Başlıksız ...

canndann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
1.604
167
103
Bursa
[h=1]Köpeği, Boğazını Keserek Öldürdü[/h][h=2]Tavuklarına saldırdığı gerekçesiyle 6 aylık sokak köpeğini, ekmek bıçağıyla boğazını kesip öldürdü.[/h]Bolu'da boş arazide beslediği tavuklarına saldıran 6 aylık sokak köpeğini yakalayan 39 yaşındaki M.M., ekmek bıçağıyla köpeğin boğazını kesip öldürdü. Polis tarafından yakalanan M.M., gözaltına alındı.

BOĞAZINI KESİNCE BİLE HINCINI ALAMAMIŞ

Olay, Karamanlı Mahallesi Parkalan Sokak'ta meydana geldi. Bir apartmanda kapıcılık yapan 39 yaşındaki M.M., boş arazide beslediği tavuklarına 6 aylık yavru köpeğin saldırdığını görünce çılgına döndü.

Ekmek bıçağını aldıktan sonra ağzında tavuk bulunan köpeği yakalayan M.M., köpeğin bozağını kestikten sonra bıçaklamaya başladı.

OLAYI MAHALLE SAKİNLERİ HABER VERDİ

Olaya şahit olan mahalle sakinleri, hemen polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, zanlıyı, suç aleti ekmek bıçağı ile birlikte gözaltına aldı. Zanlı, polis ekipleri tarafından Bahçelievler Polis Karakolu'na götürüldü.
Yetkililer, boğazı kesilerek öldürülen yavru köpeği, otopsi yapmak üzere çöp torbasına koyarak yanlarında götürdü.

Yazık ona.
O sadece karnını doyurmak istemiş.

Sadece çok üzgün olduğumu söylemekten başka birşey yazamıyorum bu olayla ilgili.
Allah, tüm insanlara vicdan ve merhamet versin inşallah.

Off. İnsanlar malesef bir insan öldürmekle, bir karıncayı öldürmenin aynı şey olduğunu anlayamıyorlar. O köpek can değil mi ya. Nasıl korktu, nasıl kaçmaya çalıştı, nasıl canı acıdı kim bilir.
Diyecek söz yok ki ya, çok üzgünüm.

Bence haklısınız insan olsaydı bu adam o köpeği hergün 5-10 canlı tavukla beslerdi..Ne kansızlar var ülkemizde gerçekten

Bence haklısınız insan olsaydı bu adam o köpeği hergün 5-10 canlı tavukla beslerdi..Ne kansızlar var ülkemizde gerçekten

"insan olsaydı bu adam o köpeği hergün 5-10 canlı tavukla beslerdi" bu cümlenizi anlayamadım açıkcası...

Tavukların ki de can ama o yavru köpek doğası gereği avlayıp, doyuruyor zaten karnını. Bunun için "beyni" olan insan diye tabir edilen yaratık cana kıyamaz.

Yahu bende köyde büyüdüm annem hala köyde yaşıyor kadıncağız onunda kümesi var kadın başına tavuklara musallat olan gelincikleri yabani hayvanları öldürüyor gerekirse vuruyor tilki ise.Oda cani demek size göre.Bu şehirdekilerin hayvan sevgiside bi başka oluyor canım anlayamıyorum
he diyeceksinki o adam yada senin annen güzelce alıp hayvanları karşısına konuşsa anlatsa yapmayın yemeyin etmeyin dese herşey farklı olur değilmi..haklısın valla

Son düzenleme:

Bayramda kesilen ineklere vs. vah vah günah demiyorum yalnız. Adam bildiğimiz boğazını kesip, bıcaklamaya devam etmiş. İşkence yani, bilmiyorum anlatabildim mi?
Ayrıca benim sülalemin çoğu da köyde. Bu hayvan sevgisi değil, bu vicdandır. Kaldı ki burda yabani, canına kasteden bir hayvandan değil yavru bir köpekten bahsediliyor.

Anneniz gibi köylerde yaşayan pek çok insan tavuklarına musallat olan ve doğası gereği zaten bizlerle birlikte yaşamayan diğer hayvanları bir şekilde bertaraf etmeye çalışır.

Bu çok doğal öyle değil mi? Ama anneniz eğer tavuklara musallat olmaya çalışan köyün köpeklerinden biriyse böyle üstteki haberde olduğu gibi mi davranıyor? Tabi ki öyle değildir. Hiç sanmıyorum böyle birşey yapsın...

Pardon, ben gerçekten sizin ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadığım için sormak istiyorum.

Yanlış anlamışsam da düzeltin lütfen.

