• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı insanlar hiç evlenmemeli

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
298
Samsun
Hani size iyi gelmeyen insanlardan uzak durun diye bir söz var ya bu sözdeki gibi uzak durmak istiyorum evlendiğim kisiden. Ama olmuyor çocuktu, toplum basķısı gelecek endisesi bana köstek oluyor.
Cok öfkeliyim bu düzene.evli kalmak gerekliymis gibi hissettirilmemeli kadinlar için ve eger bir insan evliliğin sorumluluğunu alamayacaksa asla evlendirilmemeli.

Sirf toplum baskısi ıcin evlenip yıllardir hayatinin en büyük kazıgıymısim gibi davranan esımden dolayı bu sitemlerim.çünkü bu kişiler evliliği beceremedikleri gibi boşanıp gitmeyi de bilmiyorlar.sürekli mızmıźlanan ama beni bırakmaya da yanaşmayan eşim ve onlarcasina lutfen düsün yakamizdan artık.

Pardon da siz bu sıkıntıları çekerken acaba bundan toplumun haberi varmı.
Hangi toplum es dost akraba yanınız dami
Kim göz yaşınızı siliyor
Bırakın ya toplum toplum bunun baskısını biz yapıyoruz
Hayatımızı mahvediyoruz
Başkalarının hayatlarına yaşamlarına karışarak kendimizi hayata istemediğimiz şeylere hapsediyoruz
Yasa kendimiz bir şeyler yapmaya cesaret edemiyoruz toplumu bahane olarak kullanıyoruz
Siz yada biz herkes ne yaparsa yapsın toplum yine lafını eder baskısını kurar
Yeterki kulak tıkayıp herşeye cesaret edip kendi hayatınıza yön verelim

5 senelik evliyim. 32 yaşındayım çocuğum yok.

Üzerimdeki toplum baskısını hissedebiliyor musunuz?

Ama toplum baskı yapıyor diye böyle evlenmek ya da boşanmak gibi ciddi kararlar verilmez.

Toplum baski yapacak malzemeyi her şekilde buluyor zaten.

Bekara evlenmeyi, çalışana calışmayip çocuğuna bakmayi, çalışmayana çalışmayı, evliye cocugu, cocugu olana 2.cocugu, kızı olana oğlanı,oğlu olana kızı baski malzemesi yapıyor zaten.

Bunlara göre hayatınızı yaşamaya kalkarsanız asla düzgün yaşayamazsiniz. Yalpalayıp durursunuz.

Boşanmak istiyorum ama maddi imkanim yok, cesaretim yok, aile desteğim yok vb demek başka şey , boşanmamı toplum kabul etmiyor o sebeple de boşanamıyorum demek bambaşka bir şey.

Katolik nikahınız yoksa , boşanmak için de şartlar tamam olmuşsa boşanırsınız. Avukat orda. Hakim orda. Imam orda.

Önce ne istediğinizi ve şartlarınızı tartın ve ona göre karar verin.

Kendi isteklerinizin önüne toplumun isteklerini ya da eşinizin isteklerini koymak sağlıkli bir düşünce değil.

Hani size iyi gelmeyen insanlardan uzak durun diye bir söz var ya bu sözdeki gibi uzak durmak istiyorum evlendiğim kisiden. Ama olmuyor çocuktu, toplum basķısı gelecek endisesi bana köstek oluyor.
Cok öfkeliyim bu düzene.evli kalmak gerekliymis gibi hissettirilmemeli kadinlar için ve eger bir insan evliliğin sorumluluğunu alamayacaksa asla evlendirilmemeli.

Sirf toplum baskısi ıcin evlenip yıllardir hayatinin en büyük kazıgıymısim gibi davranan esımden dolayı bu sitemlerim.çünkü bu kişiler evliliği beceremedikleri gibi boşanıp gitmeyi de bilmiyorlar.sürekli mızmıźlanan ama beni bırakmaya da yanaşmayan eşim ve onlarcasina lutfen düsün yakamizdan artık.

