Baş edemediğim annem...

Melos199197

Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
609
478
23
34
Kızlar merhaba ...
Hemen konuya giriyorum ...
Annem, normal zamanda çok iyi bir annedir ..
Çok iyi bir insandır...
Benim hep arkamda durdu ..
Yaptığım çok şiddetli hataları affetti bana sahip çıktı..
Anlatamayacagim, kelimelerin yetmeyeceği bir annelik örneği ile beni büyüttü..
Lakin gelin gorun ki zaman zaman icersine girmiş olduğu bir ruh hali var ...
Insana hayatı zindan eden .
Kendisinden nefret ettiren , biktiran...
Şu an öyle..
Tam 3 gündür sürekli konuşuyor..
Sen böylesin sen soylesin..
Senden bıktım bu evden gitmeni istiyorum.
Üstelik bunu kalktı nisanlimin yanında yaptı...
Babama bana kafayı takmış durumda...
Inanılmaz kirildim yaptığı tüm iyi şeyleri alıp götürdü..
Hafta sonu bir kaza atlattim..
Inanılmaz canım yandı hala da ağrım var ...
Bir kez yanıma gelip kızım nasılsın demedi ..
Dediği kalk bulasiklari yıka...
Hizmetçiniz yok .
Kalk yemek yap ..
Ben yerimden kalkamiyorum ki canım pek tatlı değildir.
Ona rağmen kalktım..
Şimdi yine aynı..
Çok yoruldum onun bu tutarsız hallerinden...
En son dün akşam babam yeter diye bağırdı. .
Bunları anlatırken dahi utanıyorum..
Çünkü evi çeviren benim..
Evimiz oldukça genis.
Sürekli iş yaparim .
Severim de yapmayı..
Ama annem bir kez yapsın kıyamet kopar ...
Yarım saat sonra gelir öper..
Uzun oldu kusura bakmayin..

yorulmuş mu sanki anneciğiniz
bazen içinden kurup kurup patlıyor sanki
babanıza söyleyin yardımcı olsun
bir psikoloğa da görünse iyi olur

yorulmuş mu sanki anneciğiniz
bazen içinden kurup kurup patlıyor sanki
babanıza söyleyin yardımcı olsun
bir psikoloğa da görünse iyi olur
Babamda bende çok yardımcı oluyoruz .
Inanın babam gözünün içine bakar ..
Geçmişte yaşadığımız kötü olaylar onu bu hale sokuyor diye düşünüyorum ama bizde yaşadık onunla aynı şeyleri...
Ben o yorulmasın diye herşeyi yapıyorum..
Psikologa gidelim dedim.
Istemedi .

Ehh kadın yıpranmış tabi. Sizin hatalarınız, eşinin hataları, belki gözünüze gözükmeyen belki de bilmediğiniz diğer tüm sorunları sessizce içine çekmiş ve sonunda patlamış.
Nereden mi biliyorum? Çünkü bende böyleyim ara ara. Susuyorum, çocuklarımın eşimin yaptıklarını yutmaya çalışıyorum ama bir müddet sonra merhaba deseler bana dokunur hale geliyor ve patlıyorum.
Kadını rahat bırakın biraz. Sizin hatalarınızı nasıl göğüslediyse şimdi de siz onun bu halini göğüsleyiverin bi zahmet.

Bende babamda sakin kalıp onun konuşmasını bekliyoruz ..
Babam zaten annemi çok seviyor.
Gözünün içine bakar ..
Ama geçmiyor ki siniri..
Konuştukça konuşuyor..

Kiyamam cok yorulmus kadin ya off annelik cok zor. Sizin de cocuklariniz olacak o zaman anlayacaksiniz. Cekmekle bitmiyor cocuklarin dertleri,kac yasina gelirlerse yine de hatalarini yiyip yutmak gerekiyor. Ama bir yerden sonra da patliyor insan. Gormemezlikten gelin, uzulmesin kirilmasin yazik

Bende babamda sakin kalıp onun konuşmasını bekliyoruz ..
Babam zaten annemi çok seviyor.
Gözünün içine bakar ..
Ama geçmiyor ki siniri..
Konuştukça konuşuyor..
Anlamadınız hala değil mi?
Kadın yorulmuş, kadını yormuşsunuz. Babanız seviyormuş ama bir de annenizin içine sorun bakalım onu. Erkekler çoğu zaman yaptıklarını hatırlamazlar.
Sabredeceksiniz.
Ben çocuklarıma da eşime de söyledim. 27 yıldır ben sizin için yaşadım şimdi kendim için yaşayacağım, beğenmeyen çeker gider dedim.
Ehhh artık sıra annenizde.
Bence bir müddet üstüne düşmeyin. Eminim ki sakinleşecektir.

Evet biz çok badireler atlattik...
Fakirlik , aile baskısi , hep bir mücadele içinde olduk ...
Annem çok yıprandı doğru .
Ama babam ve bende onun kadar yiprandik...
Ama onun yapısına bu ağır geliyor ..
Babam daha rahat atlatıyor..
Ben ona kizmasin etmesin demiyorum ki ..
Sıkıntısını daha sakin yollarla çözelim ..
Zaten onu kimse ellemiyor ki ..
Konuşuyor bağırıyor kızıyor sonra sakinlesiyor..

