bartolin kisti

• Konu Sahibi Konu Sahibi DML
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

DML

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2008
200
6
96
Ankara
Doktor Bey,

15 gün önce farkettiğim vajinamdaki şişliği farkettim.Dün doktora gittiğimde bartolin kisti olduğunu ve eğer alırsak ileride sorun yaşamıyacağımı söyledi.Bu yıl sonunda gebelik düşünüyorum,doktor aldırma kararını bana bıraktı bende gebelikte sorun yaşamamak adına aldırmaya karar verdim.
Fakat iki doktor arasında kararsız kaldım.Bu operasyon araştırdığım kadarıyla kolay ve kısa süren birşey.Burda doktor seçimi yaparken neye dikkat etmem gekir?Yani küçük bir operasyon olduğu için,doktorların rahatlıkla ve başarı ile yapabileceği bir operasyon mu?İki doktoru da arkadaşlarım tavsiye etti fakat onlar gebeliğinde bu doktorlarla çalıştı.
siz bana ne tavsiye edersiniz?
önümüzdeki hafta aldırmak istiyorum.
Teşekkür ederim.

Şimdi farkettim,özür dilerim heyecandan hitabıma dikkat etmemiş,doktor bey demişim.
Kusura bakmayın Aytun Hanım.

Doktor Bey,

15 gün önce farkettiğim vajinamdaki şişliği farkettim.Dün doktora gittiğimde bartolin kisti olduğunu ve eğer alırsak ileride sorun yaşamıyacağımı söyledi.Bu yıl sonunda gebelik düşünüyorum,doktor aldırma kararını bana bıraktı bende gebelikte sorun yaşamamak adına aldırmaya karar verdim.
Fakat iki doktor arasında kararsız kaldım.Bu operasyon araştırdığım kadarıyla kolay ve kısa süren birşey.Burda doktor seçimi yaparken neye dikkat etmem gekir?Yani küçük bir operasyon olduğu için,doktorların rahatlıkla ve başarı ile yapabileceği bir operasyon mu?İki doktoru da arkadaşlarım tavsiye etti fakat onlar gebeliğinde bu doktorlarla çalıştı.
siz bana ne tavsiye edersiniz?
önümüzdeki hafta aldırmak istiyorum.
Teşekkür ederim.

merhaba geçmiş olsun. bartolin kisti çıkartılması çok zor bir işlem değildir. lokal anestezi ile bile yapılabilir. ve bunun için özellikli bir jinekolga gitmeniz gerekmez. öenmli olan kist kapsülünün tam olarak çıkartılmasıdır. gümüşnitrat denilen bir madde konularak ikigün sonra bu alınız ve kapsül kendiliğinden çıkar. şimdiden geçmiş olsun. bir de adetiniz bittikten hemen sonra giderseniz iyileşme süresi için zaman tanımış olursunuz.

bu sorunu daha önce ben de yaşamıştım. zaman zaman sıvı zaman zaman iltihap topluyormuş. benimki iltihaplıydı. antinbiyotik vermişti doktorum. Eğer inmezse alınacak demişti. Allahtan indi ve operasyon geçirmek zorunda kalmadım. Ayrıca operasyon geçirmek, bir daha böyle bir durumla karşılaşmayacağınız anlamına gelmiyormuş. Antibiyotikle çözülebilecek birşeyse iyi düşünün bence.

bu sorunu daha önce ben de yaşamıştım. zaman zaman sıvı zaman zaman iltihap topluyormuş. benimki iltihaplıydı. antinbiyotik vermişti doktorum. Eğer inmezse alınacak demişti. Allahtan indi ve operasyon geçirmek zorunda kalmadım. Ayrıca operasyon geçirmek, bir daha böyle bir durumla karşılaşmayacağınız anlamına gelmiyormuş. Antibiyotikle çözülebilecek birşeyse iyi düşünün bence.

bartolin kisti ve absesi ayrı durumlardır. ağrılı olmazlar ancak bunlar kapalı bölge enfeksiyonları olduklarından antibiyortiklerle gerçek tedavileri sağlanmaz, boşaltılmaları gerekir. kapsülün çıkarılamamsı durmunda tekrarlar ya da karşı taraftan başka bir enfeksiyon olarak tekrar bartolinle ilgili sorun yaşanabilir.

Aytun Hanım,
Dün diğer doktora gittim.İltihaplı olmadığı için,kesenin alınmasına gerek olmadığını söyledi.İğne ile içinde biriken sıvıyı aldı ve 3 gün kullanacağım bir antibiyotik verdi.Eğer tekrarlarsa ve aynı şekilde iltihapsız olur ise aynı şekilde içini boşaltırız dedi.
Umarım tekrar olmaz.Ama korktuğum gibi olmadı.
Sizin fikrini merak ediyorum bu konuda?

Aytun Hanım,
Dün diğer doktora gittim.İltihaplı olmadığı için,kesenin alınmasına gerek olmadığını söyledi.İğne ile içinde biriken sıvıyı aldı ve 3 gün kullanacağım bir antibiyotik verdi.Eğer tekrarlarsa ve aynı şekilde iltihapsız olur ise aynı şekilde içini boşaltırız dedi.
Umarım tekrar olmaz.Ama korktuğum gibi olmadı.
Sizin fikrini merak ediyorum bu konuda?

selam geçmiş olsun. şu anda sorun yok demekki. ama tekrarlarsa kapsülü ile birlikte çıkarttırmanı nerebilirim. sevgiler.

BENDe sürekli oluyor bu Bartholin kisti ben yapacağım şaşırdım iki kez ameliyat oldum ben şuna yine şişti antibiyotik kullanıyorum ama sonu ameliyat gibi görünüyor bıltım artık nasıl önleye biliriz bu kisti

Back
X