Barışmak isteyen eş!

siskelebegidefne

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
134
35
318
Merhaba arkadaşlar,

ben 7 aydır eşimden ayrıyım. Malesef şiddet gördüm... Darp raporu alıp şikayetci oldum, önümüzde ki ay davamız var.
Eşim ilk günden itibaren barışmak için dil döküyor, her fırsatta karşıma çıkıp ağlıyor son bir şans istiyor...
2 yaşında çocuğumuz var... Bütün korkularım,endişelerim onunla ilgili. İlk zamanlar çok net olmama rağmen her gün biraz daha acabalarım oluşuyor.
Emin olamıyorum bir türlü. İnanın ne istediğimi bile bilemiyorum artık. Tekrar güvenmek ne kadar doğru, yeniden yapar mı endişesi !
Bu baba evine 2. gelişim =( Yaklaşık 3 yıldır evliyiz...

Biz malesef birazda ailesi yüzünden bu hale geldik ama en büyük suç tabi ki eşimde.. Ayrı bir aile olduğumuzu bir türlü idrak edemedi... Tabi ki benim de hatalarım oldu bunu inkar etmiyorum. Ama tabi ki şiddet uygulamasını gerektirmiyordu... Şu an bütün hatalarını anladığını ve bir daha tekrarlanmayacağını söylüyor. Bir de onun ailesi ile alt üst otuyoruz ve benim ailemde çok yakın oturuyor bize... Evi taşıyacağını iki tarafada uzak olucağımızı söylüyor.

Bir ay önce psikiyatriste gitti, öfke kontrolü için ilaç kullanıyor... Geçtiğimiz hafta psikiyatrist benimde bulunmamı istediği için gittim. Sorunları benden de duymak istemiş... Eşimi psikolojik test yaptırması için ayrı bir yere gönderdi. Bende psikatriste görüşlerini sordum. Tekrar deneyebileceğinizi düşünüyorum dedi. Buraya gelmesi, sorununu kabul etmesi ve çözüm aramasının büyük bir adım olduğunu söyledi.. Çok uzatmıyayım kısaca böyle konuştu.

Bense emin olamıyorum, pişman olmaktan çok korkuyorum.. ve hele aynı şeyleri yaşamaktan......

Çocuğum için tekrar denemeli miyim? Bu yaşadıklarımı unutabilir miyim =(

Canım Allah sabır versin.bunu kendi duygularınla karar vermen gerekiyor.ama benim kendi şahsi fikrim herzaman şans vermek eğer seviyorsan.fakat sevmiyırsan çocuk için bunları yaşamana gerek yok.yazık günah o çocukta üzülüyor sizi oyle görünce.ama seviyorsan dediğim gibi konuş ,belki gerçekten pişman .maalesef ki insanlar kaybettiklerinde değeri anlarlar

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım Allah sabır versin.bunu kendi duygularınla karar vermen gerekiyor.ama benim kendi şahsi fikrim herzaman şans vermek eğer seviyorsan.fakat sevmiyırsan çocuk için bunları yaşamana gerek yok.yazık günah o çocukta üzülüyor sizi oyle görünce.ama seviyorsan dediğim gibi konuş ,belki gerçekten pişman .maalesef ki insanlar kaybettiklerinde değeri anlarlar

Çok teşekkür ederim canım yazdığın için. Seviyormuyum inan bilmiyorum her gün her dakika ayrı bir duygu hissediyorum =(
Çocuk desen eşim her akşam görmeye geliyor hatta alıp götürüyor 1 saat vakit geçiriyorlar. Her bırakışında peşinden ağlıyor, gitme diyor.
Ben işte buna dayanamıyorum =(

Merhaba arkadaşlar,

ben 7 aydır eşimden ayrıyım. Malesef şiddet gördüm... Darp raporu alıp şikayetci oldum, önümüzde ki ay davamız var.
Eşim ilk günden itibaren barışmak için dil döküyor, her fırsatta karşıma çıkıp ağlıyor son bir şans istiyor...
2 yaşında çocuğumuz var... Bütün korkularım,endişelerim onunla ilgili. İlk zamanlar çok net olmama rağmen her gün biraz daha acabalarım oluşuyor.
Emin olamıyorum bir türlü. İnanın ne istediğimi bile bilemiyorum artık. Tekrar güvenmek ne kadar doğru, yeniden yapar mı endişesi !

