bayilan kaynana

karacabandirma

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
434
312
323
27
Merhaba kizlar benim derdim klasik olarak esimin ailesi. 7 yillik evliyim esimin merhametinden faydalanan 5 ayri gorumcem ve bir kaynanam var.. esim annesinin yaninda surekli sanki bir sucluluk duygusu icerisindeymis gibi davraniyor.. annesine 5 yasindaki bir cocugun bagliligiyla bagli ve ben bunu degistiremedim. Kayinvalidem esimle beni ne zaman samimi gorse fenalik geciriyor esimle benim yanak yanaga fotografimizi gordugunde sebebinin o oldugunu soyleyemiyor tabi ama ayilip bayiliyor. Esim bana annemin yaninda beni opme bile dedi sanki ben onun dostuyum kendimi cok kotu hissettim. Gecen gun kayin validem bana ayakkabi alacaktim alip almadigimi sordu bendr evet 3, cift ayakkabi aldim dedim esim hemen ordan ama ucuzluk vardi falan filan gibi sanki bir sucu varmista onun aciklamasini yaparmis gibi konusmaya basladi .. gorumcelerim drseniz surrkli esimi arayip annemi ara bak o bayilir kotu olur soyle olur boyle olur diye bir yigin baski kuruyorlar ustunde esimde dolayisiyla surekli annem annem annem modunda yani ben orda bunu yaptiginda uzuluyormuyum bozuluyormuyum ne oluyorum onemli degil o an birinci oncelil annesini memnun etmek ve ben bundna nefrt ediyorum ki her hafta nerdeyse 2 gun orda. Bu durumdan cok biktim. Ne onerirsiniz ne yapmaliyim?
 
İşin cok zor benimde bir yengem var aynen herseye ay bana. Irseyler oluyor deyip bayilma modlarinda. Hic bayginlik gecirdimi yaninızda belki hemen sonra normale donduguu esinize gosterebilirsiniz. Ciddi sekilde konusmaui deneyebilirsiniz hatta bu gelip gitmelere biraz gavir koyabilirsiniz ama neticedeannesi ve ona cok baglı gozukuyor.
 
5görümce, bayilan kaynana kabus gibi
Kaynana yanindayken esinle samimi ol, sakalar yap sonrada ay annem biraz sonra bayilmaya baslar de anlasin
Merak ediyorum tek bizim milletimizin oglan annelerimi bu kadar gelinlerine cektiriIyo yoksa yabancilardami böyledir.
 
herşey kocanızda bitiyor malesef


zor bir durum,kocanıza rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin.
 
Benim size önerim madem ailede bayılarak işler yürüyor,arada sizde bayılın anlasın eşiniz anyayı konyayı:) sevgiler.
 
kusura bakmayın çok açık yazacağım ama siz de ortamı ısıtıyorsunuz.. madem biliyorsunuz eşinizin bu durumunu neden her yaptığınızı, aldığınızı detaylı anlatıyorsunuz? "-ayakkabı aldın mı? -hı hı aldım" ne kadar zor olabilir? 3 çift aldığınızı söylemenin mantığı nedir?

kaldı ki her anne çocuğuna düşkündür, siz de düşkün olacaksınız hem de aynen kınadığınız k.valideniz gibi 5 yaş bağlılığı yaşayacaksınız.. bunu kınamak yerine görmemezlikten gelip idare etmeyi denerseniz sorun çözülür.. kendinizi kabul ettirmeye çalışmayın, sadece politik olun..
 
seninki iyi gine haftada iki gidiyormus, benim esim hergün annesinde aksamlari cay keyfi yapmaya gidiyor, öglenleri de bir ablasi var orda, bide aksam ablasi aksam annesine giderse o gün ablasini iki kere görüyor, ve sürekli poh poh lanmaya alistirildi, bende iki bisey desem batiyor esime. hep hak verilmeye alistirilmis ablasi ve annesi sayesinde.

bide biz kacta kalktik kacta yattik ne yaptik, ne pisirdik ne yedik ne zaman nereye gittik kimle ben nereye gittim, herseyden haberdarlar esim sayesinde
 
Kayinvalide hastalik derecesinde kiskanc anlasilan. Yanak yanaga pozunuzu gorunce bile fenalasiyorsa...
Acaba ayni yataga girdiginizi biliyor mudur Bilse kalp krizi filan gecirir mazallah.
Esiniz de amma sinmis hakkatten, sucluluk duymalar filan.
Bircok genc kizin aksine kayinvalide, gorumce, elti gibi takintilarim, onyargilarim asla yoktur. Aralarina girecegim insanlari sevmeye, ailem gibi gormeye hazirimdir.
Amaa asiri kiskancligin her turlusune de karsiyim. Ister kari-koca olsun, ister anne-ogul olsun.
Bu saatten sonra koskoca insana yapacak birsey oldugunu sanmiyorum. Asiri anneci biriyle evlenmissiniz, durumu kabullenmekten baska yapacak birsey yok.
 
