Erkek faktörünü bilemiyorum hiç ama hastane bana guven vermedi açıkçası.Merhaba Hanımlar bugün eşim sperm testi vermeye gitti çok az sperm olup arasından bir tane kalitesini dondurmak istediler ama 3 ay önce kalitesiz sperm çıktı deyip tese ameliyatı önerdi doktor Biz olmak istemedik dondurun dedik dondurulacak sperm yok dediler onlar çözülünce kalitesiz olur dediler eşim Bugün tekrar gittiğinde hemen dolduralım dediler eşim daha önce siz sperm dondurulunca kalitesiz oluyor dediniz şimdi niye donduracağım diyorsunuz onlarda bir şey olmaz dediler Benim anlamadığım hiçbir DNA hasarı kan tahlili istemeyip direkt sperm dondurmaları ve açık açık bize kaç tane çıktığını da söylemediler çok kötüyüm artık neye göre hareket edeceğimi bilemiyorum Allah'ım bu süreçte olanlara yardım etsin doktorların elinde kesinlikle düşürmesin Lütfen bana yardım edin nasıl oluyor Nasıl bitiyor Yaşım çok küçük bunları kaldıramıyorum
Inan canım herşeyi kullandık 2 yıldır tik yok hem hız hem hareket sıfır sadece bi kaç tane sperm varcanım e-nabızda tahlil sonuçları görülür mutlaka başka bir ürolağa daha görünün derim dondurma işlemi ile ilgili pek bir bilgim yok sayısı mı az hızı mı az bunlara göre tedaviler var bir de erkeklerde keçi boynuzu pekmezi çok işe yarıyor ve erkekler için özel ballı bitkisel karışımlar var onlardan kullansın
Bende öyle düşünüyorum bursada en iyilerinden biri diye gidiyoruz ama bakalım degistirmekte istiyorumErkek faktörünü bilemiyorum hiç ama hastane bana guven vermedi açıkçası.
Bunları söyleyen tüp bebek merkezi zaten direk sperm alıp dondurmaları tuhafima gitticanım tüp bebek merkezi ile görüştünüz mü hiç peki onlar ne diyorlar ?
Lutfen tup bebek için ya da aşilama icin çok iyi doktora git. Ucuz ama kalitesiz doktorlarla kar yapayim derken daha çok para çikiyor. Insan tukeniyor. O yuzden çok iyi arasdir para veriyorsunuz sonuçta neden kafalarina gore etsinlerkiMerhaba Hanımlar bugün eşim sperm testi vermeye gitti çok az sperm olup arasından bir tane kalitesini dondurmak istediler ama 3 ay önce kalitesiz sperm çıktı deyip tese ameliyatı önerdi doktor Biz olmak istemedik dondurun dedik dondurulacak sperm yok dediler onlar çözülünce kalitesiz olur dediler eşim Bugün tekrar gittiğinde hemen dolduralım dediler eşim daha önce siz sperm dondurulunca kalitesiz oluyor dediniz şimdi niye donduracağım diyorsunuz onlarda bir şey olmaz dediler Benim anlamadığım hiçbir DNA hasarı kan tahlili istemeyip direkt sperm dondurmaları ve açık açık bize kaç tane çıktığını da söylemediler çok kötüyüm artık neye göre hareket edeceğimi bilemiyorum Allah'ım bu süreçte olanlara yardım etsin doktorların elinde kesinlikle düşürmesin Lütfen bana yardım edin nasıl oluyor Nasıl bitiyor Yaşım çok küçük bunları kaldıramıyorum
bana da oldu bittiye getirmişler gibi geldi canım bence de başka bir merkezle daha görüşürün derim hatta maddi imkanınız varsa istanbul a gidinBunları söyleyen tüp bebek merkezi zaten direk sperm alıp dondurmaları tuhafima gitti
Haklisiniz doğru ama çok kafa karıştırıyor doktorlar verdiğiniz bilgiler için çok tsk ederimmerhaba.. öncelikle az sperm olduğu için önce tedaviyle çoğaltılabilirmi diye düşünmüşlerdir o yüzden dondurmamışlardır.. genelde bu tarz kişilerde var olanı spermi kaybedip ameliyat yapma yerine dondurmayı tercih ediyorlar.. dondurulmuş spermler kalitesizleşir diye birşey yok.. o tamamen spermin dna hasarı ve morfolojisine bağlı..
ama tedaviylede çoğalmayınca sanırım ameliyat yapmak yerine olanı kullanıyorlar
lakin eşiniz hiç hormon testi vermedimi ? oda önemli...
lütfen umudunuzu yititmeyin... ameliyatla 3 tane sade sperm bulunup bununla tüm umutlarını bağlayan nice güzel yürekli arkadaşlarımız var
bu arada spermler değişkendir.. bugn 3 çıkar yarın 13
yarın 13 çıkar öbür gün hiç çıkamaybilir.. yani bir öncekine göre spermlerinzn kalitesi daha iyi olmuş olabilir..
