• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkalarının giyimini eleştirmek?

Portakalmarmelat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2020
2.081
3.747
63
22
Geçen gün dershanede mini etek giyen bir kıza olan sınıftaki kızların konuşmaları duydum neden kızlar bu kadar iğrenç bir şekilde eleştirir ki etegini ? Ben kimsenin giyinişine kuşamına karışmam kendimede karışılmasını istemem. Kızın hareketlerinede eleştiri yaptılar ki o konuda haklı buldum normalde sürekli oturan bı kız bağırmalarından sonra rahatsız oldum ve dikkatimi çektigi için kıza baktim . Şimarikca buldum . Sürekli erkeklerin arasındaydi ve egilip ,bükülüyordu.Oturmaktan çok ayakta durdu sınıftan çıktı merdivenlerden inip çıktı sürekli eteğini gösterme çabasına girdiğini farkettim ve ilgi için anlamsızca sesini yükseltiyordu...kıza ozaman bende sinir oldum bı arkadaşıma davranışları yüzünden sinir olduğumu anlatirken hem kendine karışılmasını istemiyorsun giyim kusamda hemde başkalarını eleştiriyorsun dedi oysa etek giymesini değil simarikca hareketlerini elestirmistim normal bı şekilde soylemistim ağır bı kötüleme yoktu sizce böyle elestirmemde yanlış birşey var mıydı ?

Etek yada davranış ne farkeder?
Arkadaşlarınızla aynı şeyi yapmışsiniz.
Etek tek birşey, siz oturması kalkması, kimlerin arasında olduğuna kadar laf etmişsiniz.
Kendinizle celismissiniz, giyimine niye karışıyolar deyip ardından aynı kişiyle ilgili bu kadar eleştiri yaparak.

Etek yada davranış ne farkeder?
Arkadaşlarınızla aynı şeyi yapmışsiniz.
Etek tek birşey, siz oturması kalkması, kimlerin arasında olduğuna kadar laf etmişsiniz.
Komik olmuş açıkçası, giyimine niye karışıyolar deyip ardından aynı kişiyle ilgili bu kadar eleştiri yapmanız.
Galiba haklısınız onlardan bı farkım kalmadı bu eleştirim yüzünden :olamaz: sagolun

Geçen gün dershanede mini etek giyen bir kıza olan sınıftaki kızların konuşmaları duydum neden kızlar bu kadar iğrenç bir şekilde eleştirir ki etegini ? Ben kimsenin giyinişine kuşamına karışmam kendimede karışılmasını istemem. Kızın hareketlerinede eleştiri yaptılar ki o konuda haklı buldum normalde sürekli oturan bı kız bağırmalarından sonra rahatsız oldum ve dikkatimi çektigi için kıza baktim . Şimarikca buldum . Sürekli erkeklerin arasındaydi ve egilip ,bükülüyordu.Oturmaktan çok ayakta durdu sınıftan çıktı merdivenlerden inip çıktı sürekli eteğini gösterme çabasına girdiğini farkettim ve ilgi için anlamsızca sesini yükseltiyordu...kıza ozaman bende sinir oldum bı arkadaşıma davranışları yüzünden sinir olduğumu anlatirken hem kendine karışılmasını istemiyorsun giyim kusamda hemde başkalarını eleştiriyorsun dedi oysa etek giymesini değil simarikca hareketlerini elestirmistim normal bı şekilde soylemistim ağır bı kötüleme yoktu sizce böyle elestirmemde yanlış birşey var mıydı ?

Var. Bize anlattığınız şeyler de merdivenden çıkıp inmesi, ses yükseltmesi, ayakta durması, eğilip bükülmesi, sürekli erkeklerin arasında olması. Saydıklarınızda yanlış bir şey göremedim ben. Kendine yakıştırmış giymiş..?

İnsanların giyimi ya da ilgi çekmek istemeleri kimseyi ilgilendirmez. Bazen hepimiz içten içe beğenmediğimiz şeyleri görürüz ama bu durumlarda susmak en iyisidir

Vallaha üniversitede öyle düğüne gider gibu süslenip gelen kızlar vardı. Ben sabahlari o kadar hazırlanmak yerine uyumayı seciyordum. Millet başkasına zarar vermediği sürece istediğini yapsın. Ve evet bazı kadınlar cidden başka kadınların arkasından iğrenç konuşuyor. Seviye herkese de nasip olmuyor demek ki. Uzak durmak lazım öyle insanlardan

Ben de karışıyorum istemsiz ama kötü, kendini bilmez giyinene.
Benim göz zevkimi bozmaya kimsenin hakkı yok.
İnsana yakışan şey var yakışmayan var.
Sırf zayıfım diye dapdaracık elbise giyenlerin yandan fırtlayan can simitleri aşırı rahatsız eder mesela ya da benim gibi kilolu bir kadının dar üstler giyip tüm göbek katlarına bir bir hakim olmak falan.
Yoksa yakışan kadında miniyi, dekolteyi, işveli hareketi çok severim.
Sizin aksinize.

