Cok ilginc kesen bozulmaya baslamisken geri duzelmis
Rabbimin hikmeti iste
Sag salim kucagina alirsin ins
Okurken tüylerim dken diken oldu cok etkilendim.. Ne mutlu ki düsük destekleyici ilac almamissin..
Bebeginin Kalp atislarini görmenee cok sevindim..
Güzel bir hamilelik ve saglicakla bebislerimizi kucagimiza almamizi diliyorum..
Gercekten Allah büyüktur ve gün dogmadan neler dogar..
Bende 9 Ekim iple cekiyorumDaha bebisimizi göremedik 2 hafta önce cok kücüktü..
Çok şükür ki tevekkül ettim, kendimi Allah'a bıraktım...
inşallah canım inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım
küçüktür, büyür annesi, sakın kendini dara sokma.
Sakın üzme kendini, dokun O'na ve dua et
Bana da bugün kesenin düzgün olmadığını söyledi doktor inşallah düzelirÇoook zor bir süreç atlattım.
Sizlerle de paylaşmak istedim, tecrübe olsun sizlere diye.
benim son adet tarihim 10 ağustos, eşimin sağlık sorunları vardı ameliyat oldu, 1 yıl denedikten sonra eylül ayında onlarla uğraşırken aslında hamile kalmışım. Neyse eşim ameliyat oldu evimize geldik adetimin 4. günü bir test alayım dedim, bildiğin koyu çift çizgibiz hem şaşkınız hem de çok mutlu elbette.
Adetimin 5. günü yani 13 eylülde hcg baktırdım 181
adetimin 9. günü tekrar baktırdım 658 çıktı 17 eylülde
21 eylül'e doktor randevusu aldım
gittik eşimle, keseyi gördü,
normalde 5.5 haftalık olması lazım ama geç döllenmiş dedi doktor 4 haftalık dedi
0.7 mm dedi kesenin boyutuna da
progestan verdi
folik asite başlamıştım zaten idrar testinde görünce onu değiştirdi
evimize geldik, minik pembe lekelenmelerim vardı bir kaç gündür o yüzden düşük tehliken var dedi
23 eylül pazar günü tuvalete gittiğimde kıpkırmızı kan gördüm, kanama değildi ama 3-4 damla vardı, hemen apar topar acile gittik, önce iğne yaptılar (progestan iğnesiymiş), sonra doktorum geldi.
ultrasonla baktı, kese bozulmaya başlamış, etrafında da kanama var, boyutu da 2 günde artacağına 0,6mm ye inmiş düşük yapacaksın dedi.
Progestanı kesti, folik asiti kesti.
15 güne geçmezse kanaman gel dedi
ama işin garibi bende başlayan bir kanama yok...
3 gün önce yazdım kendisine 8 gün oldu kanama başlamadı dedim.
hcg baktırmamı istedi,
dün baktırdım 13250 çıktı
başka bir doktora randevu aldım ve gittik akşam
6+3 ile kalp atışlarını duyduk
bu arada düşük yapıyorsun diyen doktor, çok iyi bir hastanede, bir sürü hakkında yorum olan bir doktor
ama emin olmadan benim folik asitimi bile kestirdi bana ama evladım benimle kalmış çok şükür
ben ağır bir iş yapabilirdim, uzun bir uçak yolculuğu yapabilirdim, düşük yapıyorum diye ilaç kullanabilirdim
bu bana çok büyük bir ders oldu gerçekten
Ve şunu gördüm
o bebek kalacaksa siz ne yaparsanız yapın kalacak
düşecekse de aylarca yatsak da düşecek
Çok şükür içimde kalbi atan bir melek var
