Bat a 4 gun kala kan verdim negatif geldi sizce degisir mi degisen var mi

Aysglgkdmr

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2020
8
2
6
36
Merhaba kizlar benim başarısız bir tüp bebeğim var normalde umutsuz vakayım ama çıkmadık candan umut kesilmez hesabi. Normalde ara kanamasız dönemim olmazdı ve hep erken mens olurdum son adet tarihim üstünden 19. Gunum ve bu benim için bi rekor 3 gündür ağrım var göğsüm sis atesim 37 ustu ve hala mens olmadım dun kantest verdim ve negatif sizce bu durum degisirmi bir umut fikirlerinizi ve deneyimlerinizi bekliyorum 😔😔😔

Son adet tarihi başlangıcından itibaren 19. gününüzde misiniz? 1 adetten diğerine ortalama 28 gün geçer. Daha adetinize var gibi. Erken yapmışsınız. çok. Olsa da şimdi çıkmazdı diye düşünüyorum.

Bir de adet dönemlerinizin geçip geçmediğini anlamak için bazal vücut sıcaklığınızı ölçebilirsiniz. Şöyle ki her sabah yataktan kalkmadan, konuşmadan, dişleri fırçalayıp bir şey yemeden önce dijital bir dereceyi dilinizin altına koyarak ateşinizi ölçün. adet dönemi ve sonrasında genelde 36.5 gibi dereceler olur (herkesin normali farklıdır bu arada), yumurtmala zamanında iyice düşer (ör: 36.3 gibi), çatladıktan sonra belli bir şekilde yükselir (ör: 36,7 gibi). Yükseldiği günü 1 sayarsanız ondan 14 gün sonra adetiniz başlar. İlk düşük seyreden dönem aydan aya değişebilir, bazen geç bazen erken yumurtlayabilirsiniz ama 2. kısım sabittir. O zaman bilirsiniz adetiniz gecikti mi, gecikecek mi. Bunun için güzel bir app de var adı: Fertility Friend. Mesela ben bu ay tam 1 hafta geç yumurtadım (normalde hep 28 gündür) ama adetim gecikti diye boşa heveslenmedim 1 hafta gecikeceğini bildiğimden.

Dediğim gibi benim icinn bi rekordu sabahına adetim geldi maalesef artık düzenli bir adet takvimim yok çok sık oluyorum 1 yıldır biraz uzayınca da umutlaniyorum 😔😔

Ama bu kadar kısa sürüyorsa adet döneminiz hamile kalmanız neredeyse imkansız. Çünkü ilk yarıda östrojenin etkisiyle rahim gelişecek, 2. yarıda progesteronun etkisiyle büyüyecek ki embryoyu tutabilsin. Yoksa yumurtlasanız ve döllense bile yerleşemez ki?

Gitmişsinizdir mutlaka ama gitmediyseniz kadın doğum doktoruna gidin. Adetinizi düzenlemeniz lazım. Olmuyorsa da dışardan hormon desteğiyle yapın, tüp bebek en mantıklısı olur.

Back
X