oluyorlar
İnşallah bir sorun çıkmazda ona yardım edebilirsin, bir can kurtarmış olursun

Eger komsular sorun cikarmayacaksa lutfen alin sokaga birakilmasina izin vermeyin

Benimde 2yasinda goldenim var evde bakioruz cok tuy dokuyor onun disinda sikintimiz yok.geceleri tek kaldigi icin aglar ve havlar buda sikayete sebep olur asilarini yaptirip direk eve almaniz daha guzel olur bence

Benimde goldenım var ve sokak hayvanlarıyla cok yakından ikgiliyim.nolur o köpeği sahiplenin çünkü golden sokakta yaşıyamaz ya dayak yer ölür,ya arabanın altında kalır ya da böyle korkudan hayata küser..yalnız kömürlüğe kapatılıp yaşayamaz çok duygusal ve kolay hayvanlardır apartman dairesinde çok rahat bakabilirsiniz çünkü birşey anlatmak istemediği sürece havlamaz.ve artık yeni hayvan hakları kanunlarına göre apartman sakinleri hiç karışamaz.eğer gece 1 den sonra sürekli ve belli bir desibelin üzerinde havlıyorsa ölçüm yaptırılır ancak o zaman karışma hakları doğabiliyor ama gece saatlerce çok yüksek sesle havlaması lazım o da bir golden için imkansız..yani gönül rahatlığıyla evde alıp bakın hiçkimsenin karışma hakkı yok dava açsalar bilr(ki araştırınca açamıyolar zaten biz alt komşuyla 3 yıldır sorunluyuz hiçbişey yapamadı) davayı köpek sahibi kazanır..

Sahiplen arkadasim. Dunyanin en guzel duygusu. Kulube de olur ev de olur. Tuyunu kilini dert etme, iyi bakarsan asamayacagin bir sorunla karsilasmazsin.

Ayrıca çoook çoook büyük bir sevaba girersiniz kimsesiz bir çocuğa ailelik yapmakla kimsesiz bir köpek sahiplenmek arasındanhiçbir fark yok.."hayvanlara iyilik ibadettir" hz muhammedin hadislerinde hayvanlara iyiliğindr karşılığı olduğu açıkça belirtilmiştir ve allah hayvanlardan "onlar benim sessiz kullarımdır ve hesap günü geldiğinde konuşacaklardır " diye bahseder

Ayy aklima oglumu aldigim gunler geldi. 1.5 seneyi gecmis bile. Dunyanin en guzel duygusuydu galiba kopek sahiplenmek. Biz de barinaktan aldik oglumu, iyi ki almisiz

Şimdi arkadaşlar durum şöyle.
Benim annemin ağır bir hastalığı var. Solunum sıkıntısı da var.
Evde de bir tavşan var 1 senedir.
O yüzden annemler kendi evlerine dönene kadar (ağustosa kadar) köpeği eve alamam.
ama annemler dönüp eşim askerden geldiğinde evde bakarım diye düşünüyorum.
bir oda tavşanımın odası, bir odayı da köpeğe veririm gerekirse.
Eşim de ilgilenir sever.

Apartmandan yazılı izin almam gerekir mi?

Kömürlükler bahçenin içinde herkesin 1 odası var.
Bunun için kimden izin almalıyım? yöneticiden mi?

Benim şu aşamada yapmak istediğim şey en azından geceleri sokaklarda değil güvenli bir yerde uyuması.
Düzgün beslenmesi ve kendisiyle ilgilenilmesi (yıkanması, taranması vs.)

Şimdi arkadaşlar durum şöyle.
Benim annemin ağır bir hastalığı var. Solunum sıkıntısı da var.
Evde de bir tavşan var 1 senedir.
O yüzden annemler kendi evlerine dönene kadar (ağustosa kadar) köpeği eve alamam.
ama annemler dönüp eşim askerden geldiğinde evde bakarım diye düşünüyorum.
bir oda tavşanımın odası, bir odayı da köpeğe veririm gerekirse.
Eşim de ilgilenir sever.

Apartmandan yazılı izin almam gerekir mi?

