• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayan olarak disarida kalmak

kelebek2006

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
63
0
0
Diğer
Arkadaslar, siz evli bir bayan olarak saat kaca kadar tek basiniza disarida (ya da bir arkadasin evinde) kaliyorsunuz? Belli bir saatte evde olacaksiniz diye kocaniz tarafindan bir kisitlama var mi?

Arkadaslar, siz evli bir bayan olarak saat kaca kadar tek basiniza disarida (ya da bir arkadasin evinde) kaliyorsunuz? Belli bir saatte evde olacaksiniz diye kocaniz tarafindan bir kisitlama var mi?

Bekarim ama gece misafirliklerinden pek hosnut olmam ki erkeklerinde eslerine kisitlamasina getirmesine normal karsiliyorum. Tabi bu

yasadiginiz sehre kime misafirlige gidecegize göre degisir.

benim sevgilim kısıtlama yapıyor akşam izin alacaksın diye bi kaç kere yapmadım izin konusu sinirlerimi bozuyor anlamıyorum haber vermem yeterli değil mi evli olanlar için de soruyorum ? :50: erkekler niye böyle yapar :44: baskı bunalıma sokuyor beni bi kaç kez tartıştık ceza olarak 8 e çekti saati izin almazsam ayrılırız diyor bu kadar önemli mi bu :50:

benim sevgilim kısıtlama yapıyor akşam izin alacaksın diye bi kaç kere yapmadım izin konusu sinirlerimi bozuyor anlamıyorum haber vermem yeterli değil mi evli olanlar için de soruyorum ? :50: erkekler niye böyle yapar :44: baskı bunalıma sokuyor beni bi kaç kez tartıştık ceza olarak 8 e çekti saati izin almazsam ayrılırız diyor bu kadar önemli mi bu :50:

Konu zaten izin almak degil disarinin malesef kötü olmasi. Yasiniz kac bilmiyorum ama genc kizlarin gec saatlere kadar disariya cikmasini uygun bulmuyorum. Tabiki yanliz bir sekilde. Etrafinizda güvendiniz birileri olursa bu da fark eder. Yasadiginiz sehre, nereye gideceginize göre degisir.

ben erkeklerin kadınlara kısıtlama getirmesini kabul etmiyorum.hele bekarken. ben kendimi korurum bir erkeğin benim yerime düşünüp korumaya geçmesine gerek yok, herkes kendinden mesuldur. zaten evli bir insan erkek olsun kadın olsun farketmez akşamları ailenin bir yemek masası etrafında birleşmesi gerektiği bilincinde olur ve eve giriş saatini ona göre ayarlar ayarlaması gerekir ,eşlerin birbirine bu konuda özellikle bir baskı yapması gerekmiyor. ha özel gün olur düğündür toplantıdır cenazedir ayda yılda bir eve geç gelinir buda gayet normaldir bu durumda haber verilir eşe . ama evli insanların ipini koparmış gibi dışarda gezmeleri saçma erkek olsun kadın olsun.

Cnm gideceğim yere göre değişir aynı binadaysam samimi bir arkadaşımsa eşim karışmaz, ama uzak mesafe ise çok geç saate kadar kalamam. Korkarım şayet eve tek başıma döneceksem. Zaman kötü maalesef

Konu zaten izin almak degil disarinin malesef kötü olmasi. Yasiniz kac bilmiyorum ama genc kizlarin gec saatlere kadar disariya cikmasini uygun bulmuyorum. Tabiki yanliz bir sekilde. Etrafinizda güvendiniz birileri olursa bu da fark eder. Yasadiginiz sehre, nereye gideceginize göre degisir.

sevgilimin de anlatmak istediği bu galiba :30: bn eskişehirdeyim eskiden 11 de evde olabiliyordum hiç rahatsızlık çekmiyordum gelirken, istanbulda olsam neyse bu şehir kötü değil.. aslında hiç doğru bulmuyorum gece çıkamamayı dışardaki erkekler yüzünden hep :47::117:

Son düzenleme:
Biz eşimle birbirimize bu konuda kısıtlama getirmiyoruz.Eşim zaten tek başına yada arkadaşlarıyla sık dışarı çıkmaz genelde heryere beraber gideriz.Arada bir arkadaşlarıyla takılır eve gece 1 dede gelse nerede olduğunu bildiğim için sorun olmaz.Banada eşim bu konuda hiç bu zamana dek şu saatte evde ol diye birşey dememiştir.Ama ben sevmiyorum gece dışarda olmayı en geç 9 da evde olurum.Gece geç saatlerde tek başıma gideceğim tek yer annemler olabilir evlerimiz çok yakın gece 2 bile olsa bakarım ışıkları yanıyorsa giderim eşim birşey demez.

Son düzenleme:
Evli insanların belli bir kısıtlaması olması gerekiyor.

Bu kısıtlama karşı taraftan değil kişinin sorumluluğunu bilip kendi ayarlaması gerekiyor.

Böyle kısıtlamalar insanın zoruna gider.

Mesela ben dokuzda evde olmalıysam eşim onda olabilir..

