Başından geçenler yardımcı olursa sevinirim .

tiyatral_34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
1.649
788
123
Merhaba Hanımlar .Daha önce bebeğinin kalp atışları 7 haftalıkken durdu ve bebek alındı .Aradan yaklaşık 4 ay geçti artık kendimizi hazır hissediyoruz ay sonu gibi tekrar çalışmalara başlamak istiyoruz .Fakat çok korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan .Benim gibi olup hamile kalan ve sağlıklı çocuk doğuran var mı ? Varsa kurtajdan ne kadar süre sonra hamile kaldınız ?Doktorum 3 ay sonra deneyebilirsin dedi ama başka doktora da gitmedim.Umarım rahmim kendini toplamıştır .Hamil e kalmadan önce bir doktora gitsem mı?

Bende 8 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum. 6 ay korundum korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şükürler olsun ki kızımı kucağıma sağ salim aldım. Kötü düşünmemeye çalış, stres yapma. Rabbim inşallah tekrar nasip eder ve kucağına sağ salim alırsın.:KK66:

Son düzenleme:
Bende 8 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kürtaj olmuştum. 6 ay korundum korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şükürler olsun ki kızımı kucağıma sağ salim aldım. Kötü düşünmemeye çalış, stres yapma. Rabbim inşallah tekrar nasip eder ve kucağına sağ salim alırsın.:KK66:
Aman ne güzel :) inşallah .peki birşey kullandın mı Hamil e kalmadan önce ?

Bir kere oldu diye diğerlerinde de olacak diye birşey yok.Korkularından arın ve herşeyin sorunsuz olacağına inan canım.

Benim bebeğim 4 aylıktı kalbi durduğunda.

İki ay sonra hamile kaldım. Sağlıkla aldım çok şükür kucağıma.

İnşallah sende de herşey gönlüne göre olur.

Ben durumu ablamdan az cok biliyorum oda 5 aylikken aldirmisti ustune 4 ay beklediler.Suan sukurler olsun 2 tane yegenim var.Umarim gonlunuzce olur Allah hayirlisiyla nasip etsin.

Kalp atışı durması sebebiyle kürtaj olduktan yaklaşık 20 gün sonra tekrar hamile kalmışım,hiç adet olmadan. Sonuç takvimdr gördüğün gibi,korkma..

Yeniden hamilelik düşünüyorsanız mutlaka ama mutlaka kan pıhtılaşması testi yaptırın. Ben de iki kez yaşadım maalesef bu durumu kalbi durdu bebeklerin. Keşke ilk düşükten sonra yaptirsaydim bu testi o zaman ikinci gebeligim de aynı şekilde sonlanmazdi kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekiyormuş. Siz de ihmal etmeyin lütfen riske atmayın bebeğinizi.

M
Kalp atışı durması sebebiyle kürtaj olduktan yaklaşık 20 gün sonra tekrar hamile kalmışım,hiç adet olmadan. Sonuç takvimdr gördüğün gibi,korkma..
Maşallah 35 haftadasin genelde tehlikeli derler ama ne güzel böyle bir tehlike yaşamamışsin.Brn çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan ya da hamile kalamMaktan nebileyim .

Yeniden hamilelik düşünüyorsanız mutlaka ama mutlaka kan pıhtılaşması testi yaptırın. Ben de iki kez yaşadım maalesef bu durumu kalbi durdu bebeklerin. Keşke ilk düşükten sonra yaptirsaydim bu testi o zaman ikinci gebeligim de aynı şekilde sonlanmazdi kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekiyormuş. Siz de ihmal etmeyin lütfen riske atmayın bebeğinizi.
Doktora gideyim dimi çocuk yapmayı düşünmeden önce

Bir kere oldu diye diğerlerinde de olacak diye birşey yok.Korkularından arın ve herşeyin sorunsuz olacağına inan canım.

Benim bebeğim 4 aylıktı kalbi durduğunda.

İki ay sonra hamile kaldım. Sağlıkla aldım çok şükür kucağıma.

