• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başım ağrıyor sinirden...

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.613
146.672
798
Merhaba. Kedim hastaydi, veterinere gittik. Yolculuk etmeyi zaten sevmiyir daha kapidan cikarken başladi miyavlamaya zaten huzursuz oluyor o huzursuz olunca ben de hafif gerildim daha en başta.
Veterinere gittik muayeneydi, ateş ölçme, röntgen derken ustune igneler oldu yavrucuk. Hepsinde bas bas bagirdi zaten, devamli oraya buraya çekiştirildi. Butun sinirlerim gerildi. Vicdan azabi cekiyorum hayvan perişan oldu resmen.

Eve geldik ilaclari var. Hap icirmem lazimdi. Normalde iciriyordum ama bugun o kadar bunaldi ki hapi icirmeme asla izin vermedi. Yaş mamaya karistirdim yine anladi yemedi.
Bu sefer oturdum agladim artik keske vermeseydim hapi yarin verseydim diye, zaten bugun zor gecti bi de ben ugrastim başım agriyor ve kendime kiziyorum.

Ben bu hapi nasil icircem başka. Hekime goturemem yurume mesafemde değil. Zaten hayvanin ensesini asılarak bisey iciriyorlar ona da ayri sinirlendim.
Bilmiyorum eşime de patladim kediyle ugrasirken, bilmiyorum bunu da bir hişimla yazmak istedim.

Çok haklısınız hislerinizde, ben de veterinere gidince böyle oluyorum. Hayvan gitmek istiyorum demediği halde götürüp tanımadığı insanlara orasını burasını çekiştirtiyorum diye hep bir vicdan azabı...
Ama gel gör ki hastalıklar da ihmale gelmiyor. Bişeyi çıksa Allah korusun, “bunca zamandır hiç mi farketmedim, ben ne kadar ilgisiz umursamaz biriyim” demek daha kötü hissettirir.
Daha yakında güvenilir bir veteriner varsa onu deneyin. İlacı veteriner çok profesyonel şekilde içiriyor benim gördüğüm, hayvan ne olduğunu asla anlamıyor 1 saniye falan sürüyor. Enseden tutup çekip ağzını ayırdığı gibi direkt boğaza:)
Biraz da uygun anını kollamak lazım sanırım. Sakinken, uykuluyken yapın daha kolay olur.

Siz olması gerekeni yapıyorsunuz üzülmeyin.

Çok haklısınız hislerinizde, ben de veterinere gidince böyle oluyorum. Hayvan gitmek istiyorum demediği halde götürüp tanımadığı insanlara orasını burasını çekiştirtiyorum diye hep bir vicdan azabı...
Ama gel gör ki hastalıklar da ihmale gelmiyor. Bişeyi çıksa Allah korusun, “bunca zamandır hiç mi farketmedim, ben ne kadar ilgisiz umursamaz biriyim” demek daha kötü hissettirir.
Daha yakında güvenilir bir veteriner varsa onu deneyin. İlacı veteriner çok profesyonel şekilde içiriyor benim gördüğüm, hayvan ne olduğunu asla anlamıyor 1 saniye falan sürüyor. Enseden tutup çekip ağzını ayırdığı gibi direkt boğaza:)
Biraz da uygun anını kollamak lazım sanırım. Sakinken, uykuluyken yapın daha kolay olur.

Siz olması gerekeni yapıyorsunuz üzülmeyin.

Biraz daha sakinleştim hap olayini yarina biraktim. Yarin sakin bir zamanda denecegim. Ama 3 tablet var icmesi gereken tek olsa iyidi 3 tane zor olacak. 🥺 Aslinda daha yakinimda vet var ama kendilerine cok guvenmiyorum. Hayvan da evden cikarken stress oldu yeterin 10 gun boyunca devamli veterinere goturmek daha kotu etkileyecek. Umarim kendim başarabilirim.
Ense çekistirme olayini sevmiyorum. Secenegim olsa cidden cikar giderdim o klinikten ama dogru duzgun ve uygun mesafede vet bulmak zor kedi desen hasta ne yapayim. Gozumun onune geliyor kedimin ensesinden asildigi. Valla biktim o manzarayi gormekten

Tereyegini minik bir top haline getirip hali icine saklayin. Kaygan oldugu icin hop diye gidiyor, ben boyle iciriyordum yani. Cok gecmis olsun

Az once yine başarisiz bir denemem oldu. Hemen en yakinimdaki veterinere goturdum haplari icirttim. Dusundugum kadar travmatik olmadi kedi için galiba oraya goturmeye devam edecegim. Tesekkur ederim 🥰

Tereyegini minik bir top haline getirip hali icine saklayin. Kaygan oldugu icin hop diye gidiyor, ben boyle iciriyordum yani. Cok gecmis olsun

Bir tanesini oyle yuttursam geriye 2 hap kaliyor. Agzina bisey koydurmaya karşi geliyor yani debeleniyor da ayni zaman da.