Biz malesef birazda ailesi yüzünden bu hale geldik ama en büyük suç tabi ki eşimde.. Ayrı bir aile olduğumuzu bir türlü idrak edemedi... Tabi ki benim de hatalarım oldu bunu inkar etmiyorum. Ama tabi ki şiddet uygulamasını gerektirmiyordu... Şu an bütün hatalarını anladığını ve bir daha tekrarlanmayacağını söylüyor. Bir de onun ailesi ile alt üst otuyoruz ve benim ailemde çok yakın oturuyor bize... Evi taşıyacağını iki tarafada uzak olucağımızı söylüyor.

Bir ay önce psikiyatriste gitti, öfke kontrolü için ilaç kullanıyor... Geçtiğimiz hafta psikiyatrist benimde bulunmamı istediği için gittim. Sorunları benden de duymak istemiş... Eşimi psikolojik test yaptırması için ayrı bir yere gönderdi. Bende psikatriste görüşlerini sordum. Tekrar deneyebileceğinizi düşünüyorum dedi. Buraya gelmesi, sorununu kabul etmesi ve çözüm aramasının büyük bir adım olduğunu söyledi.. Çok uzatmıyayım kısaca böyle konuştu.

Bense emin olamıyorum, pişman olmaktan çok korkuyorum.. ve hele aynı şeyleri yaşamaktan......

ben kesinlikle evli birisi olarak bikere daha denemenizi tavsiye ederim sonuçta çocuğunuz var hem evi taşıyacakmış psikolojik tedavide görüo bence yaptığı hatayı anlayıp destek alması bile onu affetmeniz için bi neden kesinlikle yuvanıza geri dönün sonuçta evlilik bu hemen bitirmek yanlış olur bi kere daha deneyin zaten yapılabilecekleri yapmasına ragmen tekrarı olursa ozamn ewliliğinizin kurtuluşu yok demektir allah yardımcınız olsun

Esiniz gercekten pisman olmus bu belli.
Hele bir erkegin gidip profesyonel yardim almasi gercekten arti bir nokta.
Affetme konusuna gelirsek, eger dedigi gibi evi iki ailede uzak bir yere tasiyacaksa o zaman bir sans daha verebilirsiniz.
Ama sizin su anda düsünmeniz gereken husus, esinizi seviyor musunuz, onunla mutlu olabilecegine inaniyor musunuz?
Eger sadece cocuk icin devam ettirmek istiyorsaniz bence o zaman bitirin daha iyi.
Cocuk icin devam ettirilen evliliklerinde sonu ne yazik ki hüsran oluyor.

Valla ne yalan soyleyim dayanılacak gibi değil.ama tabi herzman barışmaktan yanayım.ama gönlünde birazcık şans vermek geliyorsa yap.en azından bak,yapmasan aklında kalır,ya olsaydı diye düşünürdün.en azından dene.Rabbim İnşallah çocugun hatrına eşine de sana da yardım etsin,herşey yoluda gider İnşallah.😘

Esiniz gercekten pisman olmus bu belli.
Hele bir erkegin gidip profesyonel yardim almasi gercekten arti bir nokta.
Affetme konusuna gelirsek, eger dedigi gibi evi iki ailede uzak bir yere tasiyacaksa o zaman bir sans daha verebilirsiniz.
Ama sizin su anda düsünmeniz gereken husus, esinizi seviyor musunuz, onunla mutlu olabilecegine inaniyor musunuz?
Eger sadece cocuk icin devam ettirmek istiyorsaniz bence o zaman bitirin daha iyi.
Cocuk icin devam ettirilen evliliklerinde sonu ne yazik ki hüsran oluyor.

Evet psikiyatriste bana dedi ki; her erkek buraya gelmez bunu bilin dedi.
Taşınma olmadan geri dönmem zaten o hatayı daha önce yaptım =(
Yani eşimi sevmiyorum diyemem ama geri dönersem eskiye sünger çekmem lazım işte bunu nasıl başarıcam!
Ben güvenmek, inanmak istiyorum. Hem kendim için hem de çocuğum için..

