- Konu Sahibi butterflyy18
-
canim biliyorum, hicte kolay degil. o azmi yakalamak cok onemli o hirsi yakalamak cok onemli, onlarlar varsa basarmakta var gibi birsey resmen.
azim/hirs oldugunda aklimiza koydugumuzu yapariz (bir cogumuz enazindan), yagli yagli yemekler yapilsa bile.
Ama o hirs/azim bir ara seni terk ediyorum artik kendi basinin caresine bak dediginde olan oluyor iste. Nasil olsa o kadar kiloyu vermisim sunu da yiyim ne olucaki diye diye geliyor hepsi.
Kendimden bir ornek veriyim canim, ben en az yarim yildir defter tutuyorum, baslangiclarda hic veremezdim cunku gorurdum ki hep yagli yagli ve fazla fazla yemisim.
Ama KK'ya katildim katilali, daha da disiplinli oldum ve baktim ki K'larim azalmaya basladi. ve eski yediklerimi yemedim.
Ama eski derken, en azindan recelimi de her sabah yedim, ama sabah! Batirdigim gunler oldu mu? Evet oldu, bazen gene de hala olur, ama arka arkaya degil (eger hergun arka arkaya olursa hizli bir sekilde gelir), Ben aralikli yapiyorum.
Ama bir takvim yapmistim kendime ve hala o takvime uyuyorum. Her gun o takvimi, yani o gunu yesil carpiliyorum. Bozdugum gunleride kirmizi (bozdugum gunler ise butun gunu berbat yaptigim anlamina gelmez. yani sabah oylene dogru hafif, ve genelde aksam batiririm, cunku mesela sinemaya gideriz ve ben niye o misir patlagindan mahrum kalayim. Ve hadi bir de kfc'ye ugrayalim derken olanlar olur, ama zaten bunu planlamistim. Ve ertesi gun gene yesilere baslarim.
Gercektende kilo illet birsey, Rabbim herkese ama isteyen herkese sagilikli ve hayirli bir sekilde kilo vermeyi nasip etsin insallah.
Suan ben 22 yasindayim, bende senin gibi 16 yaslarindayken ayni tur laflari duyardim, ve icimden cok ofkelenir uzulurdum, neredeyse aglardim. Ama gene de onlara kulak asmadan yemeyede devam ederdim.
Ama simdi daha iyi anliyorum, keske o zaman bu sekilde baslasaymisim diye.
Bence kendini fazla zorlama canim, sadece kucuk degisiklikler yap, ister sana verdigim gibi bir takvim ciz ve defter tut (oneririm).
Ama baslican zaman ''diyeti'' bozucagin gunleri de belirle, belirle ki arka arkaya olmasin.
Mesela bugun baslasan, atiyorum 3 hafta sonra ayin birinde serbest (fazla asiriya kacmakak sartiyla tabii)
Rabbim yardimcimiz olsun canim, insallah diledigimiz kiloya kavusuruz.
O kadar güzel tavsiyeler vermişsiniz ki bunun için gerçekten çok çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bir gün diyeti bozunca hemen ümitsizliğe kapılırdım ben ve sonra bir daha hiç toparlayamaz kim ne derse desin yemeye de devam ediyorum. Düzenli bir takvimle birlikte düzenli bi defter tutacağım bugün itibariyle :) Rabbim hepimize sabır ve dediğiniz gibi sağlıklı bir şekilde kilo vermemize yardım etsin inşallah. Allah razı olsun, cidden çok iyi geldi bu yazdıklarınız hemen uygulayacağım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?