bır anne olarak cocugumun benı memnun etmeye calısmasında fazlasıyla memnun olurdum..annesı cok sanslı..ama annesıne baglı bır evlat dıye sızı ıkıncı plana atmasına da hakkı yok yanı..bır es olarak bende cok bozulurdum..bence esınızle konusun ve rahatsızlıgınızı belırtın..
 
kuzum kayınvaliden müthiş derece de kendine güvenemiyor olabilir.. lütfen sende azıcık kendine güven ve asla onlarla ağız dalaşına girme.. annesinin yanında annesini kıskandıracak davranışlara asla girme.. annesine yakın davran ve hatta oğluyla annesinın beraber vakit geçirmesini sağla,diğer odada görümcen olursa onunla konuş,eşine annesine bağlı kalma.. eşin seni özlesin,gözleri seni arasın,sıkma eşini canım.. inan bunlar hafif şeyler,zira karşında kendine güvenmeyen insanlar topluluğu var kuzum.. takıl güvenine hayatını yaşa
 
"evet ayakkabı aldı anne sağolsun" de. 3 çift 5 çift vs.demene gerek yok..
olan durumları ballandıra ballandıra anlatma canım.. öyle yaparsan emin ol daha çok sinirlerin bozulacaktır.. eşinle konuşman çare olacaksa konuş ama ben senin yerinde olsam taktik değiştirirdim zira alışmışlıklar var.. 7 yıl,dile kolay.. eşinde sana özen gösteriyor,değer veriyor anladığım kadarıyla.. maşaAllah.. annesiyle karşı karşıya hiiiç getirme sakın canım.. yoksa hem olan huzurunda bozulur hem o durumda sen kötü olursun. gayet rahat ol,eşinin zaten seni sevdiğini bil ve annesinin kendine güvenmediği içinde onu üzmek istemediğini bil..kendine bolca güven..Allah kolaylıklar versin
 
Valla gelini kuma gibi gören kaynana yok karısıyla, annesini kalbinde aynı yere koymaya çalışıp dengeyi kuramayan eşler var.
________________________________________________________

İki insana gerektiği ölçüde ilgiyi, şefkati vermek zor olmasa gerek. Ama eşler napıyo anneye "annemmmmm" eşe "az çekil köşeye" ya da tam tersi eşe "karıcım, bitanem" anneye gelince "of anne, püf anne".

Haliyle de kaynanalar ayılıp, bayılıp ilgiyi kendine çekmeye çalışıyo. Gıcık bi'durum mu evet çok gıcık bi'durum ama körüklememek lazım.
Arkadaşların dediği gibi siz de biraz "oh çatla da patla" yapmışsınız gibi olmuş huyunu bile bile. Arada bi'hediye de ona alın da şaşırsın kadın
 
Canım, eşinide annesinide değiştirebilmen imkansız denilebilecek kadar zor.

Bu durumda yapabileceğin en sağlıklı şey, evini mümkün olduğuncaya kadar uzak bir yere taşımak. Hatta imkan varsa şehir değiştirmek. Kalıcı tek çözüm bu. Zaman içinde "aşırı annelik" ve "anne kuzuluğu" sendromları kaybaluyor.

Böyle bir imkan yoksa, onların koyduğu kurallara maalesef ayak uydurmak zorundasın. "he de geçsin" methodu. Tabi kendini ezdirmeden.
 
Benim kvde sorar ayakkabı alırım kıyafet alırım bakar sorar fıyatını dahi sorar ama söylemem bi şekilde geçiştiririm.Aldığın miktarı söyleyerek hata etmişsin..Evlenmişsin artık ya görmezden geliceksin yada bi şekilde eşinin gözünü korkutcaksın,madem annesine bu kadar düşkün sana düşkün olmasını sağla..Ömür boyu çekilmiycek kadar zor bi kaynana ve görümceler varmış..Herşey eşinin elinde bu durumda,eşini çevirmekte senin elinde canımmm
 
iş ne yazıkki kocanda bitiyo...
çok tepki vermeyecekse bi konuşmayı dene derim...
 

kv bayıldıgı an sende bayıl bakalım
ne oluyor o zaman
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…