spermler 3 ayda bir kendini yenilerler
Bak canım kardeşim bizde benzer durumları yaşadık çok şükür şimdi normale döndü. Sperm çıkışı az da olsa varsa belki tıkanıklık vardır. Varikosel olabilir her ultrasonla görülmüyor. bizden y mikrodelesyon, genetik test , doppler , fish testi , hepsini yaptırdık, testesteron e2 total testesteron diğer organların hormonları her şey normaldi. Ama çıkış yoktu. En sonunda sebebinin eşimin akciğer rahatsızlığı olabileceğini söylediler. Ağır ve ateşli oluyordu enfeksiyon vardı hep ciğerlerde. Bir ay iyi bir ay kötü bu şekilde 8-10 ay içinde 15 kutudan fazla antibiyotik kullandı. Sonra artık bıraktık ve zamanla düzeldi . Çok şükür şimdi her şey normal. Demem o ki az çıkış olduğunda bizede teklif ettiler dondurmayı. Ama kalitesi vs de önemli. Gittiğin yerin lab çalışanları ve embriyologlar çok iyi olması lazım. Ayrıca sigara alkol düzgün ve sağlıklı beslenme , takviye gıdalar ,kuruyemişler, ılık duş dar olmayan iç çamaşırı bunlar hep etkiliyor. Ve zaman gerekli yani 2-3 ayda hemen değişmeyebilir ama şekeri tketmemek hazır gıdaları çıkarmak sıfıra indirmek bile kan değerlerini hemen düzeltiyor.Merhaba Hanımlar bugün eşim sperm testi vermeye gitti çok az sperm olup arasından bir tane kalitesini dondurmak istediler ama 3 ay önce kalitesiz sperm çıktı deyip tese ameliyatı önerdi doktor Biz olmak istemedik dondurun dedik dondurulacak sperm yok dediler onlar çözülünce kalitesiz olur dediler eşim Bugün tekrar gittiğinde hemen dolduralım dediler eşim daha önce siz sperm dondurulunca kalitesiz oluyor dediniz şimdi niye donduracağım diyorsunuz onlarda bir şey olmaz dediler Benim anlamadığım hiçbir DNA hasarı kan tahlili istemeyip direkt sperm dondurmaları ve açık açık bize kaç tane çıktığını da söylemediler çok kötüyüm artık neye göre hareket edeceğimi bilemiyorum Allah'ım bu süreçte olanlara yardım etsin doktorların elinde kesinlikle düşürmesin Lütfen bana yardım edin nasıl oluyor Nasıl bitiyor Yaşım çok küçük bunları kaldıramıyorum
Eşimin Hiçbir sıkıntısı yok kan tahlilleri falan normal ameliyat oldu Tekrar çıktı tekrar ameliyat oldu ama sayıda hiçbir düzelme maalesefBak canım kardeşim bizde benzer durumları yaşadık çok şükür şimdi normale döndü. Sperm çıkışı az da olsa varsa belki tıkanıklık vardır. Varikosel olabilir her ultrasonla görülmüyor. bizden y mikrodelesyon, genetik test , doppler , fish testi , hepsini yaptırdık, testesteron e2 total testesteron diğer organların hormonları her şey normaldi. Ama çıkış yoktu. En sonunda sebebinin eşimin akciğer rahatsızlığı olabileceğini söylediler. Ağır ve ateşli oluyordu enfeksiyon vardı hep ciğerlerde. Bir ay iyi bir ay kötü bu şekilde 8-10 ay içinde 15 kutudan fazla antibiyotik kullandı. Sonra artık bıraktık ve zamanla düzeldi . Çok şükür şimdi her şey normal. Demem o ki az çıkış olduğunda bizede teklif ettiler dondurmayı. Ama kalitesi vs de önemli. Gittiğin yerin lab çalışanları ve embriyologlar çok iyi olması lazım. Ayrıca sigara alkol düzgün ve sağlıklı beslenme , takviye gıdalar ,kuruyemişler, ılık duş dar olmayan iç çamaşırı bunlar hep etkiliyor. Ve zaman gerekli yani 2-3 ayda hemen değişmeyebilir ama şekeri tketmemek hazır gıdaları çıkarmak sıfıra indirmek bile kan değerlerini hemen düzeltiyor.
İnşallah değişir umudunuZu yitirmeyin. Dondurma işleminde sıkıntı olmaz bence kalitesi önemli tanıdığım kişiler var tese ile sperm dondurup hamile olanEşimin Hiçbir sıkıntısı yok kan tahlilleri falan normal ameliyat oldu Tekrar çıktı tekrar ameliyat oldu ama sayıda hiçbir düzelme maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?