Son adet tarihi başlangıcından itibaren 19. gününüzde misiniz? 1 adetten diğerine ortalama 28 gün geçer. Daha adetinize var gibi. Erken yapmışsınız. çok. Olsa da şimdi çıkmazdı diye düşünüyorum.
Bir de adet dönemlerinizin geçip geçmediğini anlamak için bazal vücut sıcaklığınızı ölçebilirsiniz. Şöyle ki her sabah yataktan kalkmadan, konuşmadan, dişleri fırçalayıp bir şey yemeden önce dijital bir dereceyi dilinizin altına koyarak ateşinizi ölçün. adet dönemi ve sonrasında genelde 36.5 gibi dereceler olur (herkesin normali farklıdır bu arada), yumurtmala zamanında iyice düşer (ör: 36.3 gibi), çatladıktan sonra belli bir şekilde yükselir (ör: 36,7 gibi). Yükseldiği günü 1 sayarsanız ondan 14 gün sonra adetiniz başlar. İlk düşük seyreden dönem aydan aya değişebilir, bazen geç bazen erken yumurtlayabilirsiniz ama 2. kısım sabittir. O zaman bilirsiniz adetiniz gecikti mi, gecikecek mi. Bunun için güzel bir app de var adı: Fertility Friend. Mesela ben bu ay tam 1 hafta geç yumurtadım (normalde hep 28 gündür) ama adetim gecikti diye boşa heveslenmedim 1 hafta gecikeceğini bildiğimden.