başarabilir miyim?

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Patron ağız kokusunu çekmekten bıktım yıllardır... 3 kuruş para verirler sinekten yağ çıkaralım diye uğraşırlar.Benim çalışmam şart ekonomik yönden bir ömür boyu.Ama mesela, şuan önmuhasebecilik yapıyorum sadece parayı kazanmak için.İşimi sevmiyorum.Annemle dün uzun uzun konuştuk, ne iş yapsan mutlu olurdun dedi hiiiç bi iş cazip gelmiyo dedim patronun ağzına bakmaktan bıktım dedim ozaman anca kendi işin olacak dedi..O an kafamda bi ampul yandı..24 yaşındayım.Acaba bayan giyim mağazası açıp annemle beraber kendi işimizi yapsak nasıl olur dedim??? riskli bi iş..Ama Ucunda ya batarsak korkusuyla da hiç bişey yapılamaz.Siz ne dersiniz?? 30 yaşa kadar bayan girişimcilere kredi sağlanıyo farklı bankalarda.Bu işe girişsem mi geceden beri düşünüp duruyorum.

5 yıllık bir ilişkim var.Sevgilim kurumsal bi mağazada müdür yardımcısı.Bu konuyu açtım (içimden kesin saçmalama nevertime diyeceğini geçirerek...)
Çok mantıklı çok güzel bi fikir dedi.Sen giyimde zevklisin annende öyle.Kasa işine sen bakarsın Annenle beraber bu işi kıvırırsınız tabi bende yardımcı olurum dedi.Ama bunun için benim askere gidip gelmemi bekleyelim çünkü Allah muhafaza batarsanız senle ben ödücez mecburen dedi...Evlilikten takılanlarla filan. onun askere gidip gelip evlenmemiz de neredeyse 2 sene sürer..

Bende de hemen bu işe girişme arzusu başladı..Siz ne dersiniz?

Neden olmasin başaranlar nasil başariyor.

iyi hesaplanması gereken bir iş..
eğer iyi bir yerde açılmazsa ve güzel mallar konulmazsa risk oldukça artıyor.
yani bilemedim..o kadar çok var ki kadın giyim mağazası.
bi fark yaratmanız gerek.

Sahsen benim fikrimce bekleme derim. Çünkü gün gectiikce faiz oranlari dükkan açma işlemleri cart curt zorlasiyor.. Bence bi süre kredileri arastir ufak tefek biseyler almaya baslarsin sonra dükkan tutma falan derken bi bakmisssin ohoo hersey beklediginden kolay olmus :) kısmet isi bunlar. giyim konusunda batma olcagini pek dusunmuyorum .. Hayirli olsun

Bir kenarda bu işe girişecek paranız varsa ve Allah muhafaza işler sarpa sararsa arkasından çok vahlanmayacaksanız bu paranın girin .

Ben bu şekilde 2 farklı maceraya atıldım . Şimdi 3. sünde sıra :rolleyes:

Biraz gözü karartmak gerek . Bodoslama dalmayın ama az cesaret .

Mağaza için seçeceğiniz yerin konumu çok önemli . Satıcağınız ürünlerin o semt insanına hitap etmesi de .

Hayırlı olsun .

Ticaret kafan varsa ben esnaflık yapabilirim diyorsan başla hiç bekleme.
Risk olmadan hayat olmaz.

İstanbuldayım.Oturduğum semtin merkezinde çarşısında herkesin vızır vızır olduğu bi konumda dükkan kiralamak istiyorum...Çarşı sırf bayan giyim mağazalarıyla dolu.Hepsi dolup taşıyo iyi ciro yapıyolardır muhakkak...Kenarda birikmiş paramız hiç yok.Zaten birikim yapacak durum da yok aldığım maaş ile.Birikim yapmayı beklesem yıllaaaar yıllar geçer.Belki eşimleyken ilerde o da... Birikimsiz kredi çekerek düşündüm ben ama??

Nevertime, yaşın küçük senin sanırım.

İyi araştır. Depozito, kira, ilk alınacak mallar derken iyi bir para gerekiyor. Sonra dükkan işlek bir caddede olmazsa, fiyat/ kalite-model gibi bir farkınız yoksa gerçekten sıkıntı.

Ayrıca en az bir eleman gerekir, muhtemelen hafta içi + hafta sonu full orada olman gerekecek. Çok öyle anlamadan atılacak bir iş değil giyim mağazacılığı.

Kosgeb'e de bel bağlayamazsın. Öyle 20-30 bin vermezler kolay. Verseler bile o anca depozito olur.

Ticaret sanıldıgı kadar kolay bişey degil, hele ki sabit bir dükkanda çalışmak hić kolay degil.