Aramızda bu konuda farklar olduğunu düşünüyorum ama bu düşüncemi eşim bilmiyor :)

şahsen gittiğim yer her neresi olursa olsun beni almaya eşim gelir. he diyorsanki arkadaşlarınla falan biryere gittiğinde süre kısıtlamam yoktur ama çok uzun muhabbetlere ben dalmam zaten tek başıma eve dönebilceğim saatte mekan neresi olursa olsun çıkarım evime geliirim. şahsen eşimde çok ileri görüşlü bir insandır. kendisi iş seyahatindeyken kız arkadaşımın evinde kaldıığmda olmuştur. kız kıza 2 3 günlüğüne tatile gitmişliğimde olmuştur. onun için saat sınırı yoktur ama benim eşime saygım vardır o evdeyken ben dışarda takılmam.

valla ben bekarım ama , ailem bir kızın gece dısarı cıkmasını uygun bulmuyor, hatta okuldan eve donuyorum mesela saat 9 olmus zırt pırt arıyorlar aslı neredesin basına birsey mi geldi merak ettik vs, sevgilimle evlenirsek daha rahat olurum kesin:)

mesela ben bekarken iki haftada bir kiz arkadaslarimla aksamlari toplanip okey oynuyordum hepimiz gündüzleri calistigimiz icin ancak saat dokuzdan itibaren görüsüyorduk hic saate bakmadan sohbet ediyorduk okey oynuyorduk saat 1, 2yi buldu arabama binip 5 dakika sonra evimde olurdum simdi artik mümkün degil evlendim esim en gec saat 11 de evde olacaksin diyor bir bayanin saat 1 de disarida isi yok diyor ama ben disarlarda gezmiyorum ki kiz arkadasimin evlerindeyim sadece ve bunu kaldiramadim cok kafama takiyorum artik pek fazla görüsemiyoruz cünkü dedigim gibi arkadaslarim gündüz calisiyor saat 9 gibi buluusuyorlar ben onlarin evine gidene kadar zaten 9 bcugu bulur ve gitmeye hic degmiyor ha bir de kocam su an asker sivilde olsaydi beni saat birde falan alip eve götürürdü diyor ama yalniz arabaya binip eve gelsem ne var bunda cok mu abartiyorum cok mu egoistim o askerligini yaparken arada sirada arkadaslarimin evinde bulusup biraz gec eve gelmek istedigim icin?? ben cok özgürce yasayan bir insanim ve bu tür kisitlamalari kaldiramiyiorum sanirim...zaten bunalimdayim su an onu göremedigim icin evde oturursam sürekli onu düsünmekten deli oluyorum ve arkadaslarim beni o konuda biraz oyaliyor...

Son düzenleme:
gece 1-2 çok geç canım nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama arabanda olsa o saatte tek başına yolda olman doğru değil bence:26:zamane çok kötü neler duyuyoruz görüyoruz kocan düşüncesinde pek de haksız sayılmaz.ben eşlerin yemek saatinde evde olmalarından yanayım eşim evdeyken dışarı çıkmayı sevmem beraber zaman geçirmeyi tercih ederim.eşim yoksa yakın olan samimi bir arkadaşa giderim ama çok geç kalmam.bu arada benim çocuklarım var tek değilim yani ve güvenlikli bir sitede oturuyorum yoksa tek başıma eşim izin de verse çıkmam:27:

ya tabiki kime ve nerye gittiğine bağlı..birde dönüş saatinde vasıta sorunu da çıkmamalı...bence insanlar karşılıklı yaptırımla değilde anlayışla saygı duymalı...
ben erkek kadın arasında fark olmalı düşüncesine katılmıyorum eşler arasında..sonuçta iki taraf ta birbirine karşı aynı sorumluluklarda olmalı...yok ben erkeğim sen kadınsın ayrımı bazı konular için yanlış bence...benim çook gece 1 de eve gelmişliğim vardır taksiyle ama ve sorun çıkarmaz eşim...sonuçta onun rahatsız olacağı bir yere gitmiyorumdur..aynı şekilde o da bnm rahatsız olacağım bir yere gitmiyordur..bence karşılıklı anlayış ve karşılıklı sınırlar korunması lazım.

Kocam nerede olduğumu bildiği sürece nerede olduğuma ve kaçta geleceğime asla karışmaz.gece 3 te bile evde olmuşluğum var...

gecenin hayrindansa gündüzün serri derler.bence bir bayanin mecbur olmadikca disarida gec saatlere kadar kalmasi tehlikeli.dünyanin bin bir türlü hali var..

tek basima (mesela alisveris-kuafor vs) maximum 6-7 gibi evde olurum.
bizim sitede evli eski isyerimden bir arkadasim var cok iyi anlastigim arada onlara giderim, o gelir esi 12-12 calisiyor(yani sabah 8 aksam 8 ya da aksam 8 sabah 8 gibi), eger benim esim de yatiya gittiyse ya arkadasim bana gelir ya ben ona giderim.(ayni sitede degil uzakta oturuyor olsaydik gitmezdim)
gerci artik gitmiyorum hamilelik yuzunden ne zaman tuvalete cikacagim ne zaman huzursuz olacagim belli olmadigindan rahat edemiyorum.

esim bana hic bir kisitlama yapmadi su ana kadar cunku kisitlama yapmasini gerektirecek sozunu bile ettirecek tek davranisim olmamistir Allah'a sukur.

dar kafali diyin,gerikaali diyin.. bence hava kararmadan kadin evde olmali.

Son düzenleme:
dışarda biryerlerdeysem akşam olmadan dönmeliyim.ama birinin evine oturmaya gittiysem önemli değil.istediğim kadar oturabilirim.eşim beni alır .zaten ben akşam tek başıma dönmekten korkarım.normalde akşamları bir yere gitmem zaten eşim olmadan.ayrıca eşim de beni bırakıp da akşam bir yere gitmez hiç.işten çıkış saatlerimiz hemen hemen aynı .çıkılacaksa beraber çıkarız.benden geç evde olma gibi bir durumu yoktur yani arkadaşlarıyla falan takılmaz.

kısıtlamamız yoktur. ama kim gecikecekse ve neredeyse birbirimize haber veririz.

ayrı ayrı bir yerlere gitmiş isek her ikimizde çok geç kalmamaya dikkat ederiz.

genelde beraber gideriz.

Back
X