Tavuk Yemekleri basit ve lezzetli bir tavuk yemeği

gnydn64

serapgnydn.blogspot
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
4.876
6
156
İstanbul
basit çok fazla uğraştırmayan
fakat lezzeti şahane yumuşacık bir yemek.
aslında bir çoğumuz yapıyoruzdur bu tarifi çeşitli malzemelerle
bir de benimkini denersiniz umarım.
afiyet olsun...

soğanlar ince ince yemeklik doğranır.
biber ince ince doğranır.
domatesin bir tanesi küp küp doğranır. diğeri rendelenir.
yarım limonun suyu sıkılır.

tavuk (ister but, ister kuşbaşı, ister bütünden parçalanmış tavuk hangisi varsa evinizde )
2 domates (kış mevsiminde kullanmayabilirsiniz. tercihe bağlı)
4-5 adet biber
yarım limon
2 soğan (ben soğanın yemeğin lezzetini arttırdığını düşünerek bol kullanıyorum. siz çok sevmiyorsanız 1 tanede kullanabilirsiniz.)
sıvı yağ
tuz - karabiber

tavuk düdüklü tencereye alınır. üzerine ince ince doğranmış soğan, biber, küp küp doğranmış domates ve rendelenmiş domates eklenir. yağı tuzu karabiberi kendi damak tadınıza uygun miktarlarda eklenir. limon suyu yine tavuklara eklenir. bir su bardağından biraz az su ilave edilir. düdüklü tencerenin düdüğü ötdükten sonra yaklaşık 15 20 dk. kadar daha pişirilip kapatılır.

öneriler....

----eğer vaktim varsa ben düdüklünün düdüğü öttükten sonra altını iyice kısıp yavaş yavaş yaklaşık 1 saat pişiriyorum. sonuç yumuşacık ağızda eriyen tavuklar.
----limonu tüm tavuk yemeklerimde kullanıyorum. kesinlikle ekşi bir tat vermiyor. çok hoş güzel bir aroma katıyor.
tavuğu fırında veya tavada kızartacağınızda yine limon kullanırsanız tavuklarınız nar gibi kızarır arkadaşlar. mutlaka limonu 1 kere deneyin derim.
---- bu tarife isteğinize göre doğranmış mantar, küp küp kesilmiş patates, kırmızı biber, başka tavuğa ne yakıştırıyorsanız ekleyebilirsiniz.
---- ocağı kapatıp, düdüklünün havasını aldığınızda sıcağı sıcağına yemeğe biraz maydonoz doğrayıpta servis edebilirsiniz.

Eklentiler

• $DSCF6667.webp
    $DSCF6667.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
çok güzel anlatmışsın.Ellerine sağlık.Karnım acıktı galiba.Bir de böyle deneyeyim...

ooo çok güzel görünüyor. offff canım çekti. birde limon ilginç geldi. bende deneyecğim ...

çok güzel anlatmışsın.Ellerine sağlık.Karnım acıktı galiba.Bir de böyle deneyeyim...

ooo çok güzel görünüyor. offff canım çekti. birde limon ilginç geldi. bende deneyecğim ...

pln397 su.ay umarım dener beğenirsiniz arkadaşlar
su.ay dene canım özellikle kızartacaksan mutlaka dene
mantar filan kızartırken de sıkıyorum ben
güzel kızartıyor

Back
X