• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayan memurlar nasıl giyinmeli?

Mahlas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2009
19
0
86
Malatya
arkadaşlar bu atamada SGK ya atandım,,yardımınıza ihtiyacım var,,Bayan memurlar nasıl giyinir? sorumun ana teması bu,,okuduğum kılık kıyafet yönetmeliğine göre terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez deniyor,,neye göre sandalet peki? mesela topuklu ama bantlı ayakkabılar da mı sandalet oluyor,,açık ayakkbı giymeyecek miyim,mesaj sayım çok olmadığı için dediğim ayakkabı resimlerini koyamıyorum ama siz bana resimlerle yardımcı olursanız inanın çok seviirim...Ve de kılık kıyafet hakkındada ne tür bluz ve gömlekler giymeliyim? aramızda memur bayan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa çok sevinrim:91:

Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım ben de bu atamada atandım.Tam da bu konuyu araştırıyordum çok iyi oldu:) Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim

ben öğretmenim. çok rahat giyiniyorum, ütülü pantolon falan giymiyorum,sevmem de pek, ancak özel günlerde giyerim, ceket-etek takımı da sevmem. dar paça pantolon, elbise, etek, botlar, topuklular,kapriler... genç öğretmenler serbest takılıyor genelde gördüğüm kadarıyla. okul kapanıp da seminer dönemine girdiğimizde ise, parmak arası terlikler , kot pantolonlar falan giyiyoruz biz. sizin kurumunuz nasıl bilemiyorum tabi, yöneticilere göre değişir. siz yine de ortama alışıp, ortamı öğrenene kadar kurallara uygun giyinin, baktınız ortam müsaitse giyen varsa siz de kafanıza göre belirlersiniz giyim tarzınızı ;)
başarılar yeni iş hayatınızda :3:

48ve58
cevabın için teşekkür ederim ama sorduklarım hep öğretmen oluyor o yüzden tam emin olamıyorum sende öğretmenmişin :34: şöyle bize devlet kurumunda çalışan bayanlar yardımcı olsa çok iyi olacak:71:

ama biz de memuruz neden öyle diyorsun :52: çok teftiş edilen de bi kurumdayız :)))bize bişey demiyolarsa size hiç demezler herhalde:26:
etek giy, pantolon giy kumaş, journey de falan güzel pantolonlar oluyor, iş kadını kıyafetleri zaten genelde. bilirsin :6:

ayy ne bileyim gözümü korkuttualr nerdeyse sgkya gidip kadın memurlarla konuşucam hatta yarın düşünüyorum:27:en çokta şu terlik tipi ( sandalet ) yasağına takıldım kaldım...dört tarafı kapalı mı olacak ayakkabılarımızın ? tamam parmak arası yada dümdüz gladyatör sandaletler olmaz amanasıl olacak:52:

amaan şekerim,sorun yapma fazla, aklındaki soru işaretleri bitivericek işe ilk gittiğin gün ;)
terlik konusuna gelincce, ucu açık giymek bile yasak, hani baş parmak görünüyor ya, o tarzlar yasak. anne ayakkabısı dediğimiz modeller giyilebiliyor, 4 tarafı kapalı. o türde çok şık veya şirin ayakkabılar var zaten :) dikkat edeyim diyorsan onlardan giyinirsin. yoksa, daha önce de dediğim gibi, duruma bakarsın giyen varsa giyersin, ki vardır, dert etme :)

on yıllık memurum... sandalet hatta terlik bile giyiyoruz gerçi ben Antalya'dayım...Kapri tarzı pantolonlar, mini etekler serbest.Yasak yok buralarda

sgk da bildiğim kadarıyla standart kıyafetler var bayanların üzerinde ama büro içerisinde olursan normal giyiniyorlar. kurum içerinde bile değişik kurallar uygulanabiliyor o yüzden işe başladıktan sonra öğrenirsin. bu kadar kafana takmamalısın iş olsunda kıyafet problem olmaz

Canım o kadar çok dert etme. Çok kısa etek ve elbise ve sıfır kol penyeler giyilmiyor ama hemen hemen herşey giyiniyor. Ben de bir kamu kuruluşunda memurum. Açık ayakkabı da giyebilirsin ama sandalet terlik zaten çok hoş durmuyor iş ortamında. Dediğim gibi çok abartmadığın sürece giyim de sıkıntı yok. Zaten işe başlayınca görürsün sende bu arada hayırlı olsun.

Canım o kadar çok dert etme. Çok kısa etek ve elbise ve sıfır kol penyeler giyilmiyor ama hemen hemen herşey giyiniyor. Ben de bir kamu kuruluşunda memurum. Açık ayakkabı da giyebilirsin ama sandalet terlik zaten çok hoş durmuyor iş ortamında. Dediğim gibi çok abartmadığın sürece giyim de sıkıntı yok. Zaten işe başlayınca görürsün sende bu arada hayırlı olsun.

canım benim çalıştığın kurum bu kuralları hafifletebilr de sıkabir de ama kısacası:
sandalet dediği burnu açık ayakkabı ayakkabının burnu kapalı olacak, öyle dar, kot kadife kumaş pantolon giyilemez. pantolonun mutlaka ütü çizgisi olacak bir de 15 eylülden sonra kısa kollu gömlek giyilemez aslında 15 mayısa kadar.

arkadaşlar hepinize tek tek teşekkü ederim..ben yokken yazmışsınız:21: belgelerimi hazırlayıp ankaraya gidip gelmekle meşguldüm...hayırlı olsun diyenlerede teşekkür ederim...sgk da diplomamı onaylatırkn il müdürlüğünde çalışan bir bayan vardı ayağında sandalet:76: hatta sordum :40:ben giyiyorum bir sorun olmuyor dedi...zaten sandalet giyeceğimden de değil..çokta hoşlanmam ama burnu açıktı kastettiğim sağolsun onuda bi arkadaş açıklamışş ben tam izah edememişim:37: dediğiniz gibi ilk günler bakarım,,sonra ayak uydururum :79:

canım kılık kıyafet yönetmeliğine uymak eskidenmiş, benim çalıştığım kamu kurumunda şalvar giyen bayan memur da var, şort giyen de var, mini etek giyen, sıfır kol giyen, askılı blüz giyen de var. bu durum biraz da idarecilerinle alakalı, bence sen ilk gittiğin gün bir pantolon üzerine bir gömlek giy, ya da etek, sonra da ortamı gözle ona göre karar verirsin. hayırlı olsun....

ben de öğretmenim ve o kılık kıyaft yönetmeliğinde geçen cümlelerin kağıt üzerinde olduğunu anlayalı uzun zaman oldu. yani kimse o yönetmeliği takmıyor. çok göze batacak şekilde iş yerine gelmediğin müddetçe sorun yok. aşırı dekolteli bi bluz yada elbise,terlik,aşırı streç pantolon ,kısa şort yada kot .. bunlar göze batar. ama bunun dışında herşeyi giyebilirsin bence.

Back
X