Başını açan biri hakkında ne düşünürsünüz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Power power

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
233
173
103
Yersiz
Kapanma kararımı sağlıklı bir şekilde almadım. Önce ailesi baskısı vardı( haftalarca yataktan çıkmadm psikoloğa bile götürdüler) çok direndim. Sonunda kendim kapattım. Çünkü dekolte , mini giymeyi seven biri değilim giyimim salaştı en iyiiisi tam kapanayım ailemde mutlu olur mantığı ile kapandım. İçim ve dışım bir değil gibi hissediyorum ,aynadaki ben değilim diyorum. Gerçek kendimi yansıtamıyorum. Bi ara konuyu açtığımda annem ölsende açmayacksn dedi. Sonra baktım da herkes yadırgadığı şeyi yapıyor. Dayımlar mesela bizde yadırgandığını kendi kızlarına yaptı. Bu konuyu akrabadan bir erkek arkadaşımla konuştum. Kafana koymuşsan yap ama sana kötü gözle bakacaklar dedi.

Banane. Kişinin kendi kararı. Bize laf düşmez ki..
Ben de öyle düşünürüm hiç yadırgamam. Kötü yola mı düşmüş ne diye açılmış , bi de şey diyorlar hep açık olsa tamam, neden sonrasan açıyor, sanki hayatlarında aldıkları karar hep doğru kararlar

Ben de öyle düşünürüm hiç yadırgamam. Kötü yola mı düşmüş ne diye açılmış , bi de şey diyorlar hep açık olsa tamam, neden sonrasan açıyor, sanki hayatlarında aldıkları karar hep doğru kararlar

Ya ne biçim insanlar onlar
Sen de bu insanların lafına göre hayatını şekillendirme lütfen
Başı açıklar kötü yola düşmüş mü yani Allahım sana geliyorum ülkedeki akıl fikir seviyesi ya :olamaz:

Tanıdığım bi kız var. Yıllardır bi açılır bi kapanır, kapalı olduğu dönemde de başı açık bakkala gider şortla balkona çıkar falan. Aklıma o geldi. Kınamak istemiyorum ama onu görünce ki sık sık görüyorum bi garip hissediyorum. Allah kendini bulmayı nasip etsin o kıza. Neyse konu bu değil ama bir başkası kapalı iken açılsa ve bunu kendi özgür iradesi ile yapmışsa içimden tebrik ederim

Hiç birşey düşünmem. Toplum baskısı ile bunu yaptığını ve pişman olduğunu düşünür, olmadığı bir insan gibi davrandığı günler için üzülürüm.
Size kötü gözle bakmak kimsenin haddi değil. Dik durun. Hayatı bir kez yaşıyorsunuz. Ister mini etek giyersiniz ister kara çarşaf. Ve bunu sorgulamakta kimsenin haddi değildir

Düşünmem

Niye bir şeyler düşüneyim ki insanların giyimi hakkında
Ama herşeye burunalarını sokuyorlar işte, ki bunu yapsam neden sorusunu bile sormalarına izin vermem de . Annemgilin ailesi tutucu, konuştuğum akrabamda bana destek verdi ama ailenin başını yere eğdireceksn dedi. Afedersin dedim kötü yola mı düştüm. Sadece aldığım kararı uygulayamıyorm

Tanıdığım bi kız var. Yıllardır bi açılır bi kapanır, kapalı olduğu dönemde de başı açık bakkala gider şortla balkona çıkar falan. Aklıma o geldi. Kınamak istemiyorum ama onu görünce ki sık sık görüyorum bi garip hissediyorum. Allah kendini bulmayı nasip etsin o kıza. Neyse konu bu değil ama bir başkası kapalı iken açılsa ve bunu kendi özgür iradesi ile yapmışsa içimden tebrik ederim
Bi dikiş tutturamamak ve kavram kargaşası içinde olmak bence de yadırganır.

Kısaca "Bana ne" derim. Sadece üzülürüm, aile zoruyla böyle bir şeyi yaşadığınız için. Belki kendi kendinize karar vermiş olsaydınız daha farklı olurdu

Ben aile zoruyla kapanmadim, bu şekilde kapanmış olsaydım belki ben de açardım sonrasında. O yüzden kimseyi kinamam, yanimda bile konusturmam

Ben kendi isteğimle aile baskısı olmadan kapandım. Ailemde hiç bu konuda baskı olmadı. O yüzden nereden baksan 20 yıldır kapalıyım. Hatta bu başörtü baskılarının olduğu döneme denk geldim hem okuduğum hem çalıştığım dönemde yine de bırakmadım. Bunu kendi isteğimle örtünmeye karar vermeme bağlıyorum. Eğer ailem baskı yapsaydı kendi isteğim değil başkası için olsaydı kesinlikle açılırdım. İnsanların böyle kararları almasına kimsenin karışmasını uygun bulmuyorum. Açılmak istiyorsan kimseyi umursamamanı tavsiye ederim.

Ya ne biçim insanlar onlar
Sen de bu insanların lafına göre hayatını şekillendirme lütfen
Başı açıklar kötü yola düşmüş mü yani Allahım sana geliyorum ülkedeki akıl fikir seviyesi ya :olamaz:
İşte yok normalde açık olmam normalmiş , sonradan açmam anormalmiş

Ama herşeye burunalarını sokuyorlar işte, ki bunu yapsam neden sorusunu bile sormalarına izin vermem de . Annemgilin ailesi tutucu, konuştuğum akrabamda bana destek verdi ama ailenin başını yere eğdireceksn dedi. Afedersin dedim kötü yola mı düştüm. Sadece aldığım kararı uygulayamıyorm

İnsanlar ne yaparsan yap sana laf edecek bir şey bulacaklar
En azından kendi istediğini yap da onun için laf etsinler
Bir de onların hayatında 2 dakikalık dedikodusun
2 dakikalık dedikodu için başkasına göre karar vermezdim ben
Evet can sıkıcı orası kabul ama 60 yaşına gelince kendi istediğim gibi yaşadım demek istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X