Baş çevresinin geriden gelmesi 22. Haftalık gebe

Lavinia58

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2020
548
441
103
iyi günler,
Tüp benekle hamileyim. 20+4 perinelotojide kontrolde baş çevresinin 11. Persentilde oldugunu ögrendim. 22+2deki jinekolojik muayenede de baş çevresi 21+5 yani 4 gün gerideydi. 3 gündür kendimde değilim mikrosefali olabilir mi diye. Dna testleri yaptıramadık çünkü iki keseyle başlamıştı hamilelik ve birş gelişmeyip duruyordu. Baş çevresi geriden gelen var miydi

iyi günler,
Tüp benekle hamileyim. 20+4 perinelotojide kontrolde baş çevresinin 11. Persentilde oldugunu ögrendim. 22+2deki jinekolojik muayenede de baş çevresi 21+5 yani 4 gün gerideydi. 3 gündür kendimde değilim mikrosefali olabilir mi diye. Dna testleri yaptıramadık çünkü iki keseyle başlamıştı hamilelik ve birş gelişmeyip duruyordu. Baş çevresi geriden gelen var miydi
Canım bir bilgim yok ama benimki de biraz büyük çıkınca endişelenip internetten okudum. uç noktada değilse bu büyüklük küçüklük şu an için önemsiz diyor senin de 4 gün sadece bir sıkıntı yok gibi duruyor tabi takip etmekte fayda var doktorun ne dedi peki?

O ileri geri oynamalar 30uncu haftadan sonra normal diye okudum da bu kadar erken hayirlisi allahtan yasayan oldu mu diye merak ediyorum

iyi günler,
Doktor bişey demediyse sorun yok aynı haftadayız ve benimde böyle çıktı doktor bişey yok dedi şimdi bende endişelendim

iyi günler,
Merhaba ben bugün 32+0 da doktora gittim bebeğin baş çevresi 3 gün geride gözüküyor. Normalde hep en az 1 hafta önde çıkardı🤷‍♀️ ayrıca 11 gün önce başka bi doktorda 1 1.5 hafta civarı önde gözüküyordu. Ölçümden ultrason cihazından kaynaklı olabilir bazı ileri geri yanılmalar. Ultrason kağıdında normal aralıklar hep 2 hafta geri 2 hafta ileri şeklindedir. Bence sizinki gayet normal. Doktorunuz sizi strese sokmuş başka bir doktora daha gitmenizi tavsiye ederim🌺

30lu haftalarda fark olmasinda galiba sorun yok hayirlisi allahtan bekleyip görecegiz
Son ultrason randevumda 33+2 de bebeğin baş çevresi hala 31+6 da kalmıştı. Yaklaşık 2 hafta geriydi. Ertesi gün başka bir doktorda 34+0 ölçtü. Ne yaptınız bilmiyorum ama gerçekten başka doktor görüşü almalısınız.

Son ultrason randevumda 33+2 de bebeğin baş çevresi hala 31+6 da kalmıştı. Yaklaşık 2 hafta geriydi. Ertesi gün başka bir doktorda 34+0 ölçtü. Ne yaptınız bilmiyorum ama gerçekten başka doktor görüşü almalısınız.
Galiba haklısınız cok gereksiz yere dert ediyorum denemek lazım

Merhaba hafta başında ayrıntılı ultrasonda kafa(yüzde 31 persentilde) karın çevresi (yüzde 25 persentilde) küçük çıktı bizimde. 21+1 çıkması gerekirken 20+4 çıktı. 2 gün önce kendi doktoruma gittim o da sorun yok dedi. İki hafta sonra kontrol edecek tekrar ve gerçekten bende çok gerildim sürekli aklımda. Siz ne yaptınız tekrar gittiniz mi doktora

Back
X