Börekler Bayıldığım Çiğ börek tarifi- Resimli

balbocugu_85

Kaderini seveceksin!!
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
502
1
316
Konya
Hamur için yazan bütün malzemeleri aynı anda karıştırıyoruz. Biraz sert bir hamur oluyor. Önceleri topaklanmalar olabilir yalnız sabredip bolca yoğurmak gerekiyor. 10 dakika kadar dinlenmeye alıyoruz hamurumuzu. Hamur dinlenirken içimizi hazırlıyoruz. Kıyma ve doğranmış soğanı çatalla ezerek iyice karıştırıyoruz ki özleşsin. İsteğe göre tuzumuzu ilave ediyoruz. Daha sonra dinlenmiş hamuru küçük yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Yaklaşık 18 beze çıkıyor. Un serptiğiimiz bir zeminde oklava yardımıyla açıyoruz. Boyutu için örnek vermek gerekirse tatlı tabağından biraz küçük bir hamur açıyoruz. İçine harcımızı yayıyoruz. Üst üste getirip kapatıyoruz hamurumuzu. İyice parmaklarımızla bastırıyoruz ki içine lezzet katan kıyma ve soğan suyu kızarırken taşmasın. Daha sonra kızdırdığımız yağda altın gibi kızarana dek pişiriyoruz. Pişirme süresi çok kısa o yüzden başında beklemenizi öneririm.
Afiyet olsun...

Önceden Kızartılmış yağda pişiriliyor.

Hamuru için:
4 Su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım çay bardağı sirke
1-2 çay kaşığı tuz
İçi için:
200 gr Yağsız dana kıyma (Ben yağsız tercih ediyorum)
1 büyük baş soğan
1-2 çay kaşığı tuz
kızartmak için sıvı yağ

Bütün hamur malzemeleri aynı anda karıştığı için belli bir sıraya gerek yok.

Eklentiler

• $IMG00126-20101224-2026.webp
    $IMG00126-20101224-2026.webp
    33 KB · Görüntüleme: 107
sen nerelisin tatarmısın canım bizim yörenin yemeğidir bu ben eskişehirliyim tatarız biz hemşerimiz acep

Back
X