İnşallah sende de herşey gönlüne göre olur.
Doktor kontrolünde mi hamile kaldin?Kullandığın birşey oldu mu ?

Malesef benimde 8 . haftada bebeğimin kalbi durdu.
Gerekli testleri yaptırdınız mı? Benimde 4 ay oldu. Septum varmış mesela.

Doktora gideyim dimi çocuk yapmayı düşünmeden önce
Evet tabii ki gidin ve kan pıhtılaşması için test yaptırmak istediğinizi söyleyin. Doktorlar sağolsunlar ama ilk düşügümde 4 farklı doktora göründüm hiç birisi de demedi bu testi yaptır böyle bir ihtimal olabilir diye. İki düşükten aşağısını normal kabul ediyorlar sanırım ikinci gebeligim de ayni sekilde sonlaninca teste gönderdiler beni. Fakülte hastanelerinde ya da özelde yapılıyor bir hafta 10 gün sürüyor sonuçların çıkması.

Malesef benimde 8 . haftada bebeğimin kalbi durdu.
Gerekli testleri yaptırdınız mı? Benimde 4 ay oldu. Septum varmış mesela.
Bana doktor ilk gebelik diye çok testi önermedi.Ilk gebelikte genelde oluyor diye .Eğer ikinci de olursa yaptırırız dedi .Çünkü patolojik testte genelde birşey çıkmıyormuş.Septum nedir ?

Evet tabii ki gidin ve kan pıhtılaşması için test yaptırmak istediğinizi söyleyin. Doktorlar sağolsunlar ama ilk düşügümde 4 farklı doktora göründüm hiç birisi de demedi bu testi yaptır böyle bir ihtimal olabilir diye. İki düşükten aşağısını normal kabul ediyorlar sanırım ikinci gebeligim de ayni sekilde sonlaninca teste gönderdiler beni. Fakülte hastanelerinde ya da özelde yapılıyor bir hafta 10 gün sürüyor sonuçların çıkması.
Evet bana da öyle dedi doktor .Ilk gebelik normal sayıldığı için göndermedi .Ama giducem bur kontrole .Sağol canım .

Bana doktor ilk gebelik diye çok testi önermedi.Ilk gebelikte genelde oluyor diye .Eğer ikinci de olursa yaptırırız dedi .Çünkü patolojik testte genelde birşey çıkmıyormuş.Septum nedir ?

Banada gebeliğimi takip eden dr um ilk hamilelikte olabilir 2 ay dinlen sonra tekrar deneyebilirsin demişti. Başka bi dr a gittim ve rahmimde septum yani perde olduğunu söyledi. Büyük ihtimal bundan dolayı dedi. Diğer pıhtılaşma ve eşimle olan genetik testlerinde birşey çıkmamıştı. Şimdi ameliyatımı oldum 2 ay yine korunma sürecindeyim.

KESİnlikle pıhtılaşma testlerinizi yaptırın.benim iki kaybım oldu kalp durmasından.keşke ilk gebelikten spnra yaptırsaydım belki ikinci bebeğimi kaybetmezdim.şimdi tekrar hamileyim iğne kullanıyorum 5.haftaya yeni girdim

KESİnlikle pıhtılaşma testlerinizi yaptırın.benim iki kaybım oldu kalp durmasından.keşke ilk gebelikten spnra yaptırsaydım belki ikinci bebeğimi kaybetmezdim.şimdi tekrar hamileyim iğne kullanıyorum 5.haftaya yeni girdim
Ard arda mı oldu kayıpların ?Doktor önermiyor ki ilk gebelikte testi .

Ard arda mı oldu kayıpların ?Doktor önermiyor ki ilk gebelikte testi .
evet ardarda oldu ikinciden sonra test yaptırdık doktor kontrolünde,keşke iki kayıp olmayı beklemeseler üniversite hastanelerinde yalan söyleyerek yaptıranları duydum yadırgamıyorum insanlar haklı her kayıp bizim için inanılmaz üzüntü

Back
X