Bayram gelmiş neyime.

Yine bayram geldi. Ailemden uzaktayim, yurtdisinda.Cocuklar durmuyor gunduz. Gece 2lerde tatli yapiyorum. Turk arkadaslar bir suru cesit yapiyor. Ben o kadar sey nasil yaparim ki. Temizligi var bi de. Kum firtinalarindan eve dolan, esyalara adeta yagan kumu temizle. Sen temizlerken bir yandan yagsin, dokulsun her sey, kirilsin bi seyler, aglasin cocuklar. Azcik uykuyla sabahin nurunda kalk, ortak kahvaltiya git, cok mutluymus gibi yap, herkese gulumse. Ayy ne guzel beraberiz, insan ailesinin yoklugunu hissetmiyor desinler, evet de. Aslinda cogu gorusmek istemedigim insanlar,olsun, sen idare et. En az 40 50 kisi gelir her bayram. Bazen ayni gun. O kadar kisiye hizmet ederken, bi yandan emzir, uyut, altina, yerlere, haliya, koltuga cis yapan varsa onu temizle. Eş nerde, calişiyor, olsun napalim, gorevi sonucta, kabullen.

En acisi tek basina olmak. En acisi hep rol yapmak.

Bayramlari sevmiyorum!
Oh be, soyledim rahatladim.

nerede oturuyorsunuz çölde mi?

Yeri soylemiyim ama baya turk var, ah keske oyle olsa, cekirdek ailemle mutlu bir bayram gecirsem. Ben mi asosyalim anlamiyorum. Surdaki o kadar insandan gorusmek istedigim 2 3 kisi ancadir. Uyusamiyorum.
burdada çok turk ama herkes kendi sazini çaliyor
nesela hemseriler ayri ayri takilir falan
yani konyalisi konyaliya gider ankaralisi ankraya :)))
bizde çekridek çekridek bayram yaapriz, telefon saolsun butun gun telefonda geçiyor benim bayramda
ben alistim artik buna, çocuklarda bzim gibi olucak o aci tabi ..

Lafa gelince ay cay koysan yeter derler, ama sonra konusuluyor, bi de esim cok beklentiye giriyor, aslinda.galiba biraz.esim benden memnun olsun diye de.yapiyorum.
Iyi de eşinin sana kıyamaması gerek.
Yetişemediğini, yorulduğunu söylersen anlar bence.
Yorgunluktan hasta olsan ne olacak?
Ben azıcık ayakta dursam hemen fenalaşırım.
Sen nasıl dayanıyorsun?
Yazık, günah sana da...

Iyi de eşinin sana kıyamaması gerek.
Yetişemediğini, yorulduğunu söylersen anlar bence.
Yorgunluktan hasta olsan ne olacak?
Ben azıcık ayakta dursam hemen fenalaşırım.
Sen nasıl dayanıyorsun?
Yazık, günah sana da...

Aah ah, o kismi ne sen sor ne ben soyliyim. Bi de kansizlik var bende. Gunduz geneldr ac gezdigim icin kan hapini duzenli alamiyorum. Surekli basim donuyor. Esim annesin olcak o kadar diyor yoruluyorum dedigimde. Dinlen canim diyor, yatiyor. Cocuklara kim bakcak peki , hic. Amaan yap bi tatli gec diyor, sonra da sadece tatli mi var diyor. Bilmem kim kocasina.cok iyi bakiyomus, baklava istese yapiyomus, su boregi istese yapiyomus falan. Ben yemegi zor yapiyorum. Elini hicbi seye surmez, hicbir seye
seye. Ben de cok is beklemiyorum zaten, yogun calisiyor diye. Sadece yoruldugunu anlayip arada benk rahatlatsin istiyorum. Zorlaninca hizmetci tut diyor, burda ucuz. Ama cok pisler. Disarda.ciplak ayak geziyor eve giriyor. Ayagini yika diyorum, bazen yikat bazen yikamaz, yemekleri elleriyle yiyolar, tuvaletten.sonra.yikiyor my onu bile bilmiyorum, sadece supurup sildiriyorum, ben.nasil ona bulasik yikatayim camasir yikatayim, yemek falan zaten bilmez. Temizligi ogret diyor esim. Ne yapcam banyo mu yaptircam. Yani ona gore hep abartiyorum, nasil olsa evdeyim calismiyorum aksama kadar yatiyorum diye duaunuyir.