Valla ne yalan soyleyim dayanılacak gibi değil.ama tabi herzman barışmaktan yanayım.ama gönlünde birazcık şans vermek geliyorsa yap.en azından bak,yapmasan aklında kalır,ya olsaydı diye düşünürdün.en azından dene.Rabbim İnşallah çocugun hatrına eşine de sana da yardım etsin,herşey yoluda gider İnşallah.😘

Çok sağol inşallah. Beni korkutan daha önce verdiğim şansı kullanamamış olması.. bundan öncede aile terapistine giderek dönmüştüm. Ben dönünce aile terapisini yarım bıraktı... Bi kaç ay sonrada darpa uğradım zaten... Ama psikiyatrist dedi ki, öfke kontrolü olan kişilere ile terapisti yardım edemez mutlaka ilaç kullanması gerekiyor... Off güven kaybolunca o kadar zor ki...

Bir uzman yeniden deneyebileceğiniz görüşündeyse eşiniz aşama kaydetmiş demektir, gayret ediyor, gerçekten yuvasını kurtarmak istiyor demektir
Hemen yelkenleri suya indirmeyin ama yavaş yavaş deneme sinyalleri verin, bakalım tepkisi ne olacak yani ; aynı gayretle çabalamaya devam edecek mi, yoksa savsaklayacak mı görün. Şiddet çok zor bir konu, her zaman affı yoktur derim ama sonuçta bizler bir uzman kadar bilemeyiz bazı şeyleri, demek ki gelişme görmüş. Bir de tabi çocuk için değil, seviyorsan dene çünkü çevremden gördüğüm kadarıyla çocuk için yürütülmeye çalışan evliliklerde sorun yeniden patlak veriyor. Baba olması önemli tabi ama önce sizin onunla eşiniz olarak yaşamayı istemeniz gerek

ben kesinlikle evli birisi olarak bikere daha denemenizi tavsiye ederim sonuçta çocuğunuz var hem evi taşıyacakmış psikolojik tedavide görüo bence yaptığı hatayı anlayıp destek alması bile onu affetmeniz için bi neden kesinlikle yuvanıza geri dönün sonuçta evlilik bu hemen bitirmek yanlış olur bi kere daha deneyin zaten yapılabilecekleri yapmasına ragmen tekrarı olursa ozamn ewliliğinizin kurtuluşu yok demektir allah yardımcınız olsun

Teşekkür ederim. Daha öncede affedip döndüğüm için korkuyorum. Ama psikiyatristte kafamı karıştırdı. Bir kaç ay daha gözlemleyip, tedaviye uyuyor mu bakıp ona göre tekrar mı denesem diye düşünüyorum.

Evet psikiyatriste bana dedi ki; her erkek buraya gelmez bunu bilin dedi.
Taşınma olmadan geri dönmem zaten o hatayı daha önce yaptım =(
Yani eşimi sevmiyorum diyemem ama geri dönersem eskiye sünger çekmem lazım işte bunu nasıl başarıcam!
Ben güvenmek, inanmak istiyorum. Hem kendim için hem de çocuğum için..

Dedigim gibi eger esinizle birlikte güzel bir gelecek düsünebiliryorsaniz, bir sans daha verebilirsiniz.
Sonucta esiniz sadece lafda degil gercekten pisman oldugunu her hareketiyle göstermis.
Bitirmek mi devam etmek mi? Iste bu önemli.
Insan, hele ki bir kadin hisseder bazi seyleri, esinizin samimiyetine inaniyorsaniz, sizin güveninizi tekrar kazanmasi icin bir sans verebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,

Tek sorun buysa esin duzelmek icin baya adim atmis. Cocugun hatrina evi tasidiktan sonra tekrar deneyebilirsin. Ama o evi tasimadam ben olsam o eve donmezdim.

Merhaba arkadaşlar,

Eşini en iyi sen tanırsın, gerçekten hatasını tekrarlamayacağına inanıyorsan dönebilirsin. Pişman olsan bile arkana bakmadan dönebilme ihtimalin hep var o kapıyı sakın kapatma.

