Bazen İmtihanını Kaldıramıyor İnsan..

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Merhabalar hepinize. Rabbim bazı dertleri dağlara yüklemiş de dağlar kabul etmemiş, insanoğlu kabul etmiş. Şöyle dönüp bakıyorum hayatıma, diyorum ki '' Allahım inşallah bu imtihanı hakkıyla verebiliyoruzdur''. Biz beş kardeşiz, annem babam akraba evliliği yaptığından üç çocukları da kalp hastası. En küçüğümüz ise hem kalp hastası hem zihinsel engelli. O kalp hastası çocuklardan biri de benim. 27 yaşındayım. Kalp akciğer nakli olmam gerekiyor bu hastalıktan kurtulmam için. Kısa süre önce evlendim ancak çocuk sahibi olmam çok riskli. Annem deseniz hangi çocuğuna üzüleceğini şaşırmış durumda. Babam çok iyiyken birdenbire kalbi çok zayıflamış denilerek hastaneye yatırıldı birkaç gündür. Daha 48 yaşında babam ama durumu kritik. Ben deseniz her günüm ayrı ağrı ayrı zorluk. Ben her türlü acıyı çekmeye razıyım ama ailemden birine bir şey olunca dayanamıyorum. Ne uykum kalıyor ne huzurum. Dayadık sırtımızı Rabbime dua ediyoruz. Herkes birbiri için ellerini açıyor Yaradana.
Bence siz de kimin ne dediğini, size ne yaptığını boş verin. Sağlığınız yerindeyse ve sevdikleriniz yanındaysa her şey o kadar kolay ki. Hayat o kadar lezzetli ki. Varsın küçücük bir evde otursun insan ne önemi var. Gece rahat uyuyabildikten sonra ne önemi var nasıl bir yatakta yattığınızın. Huzurla yendikten sonra et yemeseniz de oluyor. Yeter ki rahat rahat ,içinize dola dola nefes alın...

Kardeslerinize ve size cok uzuldum.
Bu dunya imtihanimiz dogru ama ana babanin bu durumda hic ki sucu yok hem akraba evliligi yapiyosun hem 5 cocuk dunyaya getiriyosun. Bu evlatlara yazik degil mi ana babanin sorumsuzlugunu cocuklar cekiyor.

Her gecenin bir sabahi vardir mutlaka..
Rabbim ailene ve sana şafi ismi şerifi hurmetine acil şifalar versin
Bol sabir bol dua insallah rabbim feraha cikartir
Rabbim sanada hayirli saglikli evlatlar verir insallah cnm benim...

sağlıktan önemli hiçbir şey yok lakin biz nankör insanlar sağlığımız olsa başka şeyleri dert ederiz. dert ettiğimiz şey hallolsa bu kez başka bişeyi dert ederiz. herkesin derdi kendine büyükmüş arkadaşım.neren kanarsa canın ordadır derler.
yani sağlığı yerinde olan insanların da türlü türlü derdi var,imtihanı var. senin de imtihanın buymuş.

Ne güzel dile getirmişsin , çok güzel olgunlukla herşeyin farkındasın
Rabbim bu güzel düşüncen için tez zamanda şifana kavuştursun
Burda nice sıkıntılar anlatılıyor paylaşılıyor ama bu yazıyı okuyunca insan herşeyin başı sağlık diyor.

Sağlık en büyük nimet. Bozulduğunda insanın gözü ne mal görüyor ne makam. Umarım en yakın zamanda nakil gerçekleşir sağlığınıza kavusursunuz

Allah hepinize sifa versin. İnsallah tez zamanda hepinizin guzel haberlerini alalim. Allah tasiyamayacagi yuk vermezmis, demekki siz guclu insanlarsiniz. Dualarim sizinle

Merhabalar hepinize. Rabbim bazı dertleri dağlara yüklemiş de dağlar kabul etmemiş, insanoğlu kabul etmiş. Şöyle dönüp bakıyorum hayatıma, diyorum ki '' Allahım inşallah bu imtihanı hakkıyla verebiliyoruzdur''. Biz beş kardeşiz, annem babam akraba evliliği yaptığından üç çocukları da kalp hastası. En küçüğümüz ise hem kalp hastası hem zihinsel engelli. O kalp hastası çocuklardan biri de benim. 27 yaşındayım. Kalp akciğer nakli olmam gerekiyor bu hastalıktan kurtulmam için. Kısa süre önce evlendim ancak çocuk sahibi olmam çok riskli. Annem deseniz hangi çocuğuna üzüleceğini şaşırmış durumda. Babam çok iyiyken birdenbire kalbi çok zayıflamış denilerek hastaneye yatırıldı birkaç gündür. Daha 48 yaşında babam ama durumu kritik. Ben deseniz her günüm ayrı ağrı ayrı zorluk. Ben her türlü acıyı çekmeye razıyım ama ailemden birine bir şey olunca dayanamıyorum. Ne uykum kalıyor ne huzurum. Dayadık sırtımızı Rabbime dua ediyoruz. Herkes birbiri için ellerini açıyor Yaradana.
Bence siz de kimin ne dediğini, size ne yaptığını boş verin. Sağlığınız yerindeyse ve sevdikleriniz yanındaysa her şey o kadar kolay ki. Hayat o kadar lezzetli ki. Varsın küçücük bir evde otursun insan ne önemi var. Gece rahat uyuyabildikten sonra ne önemi var nasıl bir yatakta yattığınızın. Huzurla yendikten sonra et yemeseniz de oluyor. Yeter ki rahat rahat ,içinize dola dola nefes alın...
Allah şifa versin. Ve şunu belirtmek isterim. Evet sevdiklerimize veda çok zor ama organ nakli önemini unutmayalım. Hatta sağlıklı iken. Kan verelim. Ve ilik için donör olalım. Kimse bana gerekmez diye düşünmesin.

rabbim hepinize şifa versin.
canın kıymetini, sevdiklerimin yanımda olabilmesinin şükrünü şu zamanlarda çok daha iyi anladım.
Ankarada yanıbaşımıza kadar gelebilerek onlarca canı alabildiklerini düşünmek herşeyi öte yana attı
o günden beri arada aklıma borçlarımız, işyerindeki sıkıntılarım gelince eskisi kadar önemsemediğimi önemseyemediğimi farkediyorum yeterki diyorum ben iyi olayım sevdiklerim iyi olsun :(
Allah yardımcınız olsun, Allah sağlıklı ömür versin hepinize

Böyle konuları okuyunca kalbim sikisiyor Allah acil şifalar versn cnm

Back
X