Son düzenleme:
Yine bayram geldi. Ailemden uzaktayim, yurtdisinda.Cocuklar durmuyor gunduz. Gece 2lerde tatli yapiyorum. Turk arkadaslar bir suru cesit yapiyor. Ben o kadar sey nasil yaparim ki. Temizligi var bi de. Kum firtinalarindan eve dolan, esyalara adeta yagan kumu temizle. Sen temizlerken bir yandan yagsin, dokulsun her sey, kirilsin bi seyler, aglasin cocuklar. Azcik uykuyla sabahin nurunda kalk, ortak kahvaltiya git, cok mutluymus gibi yap, herkese gulumse. Ayy ne guzel beraberiz, insan ailesinin yoklugunu hissetmiyor desinler, evet de. Aslinda cogu gorusmek istemedigim insanlar,olsun, sen idare et. En az 40 50 kisi gelir her bayram. Bazen ayni gun. O kadar kisiye hizmet ederken, bi yandan emzir, uyut, altina, yerlere, haliya, koltuga cis yapan varsa onu temizle. Eş nerde, calişiyor, olsun napalim, gorevi sonucta, kabullen.

Bayramlari sevmiyorum!
O zmn biraz kabuguna cekil. Herkesi agirlamk derdinde değilsin ki. Hemde sevmediğin kisilermis .

Bayramlari sevmiyorum!

size gitmeden once isler boyle yurur diyen olmadimiydi hic.
kac yildir icindesiniz bu duzenin bilmiyorum ama boyledir genelde.
bizde disardan bakinca cok egelendiginizi saniroyruz bazen ama oyle olmuyor sanirim.
yapacak biseyiniz yok sanirim. belki arada bikac toplantiya gitmez kendinize zaman ayirirsiniz ama bu duzen gittikce zor gibi.

10 dakika önce aynısını bende dedim ama bende farklı sorunlar.
herkesin derdi farklı işte ...

Aah ah, o kismi ne sen sor ne ben soyliyim. Bi de kansizlik var bende. Gunduz geneldr ac gezdigim icin kan hapini duzenli alamiyorum. Surekli basim donuyor. Esim annesin olcak o kadar diyor yoruluyorum dedigimde. Dinlen canim diyor, yatiyor. Cocuklara kim bakcak peki , hic. Amaan yap bi tatli gec diyor, sonra da sadece tatli mi var diyor. Bilmem kim kocasina.cok iyi bakiyomus, baklava istese yapiyomus, su boregi istese yapiyomus falan. Ben yemegi zor yapiyorum. Elini hicbi seye surmez, hicbir seye
seye. Ben de cok is beklemiyorum zaten, yogun calisiyor diye. Sadece yoruldugunu anlayip arada benk rahatlatsin istiyorum. Zorlaninca hizmetci tut diyor, burda ucuz. Ama cok pisler. Disarda.ciplak ayak geziyor eve giriyor. Ayagini yika diyorum, bazen yikat bazen yikamaz, yemekleri elleriyle yiyolar, tuvaletten.sonra.yikiyor my onu bile bilmiyorum, sadece supurup sildiriyorum, ben.nasil ona bulasik yikatayim camasir yikatayim, yemek falan zaten bilmez. Temizligi ogret diyor esim. Ne yapcam banyo mu yaptircam. Yani ona gore hep abartiyorum, nasil olsa evdeyim calismiyorum aksama kadar yatiyorum diye duaunuyir.
Tariflerinizden yola çıkarak bir afrika ulkesinde yasadiginiz kanisina vardim
Allah yardımciniz olsun

Ben de bayramları, bayram ziyaretlerini sevmiyorum..
Birilerini memnun etme uğruna kendini bu kadar yıpratma bence.

Bir caniniz ve sayili gunleriniz var. Zevk almadiginiz seyleri yapmak zorunda degilsiniz. Hayat sizin hayatiniz

Ayy bosuna esine yaranmaya calisma, cunku hep daha fazlasini ister ;) gonlun nasil rahat ediyorsa oyle yap canim.. Hem sana bise olsa cocuklarin ne olcak? Kim bakcak onlara?? Guzel zamanlari bizler zehir ediyoruz yaa... Birak bu bqyram bise yapma canim.. Cocuklarin kac yasinda bilmiyorum ama.. Can istemeyince tadi olmuyor.. Buarada temizlikci konusunda haklisin.. Kendi temizligini yapmayan birine nasil temizlik yaptirilir??

kimseyi memnun etmeye çalışmayın lütfen. başkaları sizi mutlu etmiyorsa mutsuz da edememeli. beni mutlu eden insanlar mutsuz edebilmeli sadece.

Yorumlariniz icin tesekkur ederim hanimlar, evet birilerini memnun etcem diye kendimi ihmal etmek istemiyorum ama esim mutlu olmayinca ben de mutlu olamiyorum ki zaten. Bunu bir.turlu basaramiyorum, bosver birak daginik kalsin demeyi. Insaallah zamanla ogrenirim.

