• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başarılı hissetmek dışsal mıdır içten mi gelir:(

ankagibi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2025
81
48
3
merhaba bir kurumda memurum. 3 yıldır burdayım ufak tefek tartişmalar dısında aram iyi çalışanlarla ve idaremle.

haftaiçi kurumda çalısıyor haftasonu da bir stkda gönüllü faaliyetler yapıyorum.özel derslerim de oluyor hep iş güç içindeyim. sosyal hayatim az

gelelim derdime. bu kurumda ben atandigimdan beri bir çok görev disi etkinlikle düzenledim. görevlerimi çok iyi yapıyorum.görevim dışında da birçok şeyde gönüllü görev aldım. gercekten hosuma giderek yapiyorum amaa 3 senedir kurumda basari belgesi falan almadim. yilda 1 defa veriliyor ama müdür calisanlara soruyor. yani gecen sene de kagitlara isim yazdik en cok cikan belge aldi. bunu alan kisi iyi bir calisan ama ekstra hicbirseyi yok. ben buna bozuldum ama yine gönüllü calismalarima devam ettim.

bunu bir kez müdüre citlattim isim yazmak ne kadar dogru diye ama bunu adaletli buluyor

bu sene de vermezlerse basari belgesi ben devam etmeliyimiyim bu görevlere. bu konuyu konusmali miyim yoksa yava yavas geri cekmeli ya da laf mi sokmaliyim

benimle aynı maaşı alıp elini birseye sürmeyenler de var ama ben duramıyorum. içimden biseyler yapmak geliyor

fikirlerinizi merak ediyorum özeliikle memurlar,yillarca bir kurumda calisanlar vs yorumunuz nedir

merhaba bir kurumda memurum. 3 yıldır burdayım ufak tefek tartişmalar dısında aram iyi çalışanlarla ve idaremle.

haftaiçi kurumda çalısıyor haftasonu da bir stkda gönüllü faaliyetler yapıyorum.özel derslerim de oluyor hep iş güç içindeyim. sosyal hayatim az

gelelim derdime. bu kurumda ben atandigimdan beri bir çok görev disi etkinlikle düzenledim. görevlerimi çok iyi yapıyorum.görevim dışında da birçok şeyde gönüllü görev aldım. gercekten hosuma giderek yapiyorum amaa 3 senedir kurumda basari belgesi falan almadim. yilda 1 defa veriliyor ama müdür calisanlara soruyor. yani gecen sene de kagitlara isim yazdik en cok cikan belge aldi. bunu alan kisi iyi bir calisan ama ekstra hicbirseyi yok. ben buna bozuldum ama yine gönüllü calismalarima devam ettim.

bunu bir kez müdüre citlattim isim yazmak ne kadar dogru diye ama bunu adaletli buluyor

bu sene de vermezlerse basari belgesi ben devam etmeliyimiyim bu görevlere. bu konuyu konusmali miyim yoksa yava yavas geri cekmeli ya da laf mi sokmaliyim

benimle aynı maaşı alıp elini birseye sürmeyenler de var ama ben duramıyorum. içimden biseyler yapmak geliyor

fikirlerinizi merak ediyorum özeliikle memurlar,yillarca bir kurumda calisanlar vs yorumunuz nedir
Merhaba tam olarak ne iş yaptığınızı anlayamadım ben de memurum öğretmenim

Ben de 7 yıldır çalışıyorum açıkçası göz önünde olmayı ve iş yüklenmeyi sevmediğim için dersime girer çıkarım :) şimdi 2 yıldır çocuk var zaten oldukça yoğunum bu anlamda ama öncesinde de pek böyle organizasyon kuran en önde katılan veya herşeye katılan birisi olmadım çünkü nasıl desem böyle işlerde birilerinin hep ön plana çıkma çabası olduğunu görüyorum yanlış anlamayın sizin için demiyorum böyle örneğin 24 Kasım için organizasyon planı var açıkçası birileri ayarlıyor düzenliyor evet ama boşuna yoruluyorlar çünkü gün sonu kimse teşekkür etmiyor daha da kusur bulunuyor o yüzden ben genel anlamda ders haricinde görev almıyorum

çok çalışan değil, çok çalışıyormus gibi sürekli bunun lafını yapan insanlar daha basarılı görünür.