Goturdugum hekim uzak kaliyor bize, araçla gitmek şart oluyor ki arabaya binmek zulum oluyor, buna ragmen niye uzaga goturuyorum cunku hekimi iyi diye. 🥺
Yakinimda yurume mesafesi olan baska bir klinige gittim işte az once, neyse mesafe kisa olup arac kullanmadigim için kolay oldu kedi de hiç aglamadi. Hallettim cok sukur.

Off kuzum benim yaa ,kedilere hiç kıyamıyorum. Allah şifa versin inş 🙏 allah yardımcınız olsun. Benim yerime öpün lütfen 💖

Off kuzum benim yaa ,kedilere hiç kıyamıyorum. Allah şifa versin inş 🙏 allah yardımcınız olsun. Benim yerime öpün lütfen 💖

Tesekkur ederim. Benim de icim kotu oluyor. O orada bagiriyor ben izliyorum, neden ona bunu yapmalarina izin verdigimi dusunuyordur belki. 🥺
Suan mutsuz baya ama iyilesince unutacak umarim. 🙏

Merhaba. Kedim hastaydi, veterinere gittik. Yolculuk etmeyi zaten sevmiyir daha kapidan cikarken başladi miyavlamaya zaten huzursuz oluyor o huzursuz olunca ben de hafif gerildim daha en başta.
Veterinere gittik muayeneydi, ateş ölçme, röntgen derken ustune igneler oldu yavrucuk. Hepsinde bas bas bagirdi zaten, devamli oraya buraya çekiştirildi. Butun sinirlerim gerildi. Vicdan azabi cekiyorum hayvan perişan oldu resmen.

Eve geldik ilaclari var. Hap icirmem lazimdi. Normalde iciriyordum ama bugun o kadar bunaldi ki hapi icirmeme asla izin vermedi. Yaş mamaya karistirdim yine anladi yemedi.
Bu sefer oturdum agladim artik keske vermeseydim hapi yarin verseydim diye, zaten bugun zor gecti bi de ben ugrastim başım agriyor ve kendime kiziyorum.

Ben bu hapi nasil icircem başka. Hekime goturemem yurume mesafemde değil. Zaten hayvanin ensesini asılarak bisey iciriyorlar ona da ayri sinirlendim.
Bilmiyorum eşime de patladim kediyle ugrasirken, bilmiyorum bunu da bir hişimla yazmak istedim.

Konuyu yazalı çok olmuş ama geçenlerde bir veteriner hekimin insta hikayelerinde gördüm, hap vermeyi kolaylaştırıcı bir macun varmış. Hafif sulandırınca macun haline geliyor, hapı arasına koyunca löp löp yutuyordu kedi.
Adını vermemişti, vet hekiminize danışın diyerek.
Umarım iyileşmiştir ama bir daha lazım olursa aklınızda olsun böyle bir ürün olduğu.

Konuyu yazalı çok olmuş ama geçenlerde bir veteriner hekimin insta hikayelerinde gördüm, hap vermeyi kolaylaştırıcı bir macun varmış. Hafif sulandırınca macun haline geliyor, hapı arasına koyunca löp löp yutuyordu kedi.
Adını vermemişti, vet hekiminize danışın diyerek.
Umarım iyileşmiştir ama bir daha lazım olursa aklınızda olsun böyle bir ürün olduğu.

Teşekkür ederim. Hapın bir tanesinin yerine iğneye geçtik (yürüme mesafemde normalde goturmedigim bir hekime goturdum kendi hekimimize danişarak) yolculuk stresi yaşamamiş oldu öyle bitirdik. Diger haplarini hala kullaniyor ama yaş mamaya kariştirarak yedirmeyi başardim. Normal kullandigimiz yaş mamasinda hapı farkediyordu ama başka bir markanin püre şeklindeki yaş mamasina ezerek karistirinca yedirmeyi başardim. 🤭 Durumu iyi cok sukur tekrar tesekurler.

Merhaba, kedinizin iyileşmiş olmasına çok sevindim, çok geçmiş olsun. Ukalalık yapıyor gibi görünmek istemem, umarım bir daha hiç hasta da olmasın, ama maalesef oluyorlar. O yüzden hap içirmenin bir yolunu bulmanızda fayda var. Her kedi bir değil, biliyorum. Başlarda pek kolay da olmuyor ama zamanla kendinize ve kedinize kolay gelen yolu buluyorsunuz. İlk mesajlarınızda enseden tutma yönteminden bahsetmişsiniz. Bu şekilde rahatlıkla içiren aileler vardır mutlaka, ama belki de sizin kedinize uygun değildir. Ben haşlanmış tavuğun içine koyup, avucumdan vermeyi tercih ediyorum. Kokusunu almadığı ilaçlarda sorunsuz bir şekilde kabul ediyor. Kabul etmediği ilaçlarda da, arkasına geçip başını hafif yukarı kaldırıyorum. Bir elimle üst çeneyi tutup ağzını aralıyorum. İlacı ağzına koyduktan sonra da alt çeneye çok hafif baskı uygulayarak tükürmesine engel oluyorum, çoğu zaman sorun yaşamıyoruz. Sizin kedinize uygun bir yöntem olur mu bilmiyorum, ama belki işinize yarar diye paylaşmak istedim.

Back
X