Sizce bu haber olması gereken birşey mi? Yani yapılan davranışı doğru mu buluyorsunuz? Net olarak bunun cevabı sizce nedir? Ben bunu öğrenmek istiyorum istiyorum mümkünse.

hayır değildir tabiki bende o adamın öyle yaptığını sanmıyorum hergün sokakta bıçağıyla köpek kovalamıyordur, eminim o köpek adamı bezdirmiştir artık herifte dayanamadı şeytana uydu napsın..gerisi medyanın ve hayvan sevicilerin şişirmesi

ay gece gece sinirlerim bozuldu ya baktın rahatsız ediyor öldür baktın miyavlıyor tekme at köpekleri öldür kuşları sapanla avla nasıl insan bunlar anlamıyorum

Kusura bakmayın ama bu yazdıklarınıza katılmam mümkün değil.

Haberi bir kez daha okumanızı tavsiye ediyorum ki, bu haberde hiç de öyle bir şişirme olmadığını görebilesiniz diye.

Sizin yazdıklarınız üzerinden giderek devam ediyorum, o zaman bu altı aylık köpek yavrusu da sırf bu adamın tavuklarına saldırmayı hedef edinmiş olarak bezdirene kadar hep bunu yapmış herhalde.

Böyle bir mantık olabilir mi?

Adamı bezdirmek diye tabir ettiğiniz durum olsa dahi, o bir köpek diğeri ise bir insan (güya)...

Tavukları korumak için etrafına uygun bir tedbir alarak da bunun önüne geçmek dururken (ki hangi kedi köpek olursa olsun böyle bir olay yaşanması doğaldır ve tedbirsiz olarak o tavukların o halde olması tüm köpeklere davetiye çıkartmak anlamına gelir bence) köpeğin tavuğu yiyebileceği derecede tedbirsiz davrandığı yetmezmiş gibi bir de bunu yaptığı için üstüne hayvanı katletmesini nasıl haklı bulduğunuzu, inanın aklım hayalim almıyor benim...

köpek için çoook ama çok üzüldüm. yazık günah... tavuklarına zarar veren insan olsa öldürmezdi çünkü cezası var. bunda caydırıcı ceza yok adamın içi rahat...

insanlara eğitim şart. bir köpek yanlış yaparsa eğer gazate ile burnun hafif vurun. emin olun aynı şeyi tekrarlamaz. gazete canını yakmaz çıkan ses onu tedirgin eder. yaptığı şeyi bir daha tekrarlamaz.

O olduren hayvan 10 sene 20 sene ceza almadigi surece bu boyle devam eder. Bir hayvan oldurmekle insan oldurmek ayni tutulmali artik . Ozellikle Turkiye'de psikoloji bozuk cok insan var ve nedense aciz hayvanlara sariyorlar.

Ikinci olarak kisa giriyoruz o yavru kopek yemek bulmaya calisacakti, saldirmasa bile ac kalacakti. Bazen olmesi iyi olmus diye dusunuyorum, yanlis anlamayin her gun ac olmalarindan cok, olmeleri daha mi iyi ne. Basit mi dusunuyorum. Onlarin ac oldugunu gormeye dayanamadigim boyle sacma mi dusunmeye basladim.

Aslinda keske belediyeler hayvanlari toplasa onlarin karnini doyursa onlara guzel bir ev yaratsa, su pet shoplar kalksa, insanlar o barinaklardan hayvan alsa cok cok cok cok daha iyi olur ama pratikte bunun mumkun olamayacagini biliyorum.

allah bin beter etsin o adamı.. şaşar beşer birgun o bıçaklar tüfekler sahiplerinde patlar..
ölüm herkesin kapısında o alınan canların hesabını o bedenler nasıl verecek kazık çakmıcaklar bu dünyaya.. dilerim ki alınan her canın bedeli kadar acı olsun ölümlerinde..

Hayvanlara yapan, insanlara da yapar aynı şeyi diye düşünüyorum. Vicdanı olan bir insan, zaten bu sorununu daha düzgün yollarla çözümlemeye çalışırdı.

Son düzenleme:
Hayvanlara yapan, insanlara da yapar aynı şeyi diye düşünüyorum. Vicdanı olan bir insan, zaten bu sorununu daha düzgün yollarla çözümlemeye çalışırdı.

Değil mi?

Çok kısa ve net olarak, söylenebilecek herşeyi kapsıyor yorumunuz...

Kesinlikle çok dğru söylüyorsunuz. Ki zaten seri katillerin ve pedofillerin geçmişlerine bakıldığında geçmişlerinde hayvanlara karşı olumsuz tutumlarının olduğu araştırmalarda da saptanmış.
Vicdan ve insan olma yetilerine gerçek anlamda sahip olabilmek gerçekten çok başka. Ama bunlardan yoksun o kadar çok insan var ki ne yazık ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…