Canım Allah’ın izniyle bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah... okuyup okuyup kendini şişirme, dua etBana da bugün kesenin düzgün olmadığını söyledi doktor inşallah düzelirçok sevindim senin adına sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Okuyunca kendimi gördüm. Benimde 9 temmuz son adet tarihim.3 ağustos test yaptım silik çizgi çıktı dayanamadım kan tahlili verdim hcg98. Tatildeyim o sıralar üç güne evime geldim, özel bir hastaneye hcg 700 çıktı. Eve gittim önce akıntı pembe renkliydi, sonra da iki damla kan gördüm başka da bir şey yok. Korkudan o gün doktora gittim hcg ölçtüler 350ye düşmüş. Doktor düşük yapıyorsun iğne veremem daha kese bile ortada yok dedi. Benim için tam bir yıkım oldu. Bekleyelim dedi sıfırlansınn hcg değeri diye. üç gün sonra tahlil yaptık 1000i bulmuş hcg. BU sefer de dış gebelik olabilir dedi. Yine bir yıkım. Tekrar bekledik iki gün sonra hcg 2400. Normal gebelik dedi. 6.haftada kalp atışını duyduk, dün de ikili test verdim, bebeğim tutundu ve sağlıklı çok şükür. Ama ben de korku bıraktılar her doktora gidişimde acaba kötü bir şey diyecek mi diye korkudan gözüm kararıyor. Doktorlar hep en kötüyü söylüyor. Ama bunu söylerken annenin ne hissettiğini bilemiyor... Rabbim bebekleri annelerine bağışlasın. İnşallah sağlıkla kavuşuruz. Doktorumu değiştirdim bu arada, doktorum bebek sağlıksızsa düşer yoksa sen ister atla zıpla vs sağlıklı bebeği düşürmesin dedi. Hemen korkup en kötüsünü düşünmeyin derim. Kaç gece ağladım bebeği kesede görene kadar.Çoook zor bir süreç atlattım.
Sizlerle de paylaşmak istedim, tecrübe olsun sizlere diye.
benim son adet tarihim 10 ağustos, eşimin sağlık sorunları vardı ameliyat oldu, 1 yıl denedikten sonra eylül ayında onlarla uğraşırken aslında hamile kalmışım. Neyse eşim ameliyat oldu evimize geldik adetimin 4. günü bir test alayım dedim, bildiğin koyu çift çizgibiz hem şaşkınız hem de çok mutlu elbette.
Adetimin 5. günü yani 13 eylülde hcg baktırdım 181
adetimin 9. günü tekrar baktırdım 658 çıktı 17 eylülde
21 eylül'e doktor randevusu aldım
gittik eşimle, keseyi gördü,
normalde 5.5 haftalık olması lazım ama geç döllenmiş dedi doktor 4 haftalık dedi
0.7 mm dedi kesenin boyutuna da
progestan verdi
folik asite başlamıştım zaten idrar testinde görünce onu değiştirdi
evimize geldik, minik pembe lekelenmelerim vardı bir kaç gündür o yüzden düşük tehliken var dedi
23 eylül pazar günü tuvalete gittiğimde kıpkırmızı kan gördüm, kanama değildi ama 3-4 damla vardı, hemen apar topar acile gittik, önce iğne yaptılar (progestan iğnesiymiş), sonra doktorum geldi.
ultrasonla baktı, kese bozulmaya başlamış, etrafında da kanama var, boyutu da 2 günde artacağına 0,6mm ye inmiş düşük yapacaksın dedi.
Progestanı kesti, folik asiti kesti.
15 güne geçmezse kanaman gel dedi
ama işin garibi bende başlayan bir kanama yok...
3 gün önce yazdım kendisine 8 gün oldu kanama başlamadı dedim.
hcg baktırmamı istedi,
dün baktırdım 13250 çıktı
başka bir doktora randevu aldım ve gittik akşam
6+3 ile kalp atışlarını duyduk
bu arada düşük yapıyorsun diyen doktor, çok iyi bir hastanede, bir sürü hakkında yorum olan bir doktor
ama emin olmadan benim folik asitimi bile kestirdi bana ama evladım benimle kalmış çok şükür
ben ağır bir iş yapabilirdim, uzun bir uçak yolculuğu yapabilirdim, düşük yapıyorum diye ilaç kullanabilirdim
bu bana çok büyük bir ders oldu gerçekten
Ve şunu gördüm
o bebek kalacaksa siz ne yaparsanız yapın kalacak
düşecekse de aylarca yatsak da düşecek
Çok şükür içimde kalbi atan bir melek var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?