Ben aldatılmış ve boşanmış olmama rağmen dokuz ay sonra yeniden döndüm, döndüğümden beri de pişman değilim, Allah utandırmasın elbette ama aynı hatayı tekrarlarsa da hic umrumda olmaz, kapıyı ceker cıkarım. İcimde de "acaba" kalmaz.

Bir uzman yeniden deneyebileceğiniz görüşündeyse eşiniz aşama kaydetmiş demektir, gayret ediyor, gerçekten yuvasını kurtarmak istiyor demektir
Hemen yelkenleri suya indirmeyin ama yavaş yavaş deneme sinyalleri verin, bakalım tepkisi ne olacak yani ; aynı gayretle çabalamaya devam edecek mi, yoksa savsaklayacak mı görün. Şiddet çok zor bir konu, her zaman affı yoktur derim ama sonuçta bizler bir uzman kadar bilemeyiz bazı şeyleri, demek ki gelişme görmüş. Bir de tabi çocuk için değil, seviyorsan dene çünkü çevremden gördüğüm kadarıyla çocuk için yürütülmeye çalışan evliliklerde sorun yeniden patlak veriyor. Baba olması önemli tabi ama önce sizin onunla eşiniz olarak yaşamayı istemeniz gerek

Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet psikiyatristin görüşleri kafamı karıştırdı. Ayrılıp pişman olmakta istemiyorum. En doğru kararı almalıyım. Biraz daha zaman vermeliyim sanırım kendime... Bu süre içinde de onu gözlemleyeceğim ne kadar kararlı, tedaviyi sonuna kadar götürecek mi bakalım...

Evinizi tasiyin yeni bir yuva kurun ve tekrar deneyin.. Geçmişe baktiginizda.keskeniz kalmasin..

Keşke deneseydim demeyin ilerde.. Deneyin olmazsa bicak gibi keser atarsiniz acabaniz olmaz bile..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet psikiyatristin görüşleri kafamı karıştırdı. Ayrılıp pişman olmakta istemiyorum. En doğru kararı almalıyım. Biraz daha zaman vermeliyim sanırım kendime... Bu süre içinde de onu gözlemleyeceğim ne kadar kararlı, tedaviyi sonuna kadar götürecek mi bakalım...

valla eşinizin çabası takdire şayan, sizi tekrar kazanmayı gerçekten istiyor gibi görünüyor... zamana bırakıp karar vermek mantıklı bir tutum olur

Zor bir durum
Affet veya affetme diyemem
Ama affedeceksen bile şartların olsun, mesela yeni eve taşının ve o ev onun ailesine uzak olsun.
En çok ailesi yüzünden bu duruma geldik dediğiniz için
Ve bir daha en ufak bir fiskede seni boşarım de açık açık
Meydanı boş sanmasın zorba

Aynı durumu yaşamış biri olarak size deneyin bir kez daha diyorum.
Ben de o şansı verdim ama o şans hiç iyi kullanılmadığı gibi daha da beterlerini yaşadım.
Ama buna rağmen pişman değilim.
Çünkü aklımda hep acaba düzelir miydi acabalarıyla yaşacaktım.
Belki de kendime kızacaktım.
Mutlaka ailesinden ayrı bir ev olsun sakın bu konuda taviz vermeyin ve ertelemeyin sonrasına.
Dönecekseniz mutlaka ama mutlaka ev ayrılmadan dönmeyin.
Temkinli olun.
Kaybedecek tek şey belki biraz zaman olacak aksi bir durum olursa.
Dilerim gerçekten pişman olmuştur.
Ve kıymetinizi bilip kendine çeki düzen verir.

eşinizin gittigi uzmana sizde gidin
gidişat hakkında bilgi alın devam edilebilir mi diye fikir alın bence
insan bazen kendini kaybedip yapmak istemeyeceği şeyleri yapabiliyor
gerçekten pişman ve çaba sarfediyor gibi sanki eşiniz
bence herkes pişmansa ikinci bir şansı hak eder

Back
X