Aslında kalabalıktan mutlu olmanız lazım. Tabiii ki aile yerini tutmaz ama bayram-ı evde telbaşkna da geçirebilirdin. Bi kere kimin me yaptığına ne kadar yaptığına bakma. Sen halinden mutlu olmaya bak. Çocuklarınla zaman geçir. Ortama girdiğinde hiç yoksa bir iki tane anlaşacağım insan vardır onların yanında ol sohbet et. Hizmeti kusursuz yapmaya çalışma kimse senden kusursuz hizmet beklemez. Aynı ülkede olup bayramda ailesine gidemeyen o kadar çok insan var ki bunu sadece sen yaşıyormuşsun gibi kendine hissettirip üzme kendini. Hem kocan çocukların ve sen bi ailesiniz bunu da unutma.

Çok kasmayın bence kendinizi.. Eviniz çok temiz olsada, yemeğiniz tatlınız herşeylniz 4/4 lük olsada gene de konuşacak birşeyler buluyorlar demekki sizin çevreniz. Bende yurtdışında yaşıyorum. Bizim bırada harika bir grubumuz var. Kimse kimseyi kınamaz,eleştirmez. Çok yakınız birbirimize. Ama bu aşamaya gelene kadar kimler geldi kimler geçti buralardan. Kötülerini eleyip yolumuza devam ediyoruz. Sizde öyle yapın. Kim ne derse desin tınmayın. Birkaç tane samimi dost bulun yeterde atar bile..şimdiden keyifli bayramlar diliyorum

ben bekar halimle sevmiyorum bayramları her bayram aynı terane.
babaneye git annemle beraber evi temizle ama ne hikmetse ertesi gün yine pis olsun ev. tekrar temizle. bayram ziyareti olmaz kimseye babanem en büyükmüş ona gelmeleri gerekıyormus babanemde insanlara surat astıgından kimse gelmek istemez. oturur bir tepsi börek baklavayı bayramın son günü biz yeriz. hele kurban bayramlarını hiç sevmem etle uğraş kesilsin kıymalık için otur makine önüne kasap gibi et çek.
çek babam çek.
belki evlenınce boyle olmaz eşimle el öper evimize döneriz diye hayal ediyorum ama belkide hayaldir
oh be rahatladım :)

Esimin ailesiyle gorusurken bende senin gibiydim yani mecburiyet anlaminda benziyoruz.

Esim yok once annenlere annemlere yok ablam abim bidi bidi benim gitcem bi annemler vardi oysa
Fikrim hic sorulmazdi hoop ona hoop buna
Teyze,hala,ebe ,dede gezmen sevmem
Kasila kasila git ,rol yap,yuzumu dusurmim diye bin takla at, ondan kalk onun evine git
5 yildir gorusmuyoruz hicbirine gitmiyorum
Huzur varmis.
Kasinti yok,gerilme yok, dusunme yok
Kandilde aramadin diye bin ton firca atan yok
Niye bayram sabahi gelmedinizde oglen geldiniz dirdiri yok
Yok anasini satim yok
Huzurla gecirdigim 10bayram desem yeri

Artik kimseyi mutlu edebilmek icin yasamiyorum ben
Kimsenin gonlunu yapcak,keyfini yapcak oyuncak degilim.
Kimse kirilmasin diye artik icime atmiyorum
Tatli canimi yormuyorum boyle insanlarla
Hayatimda ederi olmayan insanlarin totosunu kaldirmiyorum
Benim bedenin,benim dunyam,benim hayatim.
Ben tekrar dunyaya gelmicem
Kimsede bana bu yaslarimi tekrar vermicek
Kimsede madalya takmicak
Aferin demicek
Ufacik yanlisinda bacagindan asilan yine sen olacaksin.

Babam bile kirsa beni gitmem
İnanin kimseyi takmadikca daha da dik duruyosun.
Bayram hosgoru bayrami
Kin,nefret,kiskanc,fitne fesat,acgozlu,merhametsiz insanlarin bayrami degil

Bayramda sabah kalkar atlariz arabamiza gormedigimiz yerlere uzaklara agaclara goğe denize kosariz biz
6bayramdir boyle bizde
Agacla bayramlasirim
Oksijen verdigi icin tesekkur ederim
Dogayi bukadar muntazam yapan yaradana tesekkr ederim
Miss gibi kahvalti yaparim esimle oglumla
Kir bayir gezeriz pertimiz cikana kadar

Bugunde yeni gormedigimiz yerlere bakiyodum konuyu gordum
Bu bayramda savurcaz kendimizi doganin baska koyuna..

Lutfen bayram öncesi k.v,k.p, anne ,baba kime gidilcek diye kasılmayin bi
Kimse benim icin en kiymetli degil.

Back
X