siz sessiz sessiz her seye koşarsanız 1-2 kişi “beeellkiii” görür bunu. ama “ay sunu yaptım, suraua koşturdum” vs diye sürekli yaptıklarınızı konusursanız görmeyenler de “oo bu çok çalışıyor” der 😂

çok çalışan değil, çok çalışıyormus gibi sürekli bunun lafını yapan insanlar daha basarılı görünür.

siz sessiz sessiz her seye koşarsanız 1-2 kişi “beeellkiii” görür bunu. ama “ay sunu yaptım, suraua koşturdum” vs diye sürekli yaptıklarınızı konusursanız görmeyenler de “oo bu çok çalışıyor” der 😂
ama benim cok calistigim zaten görülüyor ben ayarliyorum sonuçta herseyi ajaja

yani takdir edilmiş oluyorsunuz artı olarak 3 tane alirsaniz maaş ödülü oluyor
Yani açıkçası benim 2 tane başarı belgem var ama bunlar için üstün bir çaba göstermedim normal olması gereken sorunluluklar üzerinden idare takdiri ile aldık siz diyene kadar hatırlamadım bile hatta

Gerçekten hoşuna giderek yapıyorsan belge beklememen gerekir. Hem başarı belgesi alıp almamak senin kariyerini etkilemeyecek ki.

Ben mesleğin ilk yıllarında görülmeyi, takdir edilmeyi bekliyordum. Ama tam tersi şeyler yaşamıştım. Artık takdir de teşekkür de beklemiyorum. Ek bir şeyi içimden geliyorsa yapıyorum yoksa yapmıyorum.

Mesela daha yeni , öğrencilerimle ders dışı bir çalışma yaptık. Yine benzer bir şey yapacağız. Ben bunu sadece öğrencilerim için yapıyorum. Belgesi, teşekkürü umrumda değil. Öğrencilerimin heyecanı ve çabası her şeye bedel.

Yani açıkçası benim 2 tane başarı belgem var ama bunlar için üstün bir çaba göstermedim normal olması gereken sorunluluklar üzerinden idare takdiri ile aldık siz diyene kadar hatırlamadım bile hatta
Hatta pandemide her öğretmene Mebbis'te başarı belgesi verilmişti. Ne komik olaydı ya! 😃

ama benim cok calistigim zaten görülüyor ben ayarliyorum sonuçta herseyi ajaja
oollmaaaz 😂 lafını etmeyi deneyin bir de 😂 insanlar bazı seyleri gözünün önğndeyken dahi görmez. gözlerine sokacaksınız 😂😂

Gerçekten hoşuna giderek yapıyorsan belge beklememen gerekir. Hem başarı belgesi alıp almamak senin kariyerini etkilemeyecek ki.

Ben mesleğin ilk yıllarında görülmeyi, takdir edilmeyi bekliyordum. Ama tam tersi şeyler yaşamıştım. Artık takdir de teşekkür de beklemiyorum. Ek bir şeyi içimden geliyorsa yapıyorum yoksa yapmıyorum.

Mesela daha yeni , öğrencilerimle ders dışı bir çalışma yaptık. Yine benzer bir şey yapacağız. Ben bunu sadece öğrencilerim için yapıyorum. Belgesi, teşekkürü umrumda değil. Öğrencilerimin heyecanı ve çabası her şeye bedel.
ben de sizinle aynı şeyi düşünerek yapıyorum aslında ama bir kac kisi senin hakkındı belge vs deyince bir de belge zamanı gelince yeniden donk etti bana. ama kızsam ds ben yine bir etkinlik olunca atlıyorum sıkılıyorum diger türlü birilerine faydam olsun çocuklsr mutlu olsun istiyorum ama enayi gibi de görünmek istemiyorum, derde bak diyebilirsiniz😅

Ay iş için bana para verilmiyorsa tırnağımı oynatmam bana ne işte birinin düğünü olur para toplanır vermem doğum gününe iş yemeklerine gitmem gereksiz muhabbet kurmam işte öğlen arada konuşurum kahve içeriz sigara içeriz ama dışarıda buluşmam. Ne yoruyorsun kendini boş vaktini kendine harca işi işte bırak

Bizim kurumda hiç başarı belgesi falan da yok,size iyi geliyorsa gönüllü işler yapmaya devam edin sadece kendiniz için, ayrıca bizim kurumda en çalışkan olanlar genelde daha sorunlu sıkıntılı yerlere verilir,ceza gibi..

Back
X