ve buna benzer biçok örneği de sıralayabilirim...
ben Yaradan ın her şeyi herkese orantıyla verdiğini düşünüyorum..belki biraz eksik biraz fazladır ama bunun da sebebi;
bakayım kulum çok verince nasıl,az verince nasıl davranıyor gibi...herkese olmuştur muhakkak...zorluklar içinde bir
şeyleri elde ettiğinizde daha çok kıymet bilirsiniz,ama kolaylıkla kazanılmış şeyler vardır ki ancak yokluğunda kıymeti bilinir...
benim de çevremde var öyle her şeye sahip ama mutsuz olan..gerçek mutluluk insanın içinde çünkü bu bir gerçek..mutluluk asla
erişişebilen bir zirve değil; her daim dere tepe bir yol..kimi zaman düze çıkarsın yokuş inersin,kimi zaman tepelerde hissedersin kendini..
bazen çok istediğim bir şeyi bile hemen almam..ödül veririm kendime..onu beklediğim zaman bile mutlu olurum çünkü sahip olunca
insani duygulardan ötürü hep daha daha diyeceğim...herkes sahip olduklarıyla mutlu olmayı başarmalı...kendimi en şanssız hissettiğim
dönemlerden biridir işsiz geçen günlerim..çünkü sizinle aynı yerden mezun olan insanlar, tanıdıkları vasıtasıyla çok iyi imkanlarda
çalışıyorken siz tanıdığınız olmadığı için sırf işsiz güçsüz,parasız gezersiniz..çok büyük bir çaresizliktir..evet bir kayıp belki ama geçen süre
pek çok şey öğretiyor..kolaylıkla iş sahibi olan birisi belki bir gün her şey tepetaklak olduğunda , ben gibi küçük işler yapıp çalışamayacak..
ama gurur ama başka bir şey için...benim gibiyse nasılsa ben bunu yaptım demenin rahatlığıyla hayatına devam edicektir...çevrede örnekleri
pek çok bunun...Rabbim az verip huzurlu edenlerden eylesin..nice her şeye sahip insanlar var ki onların tek derdi başkalarının mutluluğudur...
evrene yanlış mesaj yolluo olabilir misin :))))))))şanssızım dersen şanssız olursun :))))
harika bi ailem,harika bi sevdiğim var.
kendi seçtiğim yerden mezun oldum,kpss ye hazırlanıyorum.
ve sanırım tüm bunların yanında da her şey tam olmayacak hayatta ama ben mutluyum çok şükür
fakat demek istediğim bazı insanlar benim tabirimle "seçilmiş" oluyorlar
bu nasıl bişeydir ona aklım ermiyor
yoksa Rabbimin hikmetinden suan olunmaz. tabiki insanlar da seçimler yapar ama kendine göre en doğru seçimleri yapsan da hiçbir şey mükemmel olmayabilir ki zaten bence hayatt mükemmel yoktur.
bunca mükemmelliyetsiz şey arasındabazı insanlara nasıl oluyor da biçok şey mükemmel derecede mükemmel denk geliyor ki
ama onlar da mutlu olamıyorlar .. demek ki onlarda da bu şeylerden mutluluk çıkarma yetisi yok ve sürekli yaşamdan bi mucize bekliyorlar
ya da etraflarındaki onca şey sahte bi dünyadan ibaret,onca şeyin arasında bile yalnız ve bezginler
eticinim bilemezsin...şimdi sana öyle gelir...hayat hikayeleri
okuma merakım var...böyle okurken vaybeee dediğim...sonları
kötü bitiyor çoğunun...hani o yüzden ne kadar seçilmişler bilemeyiz..
o ana göre sadece bizim için " seçilmiş" gibi gelebilirler...
o seçilmiş diye tabir ettiğin kişiyi imkanın varsa ömrün boyu izle...
hani mutlaka demiyorum,Allah ım kimseye de olumsuzluk vermesin,
yanlış anlaşılmak istemem ama kainat sahibi YÜCE YARADAN,
her şeyi muhteşem bir dengeye oturtmuş...ben bu açıdan bakıyorum
açıkçası...
Öyle hayatlar var ki her istedikleri oluyor neden biz öyle değiliz dediğimiz...
Bir de açın içlerine bakın ne acılar ne kırılmışlıklar var...
Herkes bir şekilde bu hayatta bedel ödüyor.
Sabretmeden güzelliklere varamayız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?