başkasının işinde çalışmaktan usandım( organizasyoncu olmak istiyorum)

mavisinesi

Laz'ın Eşi :))
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
250
26
118
günaydın bayanlar
yardım ve önerilerinize ihtiyacım var. kendimi bildim bileli ortaokul yaz tatilinden beri tezgahtarlıkta yaptım,organizasyon animatör işlerindede rol aldım okulum bitince muhasebeci,gümrük alanlarında ilerledim şuan muhasebede çalışıyorum büyük bir firma ve aşırı stresli yoğun eşek gibi çalışıp aldığmız maaşsa gülünç mesailer sürekli var ama kazanç desen yok artık bu şekilde çalışmaktan sıkıldımmmmmmm.
hayalimizdi yakın arkadaşımla organizasyon işleri yaparken az sermayeli çok kazançlı iş bu işe odaklanmak geliştirmek yani kısacası organizatör şirketi açmayı planlıyoruz ortak 2mizde işimizi bırakıp kendimize çalışmaktan yanayız.
size organizasyon işleri yapan veya çevresinde görenler memnunmu geçimimizi sağlayabilir miyiz,vs... aklımda sorular öyle çok maddiyatımız da yok bu işe girişip ilerlememiz nasıl olur ? aylık kazançları nasıl değişkenlik gösterir fikri olan lütfen yazsın... :18::18:

Benim tanıdığım bir kadın var. Düğün organizasyonları yapıyor. Kocasıda benzer bir dalda senelerdir kendi işini yapıyor. Bu yüzden kadın hazır çevre edindi ve aldı başını gitti. Bence çok güzel bir iş pek anlamam ama iyi bir çevre edinmek ve tutunup adını duyurmak önemli diye düşünüyorum.

ilginiz için teşekkür ederim bunları duymak bana cesaret veriyor :) koşa koşa gidesim geliyor inşallah amacıma ulaşabilirim.

okulda öğrendiğim bir şey var. çevre edinebilmek için en az 6 ay kar sağlamayı aklından geçirmeyeceksin.... hatta zarar bile edebilirsin...

bu gibi şeylere hazırsanız neden olmasın ki...

Bir insanın iyi bir sermayesi ve ticari bilgi birikimi olmadan iş açması taraftarı değilim.Başkasının yanında çalışmaktan daha yorucu,daha stresli ve riskli.Hele ki ortaklık zor iş.Burda insanların memnuniyetini baz alarak sağlıklı fikir sahibi olamazsın.Kişiye şartlara ve iş prensibine göre değişir.Portföy olması gerek.Karı zararı iyi dengelemek gerek.Tecrübe gerek.Dışardan bakıldığında zevkli ve kolay gözüküyor ama içine girince detaylar,müşteri memnuniyeti,işin yasal prosedürleri....Çok donanımlı olmak gerekiyor.

Uzun zamandır organizasyon işinde olsaydınız, portföyünüz olsaydı ve özellikle sermayeniz olsaydı hiç durmayın derdim. Ama şu durum çok riskli. Kendi işini kurmak her zaman risklidir ancak bu durumda kendinizi ateşe atmak olur. Bu konuda sadece çalışan tecrübeniz var, yönetici ya da patronluk tecrübeniz yok, portföyüzün yok, sermayeniz yok. En az 6 ay hatta daha uzun bir süre cepten yemeniz gerekecek. E sizde cepten yiyecek para yok. Hemen kar etmeyi düşünmeniz bile çok acemi olduğunuzu gösteriyor.

Bu işi yapmayı çok istiyorsanız işinizdn ayrılmadan organizasyon şirketlerinde iş arayışına girin. O alanda en az 2-3 sene tecrübe edinin, portföy oluşturun. Aynı zamanda biraz birikim yapın, ondan sonra düşünün kendi işinizi kurmayı. Tersi çok zor, çok riskli bence.

:13: fikirlerini sunan arkadaşlarım size çok teşekkür ederim biraz daha sağlıklı adımlar atmam gerekyor çok haklısınız herşeyin hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…