Demişiniz ki düşün yakamızdan
O düşmüyorsa siz neden düşürmüyorsunuz
Onun düşmesini niye bekliyorsunuz
D

Sen aglarken uzulurken mutsuzken kimse kapini calip nasilsin mutlu
Musun mutsuz mu diyor mu? Hayir ise cevabin cok
Basit.. elalem icin yasadigimiz surece kendimiz icin yasamis olmayacagiz. Allah hic bir eve huzursuzluk vermesin..ev icinde huzursuzluk cok
Kotu. Kapiyi kapatirsin disariyi gormezsin ama esler arasi iliski cok onemli

toplum baskısına ne kadar çok takılıyorsunuz ya anlamıyorum. insanlar bir gün dedikodu masasında "x de boşanmış biliyor musun" der en fazla. onlar bunu diyecek ya da sizin tabirinizle size acıyarak bakacak(!) diye bir kere geldiğiniz şu dünyayı kendinize zehir etmeniz beni deli ediyor.

Her zaman derim
Aşımı,ekmeğimi mi veriyorlarda başkalarının lafını dinleyeceğim
Asla kim olursa olsun böyle bir hakkı yok kimsenin.
Ne evlen baskısı,ne çocuk baskısı,ne de boşanma baskısı çekemem kimseye de müsaade etmem net.
Bunlara boyun eğerek de bunlara sebebiyet veriyorsunuz farkına varın.

ayrılamamaktan dem vuruyorum zaten.evet bir imzaya bakiyor resmiyette.ayrilmak da evlenmek kadar dogal.Ama bunu kabul etmeyen zihniyetın bayana uyguladıgı baskıyı anlamiyorum. Ya da cocuk icin sürdür duşüncesini.

Ayrılmaya ne zaman niyet etsem etrafimda uzgün insanlar görüyorum.Bana ve cocuguma aciyarak bakmalar vs.Bu durum beni durduruyor.Oyle matah bir evliligimde yok.Neden bu evli durayim manttigi anlamadim.Bi rahat biraķin beni.Ve bana aciyarak bakmaýin.
kımse sıze acımıyor sadece tuh keske boyle olmasaydı dıye bıten evlılıge uzuluyorlar cok abartıyorsunuz

baskıyı sız kabul edersenız yaparlar ,evlenmeden once evlen dıye baskı yaparlar, evlenırsınız cocuk yap derler , yaparsınız ıkıncıyı de yap derler hatta cınsıyet talebınde de bulunurlar, bosanıcam dersınız bosanma derler, bosanırsınız sıze bırını bulmaya calısırlar... ınsanlar bunları yapar . marsda yasam baslıyor oraya gıtsenız orada da aynı seyler olacak cunku ınsanlar konusur
sızde bellı kı cocuk ıcın surdur dıyenlerı dınlıyorsunuz kafanıza yatıyor kı surduruyorsunuz kımse sıze bosanamazsın demıyor bu kadar bosanan var onlarında etrafında var oyle ınsanlar onlar nasıl bosanabılmıs?

Ayrılmaya ne zaman niyet etsem etrafimda uzgün insanlar görüyorum.Bana ve cocuguma aciyarak bakmalar vs.Bu durum beni durduruyor.Oyle matah bir evliligimde yok.Neden bu evli durayim manttigi anlamadim.Bi rahat biraķin beni.Ve bana aciyarak bakmaýin.
Bosaniyorsunuz diye değil belki boşanmaya cesaretiniz yok diye oyle bakiyorlardir? Bunu hiç düşündünüz mü?
Toplum bence kendi istediklerini yapanları kınıyor asıl çünkü. Kendisi gibi olanları değil.

Resmen içimdeki öfkeyi cıkarıp yazmıssın buraya 👏🏻 Allah bize bol sabır versn yoksa çekilcek gibi degil

Bunlar bahane.
Bunları bahane olarak kullanıyorum, çünkü her ne kadar mutsuz da olsam burda mutsuz bir evlilik yaşamak insanlara karşı dik durmaktan ve gerekirse laf edeni silmekten daha kolay diyin. Kendinize karşı dürüst olun.
Toplum baskısı sadece size yok. Kadın erkek hepimizin üzerinde var.

Konu başlığı bazı insanlar hiç evlenmemeli yazmışsınız. Alternatif konu başlığı öneriyorum : bazı kadınlar sevmediği adamla evli kalmaya devam etmemeli yada bazı kadınlar herşeye rağmen güçlü olmalı

Back
X