Bas donmem ve doktorun beta hcg ye bakmamasi

enfali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
360
151
103
Arkadaslar 5 haftalik hamileyken doktora gittim direk ultrasona bakti kese gordu sonra bazi tahliller istedi ben sonuclara baktim beta hcg yok tahlillerde. Acaba zaten kese goruldu diye bakmasina gerek yok mu? Ikinci sorum basim donuyor surekli bayilacak miyim diye dusunce kapladi beni kafamdan atamiyorum. Aslinda bugune kadar hic bayilmadim. Ama namaz kilarken araba surerken bayilir miyim basima birsey gelir mi diyorum. Siz de nasildi? Bu sadece bir kuruntu mu acaba? Tesekkurler

Aynen kese gpzuktukten sonra hcg nin bi öenmi yok. Bas dönemlerinde cok normal

Beta hcg ne testidir biliyor musunuz acaba da bakılmamasını garip karşılıyorsunuz? Beta hcg sinsityotrofoblastlardan salgılanan bir gebelik biomarkerı. Bu hücrelerden oluşan kesesi görmüş doktor niye tekrar baksın?

Bende bugun hastaneye gittim 5 hftlaik hamilesin dedi keseyi karindan bakti kucuk dedi sonra kan tahlilleri istedi gebelik var daha kucuk dedi normal mi bir bilginiz var mi sizee 5 haftaliksiniz kese hemen gorundumu sizde bendende beta istedi ama kac cikti bilmiyom e nabizdan da bakiyom cikmadi daha hayirlsii olsun sizinde

Ben de once bir doktor bakti yok dedi sonra tesadufen baska doktor geldi bak var dedi. Belki farketmemistir kucuk gelmistir sonucta gormus. Iki hafta sonra yine gel dedi o zaman tam gorunuyor demek ki. Siz de tekrar gidersiniz

sinsityotrofoblastlardan salgılanan bir gebelik biomarkerini bana ogrettiginiz icin tesekkurler.

Aynen kese gpzuktukten sonra hcg nin bi öenmi yok. Bas dönemlerinde cok normal

Sağlıklı artış oluyormu diye niye beta isteniyor o zaman
Diş gebelikte olabilir boş gebelikte, beta bakılmalı.

Aynen Usg ile bakıldığı zaman zaten gebeliğin nerde olduğunu gördüğü için gerek kalmıyor

Aynen Usg ile bakıldığı zaman zaten gebeliğin nerde olduğunu gördüğü için gerek kalmıyor
Sur-es benim ablam, kendisinin kanda betaya bakılmadı kese göründü diye, sonra düşük yaptı parça felan kalmadı ama kanaması 1 ay devam etti sonra beta baktılar ne oluyor diye 3000 lerde çıkmıştı. Meğer sağ tüpte de gebelik varmış anlaşılmamış, hastaneden de nasıl anlamamışlar kan değerinden demişlerdi, bakılmadı dedik şaşırdılar

Kişilerin ne düşünüp ne yaptığını bilemem ama tahminim bu şekilde ablanız test yaptırdı ya da gebelik şüphesi ile doktora gitti. USG ile gebelik görülünce herhangi bir şeye gerek kalmadı rutin gebelik takibine alındı. Bu süreçte bir gebelik sağlam yerinde olduğu için b hcg artışları doğal kabul edilmiş olabilir. Gebelik düşme şüphesinde yine ya beta hcg ile bakarsın ya da usg ile bakarsın gebelik yerinde görülmüyorsa düşük tanısı alır. Kanama devam edince şüphelenilip beta hcg tekrarı istenmiş. Ben anlamışlar olarak değil de zaten olan bir gebelik olduğu için artışın ona bağlı olduğunu düşündüklerini düşünüyorum. Çoğu insanın aklına ilk bu gelir en azından öyle söyliyim. Çok geçmiş olsun.

İkinci kizima evde test yaparak ogrendim. Zaten direkt 2. Çizgi belirmisti. Hastaneye gittigimde kese göründü. Bhcg istemedi dr. O ara tabi bende birazcik panik atak oldugumdan her hafta gittim ay bebek goruldu mu, kalp atisi duyuldu mu. Hissedene kadar biraz sikinti yapiyorum yapım gereği.
Baş dönmesi icinde olabildigince ani hareketlerden kacinin. Suyu bol icin, tansiyon takibi yaptırın tansiyon dusuklugu varsa tuzlu ayran vs ile dengelemeye çalışırsınız

Boş gebelik zaten artıştan anlaşılmaz normal artar. Kimyasal ve dış gebelikmi diye artıda bakılır kese gpzuktukten sonra dış gebelikte kimyasal da değildir zaten .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…