Örgü BASIT ÖRGÜ BERE YAPIMI RESIMLI ANLATIMI

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

ahze21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
2
0
1
44
Hanımlar sizlere bugün çok kolay yapabileceğiniz örgü bere yapımı konusu paylaşacağım. Kış ayı geldi havalar soğuk atkıları bereleri çıkarma zamanı geldi artık. Bir çoğumuz bereyi hazır mağazalardan alıyor. İyileri ya çok pahallı oluyor. Ucuzları ise hemen bir kış kullanma ile her yeri sarkıyor o ilk günkü vitrinde dururken hoşunuza gidip aldığınız hali kalmıyor. Ama inanın el emeği örgü işleri öyle olmuyor uzun yılar kullanabiliyorsunuz . Eğer bozulsa bile tekrardan onarabilirsiniz.

Kolay Örgü Bere Yapımı Resimli Anlatım
Geçen yıl eşim bende örgü bere istemişti, o zamanlar bu site işleri ile uğraşmıyordum elimde de bol bol örgü örnekleri yoktu. Olsa da nasıl yapıldığını gösteren kaynaklar bulamıyordum. Nihayetinde eşim bir tane model bulmuştu çok güzeldi ona başladım ve bitirdim. Şimdi eşim çok seviyor o beresini , ee iş yerinde hanım ördü el emeği diyormuş :):)

Kolay Örgü Bere Yapımı (7)
Siz de kendinize veya sevdiğiniz birine bu kolay örgü bere modelini hemen yapabilirsiniz. Bir bere 1 top ipten çıkıyor bir top ip ise 5 TL.
En ucuz bere ise 5-10 TL siz gelin en iyisi sitemizden bere modelleri bakın ve birini örün. Hem bazen kafa yapılarımız farklı oluyor ve kafamıza uygun bere bulamıyoruz. Mesela benim kafam küçük gidiyorum bir bere alıyorum büyük geliyor kafamda kayıyor sürekli gözümün önüne düşüyor. Ama siz sitemizden bulacağınız örgü bere yapımı konuları ile kendiniz örerseniz istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.
Hanımlar sitemizde bir çok örgü bere modeli mevcut sizlere bir iki tanesin önerebilirim bakmanızda fayda var.
Minik Prensesler İçin Örgü Bere Yapımı
Kız Çocukları İçin Örgü Bere Yapımı

Kolay Örgü Bere Yapımı (6)
Örgü bere yapımı resimlerle anlatılmıştır yazılı anlatım yoktur. Bulduğum kaynakların çoğu ya Rus sitelerinden veya İngiliz, İspanyol bloglarından dı. Eğer bir modelin tıpa tıp aynısını yapmaya çalışırsanız bazen istediğiniz sonucu alamıyorsunuz. Özellikle örgü atkı bere modellerinde. Çünkü siz bereyi kendinize örüyorsunuz ama anlatımı yapan kişi kendine göre örmüş oluyor. Mesela ben eşime atkıyı örerken kalınlık ve uzunluğunu ona sormuştum nasıl istersin diye ve örerken ölçmüştüm sık sık.
Birde hanımlar şu husus var. diyelim bir şey öreceğiz bir atkı, bir yelek, bir bere öreceğiz diyelim bir çoğunun derdi örgü bilmediğinden değil neyi öreceğim. Yani insanların aklına model gelmiyor tasarım gelmiyor. Biz de el sanatları ve hobi olarak en çok da bunu çözmeye çalışıyoruz. Mesela bu kolay örgü bere yapımı konusunda olduğu gibi göreceksiniz ki berenin kendisini örmek çok basit ama değişik çiçek motifi ve küçük bir iki süsleme ile bambaşka bir model ortaya çıkabiliyor.
Evet hanımlar buyurun konumuza devam edelim.

Kolay Örgü Bere Yapımı
Hanımlar bu şekilde düz bir örgü ile başlanıyor.

Kolay Örgü Bere Yapımı (1)
Burada berenin kenarlarına yakın koyu mavi ip kullanmış buda bereye ayrı bir desen katmış.
Aşağıdaki örgü çiçek motifinin yapılışını öğrenmek için resme tıklayın.

Örgü Çiçek Motifi
Bu örgü çiçek motiflerini beremizin , şapkanın kenarlarına dikeceğiz.
Bu örgü çiçek motifini nasıl yapacağınız bilmiyorsanız bu konudan öğrenebilirsiniz.
Üç Katmanlı Örgü Çiçek Motifi

Kolay Örgü Bere Yapımı (2)
Burada da iki mavi çizginin arasına açık yaprak yeşili bir ip çekiyoruz ki yerleştireceğimiz çiçek motifinin yapraklarıyla uyumlu olsun.

Kolay Örgü Bere Yapımı (4)
Bu hanım ablamız ise bu konuyu asıl hazırlayan kişi. Onun bloğunun linkini aşağıda veriyorum. Ee emeğe saygı göstermek lazım . Konuları alıp alıp sanki kendimiz yapıyormuş gibi göstermeyelim.

Kolay Örgü Bere Yapımı (9)
Evet hanımlar bir konumuzun daha sonuna geldik. sitemizi takip etmeyi unutmayın hanımlar. Her gün yeni konular eklenmektedir. Sitemizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…