Kömürlükler bahçenin içinde herkesin 1 odası var.
Bunun için kimden izin almalıyım? yöneticiden mi?

Benim şu aşamada yapmak istediğim şey en azından geceleri sokaklarda değil güvenli bir yerde uyuması.
Düzgün beslenmesi ve kendisiyle ilgilenilmesi (yıkanması, taranması vs.)

Allah annene sifa versin. Yöneticiyle konusursan o halleder herşeyi. Dilerim apartman bir sıkıntı yaratmaz.

$DSC_0011.webp

Köpekcik bu arkadaşlar....

oyy severimmmm:69:
ayy alın mutlaka alın ama lütfenn size bağlanıp, güvendikten sonra tekrardan barınağa vermeyinn :26::26:
bizimde var golden ımız
havlamaz, huzursuzluk çıkarmaz sadece ilgi ister :32::32::32::32:
sevaba girersiniz vallahi:26:

alırsam onu terk edemem.
ama işte apartman yöneticisiyle görüşeyim bi.
havlarsa falan komşuların tepkisini bilmiyorum.
1 senedir oturuyorum ve tanımıyorum komşuları pek.
yaşlı insanlar genelde..

Apartmaniniz nasil bir yer? Sorunca muhtemelen sikinti cikarabilir insanlar. Ortak alan sorun olabilir. Hastalik olunca bir sey diyemiyorum ki, benim annemin de karaciger enzimleri asiri yukseldi, kopegimizden kaynakli olarak. Alerjisi varmis mesela ama onlem alinca sorun cozuldu. Solunum farkli, dikkat edilerek cozemezsiniz onu. Soyle de yapabilirsin. Yine al ama.
Kopege gecici yuva ol. Sahiplendir. Yardimci da olabilirim o konuda. Sartlarin olgunlasinca tekrar barinaga bakarsin.

alırsam onu terk edemem.
ama işte apartman yöneticisiyle görüşeyim bi.
havlarsa falan komşuların tepkisini bilmiyorum.
1 senedir oturuyorum ve tanımıyorum komşuları pek.
yaşlı insanlar genelde..

siz yöneticinize söylemeden bakmayı deneseniz gizliden :1:
bakarsınız 1 hafta ses çıkarmıyosa köpek söylersiniz
1 haftadır bakıyorum sesi soluğu çıkmadı fln die olmaz mıı :31:

Girmeyin o riske :)
Ilk bir hafta her seye havladi mesela benim oglan. Yaninda oldugumuz halde. Hatta 1 aya kadar ara ara isteklerini yaptirmak icin havlardi. Simdi ise sakat numarasi yapiyor, ilk gulduk diye iyi bir sey sandi normaldr hicbir seyi yokken yemek saatinde ya da biz bir sey yerken sol arka patiyi yere basmiyor mesela :)))
Havlamamayi ogretmeniz gerekebilir. O sessiz kopekler sahiplerini bulunca bi efelenme bi toto kalkmasi durumu olabiliyor.

Apartmaniniz nasil bir yer? Sorunca muhtemelen sikinti cikarabilir insanlar. Ortak alan sorun olabilir. Hastalik olunca bir sey diyemiyorum ki, benim annemin de karaciger enzimleri asiri yukseldi, kopegimizden kaynakli olarak. Alerjisi varmis mesela ama onlem alinca sorun cozuldu. Solunum farkli, dikkat edilerek cozemezsiniz onu. Soyle de yapabilirsin. Yine al ama.
Kopege gecici yuva ol. Sahiplendir. Yardimci da olabilirim o konuda. Sartlarin olgunlasinca tekrar barinaga bakarsin.

O da olabilir aslında.
Aklımda hemen köpek sahipleneyim düşüncesi yoktu aslında ama barınaktan sokağa bırakılacağını ve eski sahibi tarafından terk edildiğini öğrenince dayanamadım.

benim de aklıma gelmedi değil.
ya o zaman içinde beklediğim gibi davranmaz da çok gürültü yaparsa?
o köpeğin gürültü çıkaracağına pek inanmıyorum aslında. :44:

Back
X