basit ama sinir bozucu

akilyon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
467
18
98
İstanbul
Küçük bir derdim var,anlatmazsam sinirim kat be kat artıyor.
Hacı kokusu dediğimiz kokuları biliyorsunuzdur.Yoğun esanslı oluyorlar.Ne zaman bir halk otobüsüne binsem,bu kokuyu sürünmüş bir amca oluyor ve ben artık dayanamıyorum.Rüzgar estikçe koku beni bambaşka alemlere götürüyor.Beynimdeki her sinir hücresini uyarıyor sanki.Midem bulanıyor,baş ağrım başlıyor.Yani bunu ter kokusunu engellemek için mi kullanıyorlar,yoksa cidden güzel koktuklarını mı düşünüyorlar bilmiyorum ama her iki durumda da yanlış seçim.Adama gidip sürme de denilmez ancak cidden tahammülüm kalmadı.
Gerçi anlatınca da geçmiyor bu durum.Paylaşmış ola:31:yım.

Sizin parfum kokunuzda baskasini rahatsiz ediyor belki?
İnsanlarin ne surdugune ,giydigine ettigine karisamayiz maalesef ...
Ama buraya konu acacak kadar dertliyseniz
Otobus yerine taksi tercih edin :)
Umarim taksi soforude o kokuyu kullanmiyordur ,oyleyse kisisel bir arac lazim ;) ;)

Ben parfüm kokusundan da rahatsız olurum.
Bence toplu taşıma kullanan insan kolonya, parfüm, deodorant, hacı yağı gibi yoğun şeyleri kullanmamalı.
Başım ağrır, midem bulanır çok yakınsam öksürük tutar. Ben de 2 yıldır parfüm kullanamıyorum bu yüzden ve toplu taşımayı da çok nadir tercih ediyorum maalesef.

Sizin parfum kokunuzda baskasini rahatsiz ediyor belki?
İnsanlarin ne surdugune ,giydigine ettigine karisamayiz maalesef ...
Ama buraya konu acacak kadar dertliyseniz
Otobus yerine taksi tercih edin :)
Umarim taksi soforude o kokuyu kullanmiyordur ,oyleyse kisisel bir arac lazim ;) ;)

neden bu kadar kinci bir cevap yazdınız?Evet, bana kişisel araç lazım ama düğün öncesi alamıyorum.Yanlış olan ben miyim yoksa o kadar ağır bir kokuyu sürünnüş insan mı ?Bu kadar sıcak havada ağır şeylerin sürünüp insanları rahatsız etmeye kimsenin hakkı olmamalı.Kaldı ki parfüm kullandığımla ilgili bir bilgi yok yukarıda.Kötü niyetli yaklaşmaya ne gerek vardı anlamıyorum cidden.

güzelim en iyi çözüm öyle hacı kokusu yoğun gelirse otobüste çıkar parfümünü sık bolca. biri bişey derse """aaayyy çok kötü hacı kokusu kokuyo bu sıcakta .....""" bir sürü laf say. çok ciddiyim işe yarıyor ;)

Ben de hiç sevmem hacı yağı kokusunu. Fakat zevkler ve renkler tartışılmaz. Demek ki o kişi bu kokuyu seviyor ve siz buna karışamazsınız. Belki benim parfümümde başkalarınınız hoşuna gitmiyordur, bilemem. Fakat toplu taşıma araçlarındaki ter kokusuna katlanmaktansa hacı yağı kokusu solurum daha iyi.

Ben de hiç sevmem hacı yağı kokusunu. Fakat zevkler ve renkler tartışılmaz. Demek ki o kişi bu kokuyu seviyor ve siz buna karışamazsınız. Belki benim parfümümde başkalarınınız hoşuna gitmiyordur, bilemem. Fakat toplu taşıma araçlarındaki ter kokusuna katlanmaktansa hacı yağı kokusu solurum daha iyi.

ya ben ikisine de katlanamıyorum yani şu an her evde sıcak su var;havalar sıcak, soğuk su ile bile duş alınıp çıkabilir.ıAğır parfümler de aynı genzimi yakıyor.Şikayetim birinin kişisel zevkine laf söylemek değil.Sonucta soğan,sarımsak yemek de damak tadıdır.Ama insan içine çıkacağında yenmez hatta cemaati rahatsız etmemek için camiye bile gidilmesi uygun gelmez.

Ben de hoşlanmıyorum. nacizane çözümüm de çantamda ıslak mendil bulundurmak. onu avcumun içine koyarım, daraldıkça koklarım napayım :)

toplu taşıma araçlarına binenlerin başkasını kokusuyla rahatsız etmeye hakkı yok
helede migreni olanlar için işkence resmen
o kadar ağır parfüm kullanıcaksa gitsin taksiye o binsin
tabiki kişisel tercihlere karışamayız ama bu karışma değildir

Benim kokulara aşırı hassasiyetim var.
Özellikle de içerisinde vanilya ve baharat olan parfümlerin kokusu sürmüşse biri hiç kaçırmam hemen farkederim.
Çok ağır mide bulandırıcı bir şekilde hissederim kokuyu.
Tüm yol zehir olur bana. Kaç kez yer değiştirdiğimi bilirim bu yüzden.
Ama çoğu insan da bu kokuları bayıla bayıla kullanır.
Demek ki hacı yağını süren adam da severek kullanıyo.
Adama ağır gelmiyo rahatsız olmuyo..
Yargılamak gibi bir hakkımız yok malesef..

Çook aşırı sürünüp otobüse binenlere bende sinir oluyorum :20:
Sadece hacı yağı değil sanki parfüm şişesinin içine düşenler var Kimse karşılaştırmasın :52:
Ama bazen biri biner Allahım bu ne güzel kokudur derim :9:

Sürme diyemezsin ki adamlara .
Demek ki beğeniyorlar .
Toplu taşıma araçları yerine taksi kullanabilirsin yada toplu taşıma araçlarına binmeden burnuna vicks vaporub sür seviyorum onun kokusunu ben .

Back
X