Duymamaya özen gösteriyorum..
Kiyamiyorum..
O yorulmasın diye elimden geleni yapıyorum.
Elbette rahat yaşamadık..
Ama bugün çok rahatız..
Tadını çıkart, anne kız gezelim diyorum ..
Hevesim kalmadı diyor .
Onun bu ruh hali beni çok ama çok uzuyor

Internetten psikolojlarin videolari var ona ozlettirin ya da duyacagi sekilde sesini acin dinlesin iyi gelebilir

Annelik zorla edinilen bir sıfat değil. Sizi doğurmuş, bakacak. O kocayı seçmiş, zorluklarını göğüslemiş, boşanmamış, sorunlarını içine atmış ya da atmamış vs. Tüm bunlar size evdeki hayatı zindan etme hakkını ona vermez. Kendi tercih etti.
Aile içinde yaşama kuralları vardır. hayatı size zindan ediyorsa tek başına bir tatile yollayın kafasını dinlesin, varsa sevdiği bir akrabası onun yanına gitsin ya da hobiler edinsin. Evde oturup sürekli bıdı bıdı yapmak hoş değil. Bir de yardımcı da oluyormuşsunuz.

Annelik kutsaldır, sizi yıllarca çekmiş, siz de onu çekin diyenleri de anlamıyorum. Sanki boğazına bıçak dayandı! Sevişmeseydi, doğurmasaydı. Kendi çocuğundan memnun değilse kendi ebeveynliğini sorgulasın. Bu kız gökten düşmedi.
Dünyada çocuğunu doğurup sokağa atan kadın da var. Anne olunca insana iyilik melekleri üşüşmüyor. Karakter, karakterdir. Bırakın şu analığı, babalığı kutsallaştırmayı.

Belki sen gideceksin diye psikolojik birşey yaşıyor ve bunun tepkisi böyle fevri davranarak çıkıyor..Siz evlenince herşey düzene girecek eminolun.dugun nezamn?

:))

yorulmuş vede yaşlaniyor sanirim anneniz
birde tiroitlerine baktirin

Bende buraya annemle ilgili konu acıcaktım sonra dedimki boşver annedir neler neler faydası dokundu kimse dört dörtlük değildir anne bile olsa.lakin benim annemde böyle sanırsm oda zamanında bişeyler yasamış çekmiş ama sanki bizede cektiriyo inanki canım bende bu konuda üzülüyorum dertlesmek istiyorum.mesela benim annem sürekli söylenir sinirlidir hep haklıdır benimde evladım var bide hamileyim cok zor katlanıyorum aynı mahalledeyiz hamileliğim sıkıntılı olduğu için yalnz durmuyorum genelde annemlerdeyim ama işlerede yadım ederim temzlik yemek herseye.örneğin annem hasta olmayı kabul etmez heralde enson 18 yıl önce kardesime doğuma gitmşti doktora.babama çok bağrır babamda susuyo ağlıyo düşünün adam kalp hastası bypass oldu 1.5yıl önce keşke ölsem diyo.gözlerinde sorun var annemin yürürken düşer hep doktora gidelim dedik çok kötü kızdı bize körmüyüm diye.pskiyatrise git desek evlatlıktan rededer bizi.yemek için anne bunuda koyalım güzel oluyo dedimde bende biliyorum heralde ben kaçyıldır evliyim sen kaç yıldır evlisin diyor.çocukluğumu hiç anlatmıyım beddualarla gecti heleki ergenlikte erkek arkadasım oldumda herseyini o karsılasın modundydı kontör
Gezme bişey alıncaksa falan düşünün nişanlım bile değilken şimdi eşim çok şükür herseyim iyiki o var askerdeyken bile para verirdi bana düşünün.Anne baba işte sağ olsunlarda başlarımızda olsunlar Rabbimde yardımcımız olsun.

Bende buraya konu acar iken cok düşündüm...
Annem olduğu icin , bu yaptığım doğru mu olur gibi...
Sanki evin sırlarını anlatıyor gibi..
Sonra düşündüm ve dedim ki, ben bu sorunla tek başıma baş edemiyorum .
Alacağım cevaplardan korktum .
Tatmin oldum mu tartışılır..
Anne baba da olsalar eksikleri illa ki var ..
Yanlışları da ...
Senin evin ayrı . .
Mümkün olduğun kadar az görüşmeye çalış ki hamile halinle moralin bozulmasın...
Senin adına çok üzüldüm.

Aynı mahalledeyiz canım ben gelmesemde geliyolar merak ediyolar vede torunlarını cok seviyolar hele babam.evlendikten sonra azda olsa bi değişim var annemde ama çok sinirli bi insan hep ona haklısın diyeceğiz yoksa bize cok kızıyo hemen iletişimi kesiyo yada biyere gittimizde söylücez yoksa telefonlarımızı acmıyor.hatırlıyorum bekardım cok hastalanmıştım sağolsun bakıyodu ama cok kızıyodu hasta oldum için yattığım için.şimdi ise yaşadım sürece tedavi olmam gereken rahatsızlığım var sanırsam oda yaşadıklarımdan oldu.

Istedikleri olmasına çok alıştıkları için bu böyle oluyor biraz da...
Yetişkin evli bir hanimsin...
Giderken niçin annenize haber vermeniz gereksin...
Bu saatten sonra haber vermesen kusse değişir mi bilmiyorum...
Zor biraz ..
Huzursuzluk olmasın diye bende haklısın deyip geçiyorum..
Çok geçmiş olsun bu arada..

Istedikleri olmasına çok alıştıkları için bu böyle oluyor biraz da...
Yetişkin evli bir hanimsin...
Giderken niçin annenize haber vermeniz gereksin...
Bu saatten sonra haber vermesen kusse değişir mi bilmiyorum...
Zor biraz ..
Huzursuzluk olmasın diye bende haklısın deyip geçiyorum..
Çok geçmiş olsun bu arada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…