Rahatlığı çok severim pantolon beni çok rahatsız ediyor düzgün eşofmanım olmadığı için tayt giyiyorum,geçen günde giydim üzerimdede çok az uzun bi tişört giymiştim çanta tişörtü yukarı çekmiş fark edememişim.Ta ki bi amca içinden bana bakarak hakaret edene kadar..Söyleyeceklerim bu kadar kendimi hiç böyle kötü hissetmemiştim.

İkisi de ayni şey, senin yaptiginin o kizlardan hic bir farki yok. Bu arada gidip kizin yuzune soylememisler sonuçta kendi aralsrinda muhabbet sanane????

Biz de bazen birini aramizda baya gomuyoruz arkadaslarla, baskalari da beni gomuyordur napalim yani...

Ben de insanlsrin giyimini elestiririm ama acik kapalı diye degil. Nerede ne giyecegini bilmedikleri için spor salonuna leoparli kapri giyeni görünce,topuklu çizmeyle spor tayt giyeni görünce tutamıyorum kendimi veya bazilari dekolte olayini cok zorluyor (absrtiyor demiyorum ) göğüsleri çok iri olduğu halde fırlayacakmış gibi aşırı dar giyiniyor.

Vallaha üniversitede öyle düğüne gider gibu süslenip gelen kızlar vardı. Ben sabahlari o kadar hazırlanmak yerine uyumayı seciyordum. Millet başkasına zarar vermediği sürece istediğini yapsın. Ve evet bazı kadınlar cidden başka kadınların arkasından iğrenç konuşuyor. Seviye herkese de nasip olmuyor demek ki. Uzak durmak lazım öyle insanlardan
😂😂 Bizim üniversitede de var böyle bir kız, kız resmen düğüne gider gibi geliyor hele bir keresinde abiyeyle geldi okula. Benzetme falan yapmıyorum yani. Abiye. Bildiğimiz abiye. Gördüğümüzde gülmemek için kendimizi zor tutmuştuk çok komikti cidden ama bize ne yani kendi kendini rezil ediyor sonuçta.

😂😂 Bizim üniversitede de var böyle bir kız, kız resmen düğüne gider gibi geliyor hele bir keresinde abiyeyle geldi okula. Benzetme falan yapmıyorum yani. Abiye. Bildiğimiz abiye. Gördüğümüzde gülmemek için kendimizi zor tutmuştuk çok komikti cidden ama bize ne yani kendi kendini rezil ediyor sonuçta.

Söyle bir durum var. Ben Almanyada yaşıyorum ve burda bazı Türk aileleri kızlarını çok baskı altında tutuyorlar. Okumalarına izin veriyorlar ama okuldan baska bir yerlere gitmelerine pek izin verilmiyor. Kızların süslenip gidebilecekleri tek yer okul/üniversite. Bir kac defa bazı durumlara şahit olduğum için biliyorum. Tabi abiye ile üniversiteye gitmek ayrı bir olay, ama bazen birseyin arkasında ne olduğunu da bilemiyoruz. Ama süslenmiş kızlara da bakarım ne yalan söyliyim. Ben öyle süslenmeyi pek beceremedigimden belki. :D

Kızın hareketleri size antipatik gelmiş olabilir. Hoşlanmayabilirsiniz. Sizi de diğerleri gibi dedikodu yaptınız mı? yaptınız. Çok da önemli mi? Gıybet ve iftira atmadıysanız çok da önemli değil bence.

Onlar eteği eleştirmiş, siz etek yüzünden yaptığını düşündüğünüz şeyleri...
Onların dert ettiği tek şey eteğin boyu, modeli falan değil zaten, sizin saydığınız şeyler. Onların üstü kapalı söylediği şeyi siz açık açık söylemişsiniz, bir de onları eleştirmişsiniz. Birbirinizden bir farkınız yok.

Back
X