Eger herhangi bi yerde çalisiyorsan, o ay cokta calissan az da calissan alacagin parayi bilir harcamalarini planlayabilirsin.calisma saatlerin bellifir, risksiz yaşarsın.

Ama bi dükkanin varsa vergin, stopajin, kiran vardir.kiranin stopaji, muhasebeci ücretin vardır.kredi karti pos cihazlarinin komisyonu vardir, alinacaksa işci maasi ve sigortasi, yemegi bilmem nesi vardir.belirli calisma saatlerin olmaz, ne kadar calisir odaklanirsan o kadar kazanirsin.bayramin, cenazen, dugunun, özel günün olmaz.annenle birlikte bile olsan biriniz biyere gitseniz digeriniz gidemezsiniz, birinizin mutlaka gec saatlere kadar dukkana sahip cikmasi gerekir.

Giyim magazasi risksiz görünür ama riskleri de cok.müsteri denerken fermuarini patlatir, yakalarina fontodeten surer, sagini solunu söker sonra yine askiya asiverir.. bunlar hep zarardir.

Cok iyi düsünüp karar vermelisiniz, istanbul gibi bi yerde insanlarin vizir vizir oldugu bir cadde de kucucuk dukkan kiralari bile 5000 7000 arasidir..

Ki borćla gireceksin, büyük risk.
Moralini bozmak icin degil, esimden yana cok ticari batiklar ve sorunlar yasadim.bilen, yasayan ve artik cekemeyen biri olarak uyarmak istedim.

bence mükemmel bir fikir butiğin instagram hesabını da açarsın orada da reklam verirsin ne paralar kazanıyorlar var ya :)
hem de sevdiğin bir iş kendi kendinin patronu olacaksın daha ne..

Bende kendi işimi yapıyorum milleti çekemem dedim homeoffice olarak çalışıyorum kafam o kadar rahat ki ha elbette zorlukları var ama birinin altında çalışmaktansa kendi sorunlarımı kendim yaşar kendim hallederim mis gibi

Bir de dükkanı ne taraflarda düşünüyorsun istanbul mu? avrupa anadolu ?

Kendi işin olunca sosyal hayat diye bir olgu kalmıyor.
Sırf bu yüzden istemezdim ben olsam.
Yine de herşey gönlüne göre olsun inşallah...

Yalnız bi sıkıntı var..Bizim arabamız yok.Mallar nasıl gidip gelir toptancılardan?
Esnaf kızı olarak söylüyorum babam yıllardır esnaflık yapıyor ticaret işi çok riskli eger dükkan açarsanız tatiliniz olmayacak kendi dükkanım 1 hafta kapatırım gibi lüksünüz olamayacak mağaza olduğu için haftanın 7 günü açmak zorundasınız ilk 6 ay doğru düzgün iş beklemeyin bu sürede sizi idare edecek birikim olması gerek elaman şart eğer siz hiç iş yapmasanızda elamanızın parasını vermek zorundasınız.

kosgebte öyle ha diyince vermiyor kursuna gidiyorsunuz kursu bitiriyor sonra proje olarak sunuyorsunuz önce siz kendi cebinizden harcıyorsunuz sonra faturalarınızı veriyorsunuz öyle biliyorum ben.

kosgebte öyle ha diyince vermiyor kursuna gidiyorsunuz kursu bitiriyor sonra proje olarak sunuyorsunuz önce siz kendi cebinizden harcıyorsunuz sonra faturalarınızı veriyorsunuz öyle biliyorum ben.

Dogru biliyorsunuz, önce kurslarina gidip girisimci sertifikasi aliniyor sonra proje hazirlanip bu proje sunuldugu gibi bire bir hayata geciriliyor.sonrasinda yaptiginiz harcama ne kadar deyip o para hibe edilmiyor.

bölum bölum ayrilmiş.mesela; dukkan kirasina en fazla 2bin veriyo, 3bin kirtasiye, 5bin bilmem ne.. bunlarin toplami hibe toplamini belirliyor.yani dukkan kirasina siz 5bin verseniz de kosgep en fazla 2bin veriyor (rakamlar tamamen farazi)

Ayrica kosgep her is yapicam dukkan acicam diyene de yardimci olmuyor, bu ayrintiyi hep kaciriyor insanlar.özellikle farkli bi sektörse, 2 veya üzeri eleman calistirilacaksa kabul göruyor genelde.

Yapılır ama riskli bi iş. Öncelikle yer önemli cadde kenarı düşünürseniz en az 5000 kirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Mallar öyle basit olmamalı hem gence hem orta yaşa hitap etmeli kalite önemli. Çok kafa yormaniz gerekiyor

Back
X