• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bazı insanlar nasıl bu kadar şanslı? her şey ayaklarına geliyor adeta :O

LatEtiCin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2010
6.388
6
0
Konya
ben kendimi bazı açılardan şanssız görüyorum hem de çok

ama bazı konularda da çok şanslıyım diye düşünüyoorum

ama bazı insanlar var ki sanki seçilmiş gibi:53::53::53: inanamıyorum.çok iyi desem değil,şöyle desem değil böyle desem değil

hem insanlar etrafında pervane,hem para,hem şu hem bu...ve buna rağmen bu insanlar çok mutsuz çoğu zaman:26::26::26::53:

bu nasıl bişey ben çözemedim:27::27:

yoksa Allah biçok yerden almış da böyle şeyleri mi vermiş?her şey tam olmaz mı hayatta?:27:

ama bazı şeyler var ki inanamıyorum yani

mesela hocanın sınavda soru vermesi,senin bu sorulardan yarısını ezberleyip her seferinde hiçbirinden çıkmaması;başkasının sadece aralarında 3-5 tanesini ezberleyip de hepsinin onlardan çıkması,onun hepsini yapıp senin sap gibi kalman gibiii:27::27::27::27:

:26::26::26::26:

ben Yaradan ın her şeyi herkese orantıyla verdiğini düşünüyorum..belki biraz eksik biraz fazladır ama bunun da sebebi;
bakayım kulum çok verince nasıl,az verince nasıl davranıyor gibi...herkese olmuştur muhakkak...zorluklar içinde bir
şeyleri elde ettiğinizde daha çok kıymet bilirsiniz,ama kolaylıkla kazanılmış şeyler vardır ki ancak yokluğunda kıymeti bilinir...
benim de çevremde var öyle her şeye sahip ama mutsuz olan..gerçek mutluluk insanın içinde çünkü bu bir gerçek..mutluluk asla
erişişebilen bir zirve değil; her daim dere tepe bir yol..kimi zaman düze çıkarsın yokuş inersin,kimi zaman tepelerde hissedersin kendini..
bazen çok istediğim bir şeyi bile hemen almam..ödül veririm kendime..onu beklediğim zaman bile mutlu olurum çünkü sahip olunca
insani duygulardan ötürü hep daha daha diyeceğim...herkes sahip olduklarıyla mutlu olmayı başarmalı...kendimi en şanssız hissettiğim
dönemlerden biridir işsiz geçen günlerim..çünkü sizinle aynı yerden mezun olan insanlar, tanıdıkları vasıtasıyla çok iyi imkanlarda
çalışıyorken siz tanıdığınız olmadığı için sırf işsiz güçsüz,parasız gezersiniz..çok büyük bir çaresizliktir..evet bir kayıp belki ama geçen süre
pek çok şey öğretiyor..kolaylıkla iş sahibi olan birisi belki bir gün her şey tepetaklak olduğunda , ben gibi küçük işler yapıp çalışamayacak..
ama gurur ama başka bir şey için...benim gibiyse nasılsa ben bunu yaptım demenin rahatlığıyla hayatına devam edicektir...çevrede örnekleri
pek çok bunun...Rabbim az verip huzurlu edenlerden eylesin..nice her şeye sahip insanlar var ki onların tek derdi başkalarının mutluluğudur...:31:

zamaninda bunu bende cok dusundum..
okul olsun, is olsun, ask olsun hic bi isim yolunda gitmiyordu. hep mutsuzluk hep baskalarini gorup ic cekmeler...
meger olay neymis biliyor musun? dogru karari vermemekmis..
yani gerceklestirmeye calistigin sey senin asil yapman gereken sey degil. Universitede her insanin sagliga ilgi duydugu kadar ilgi duyarak (yani ne yersem saglikli kalirim kadar basit bi ilgiyle) hemsire olmaya calistim. okula basladim. Normalde akilli oldugunu dusunen ben, derslerimde hep sinifin en caliskani olan ben, bi turlu beceremedim. cunku cocuklugumdan beri ben aslinda iktisat turu bisey yapmak istiyordum ama sadece parasi iyi diye hemsireligi secmistim (yasadigim ulke turkiye degil). bi anda biraktim. Herseyi.. Paranin degil hayallerimin pesinde kostum. O gun bugundur okul yonunde cok mutluyum.. Isimi, bolumumu seviyorum, zevkle ogreniyorum.

Sevgili olarak hep sacma sapan insanlari sectim. Ilgimin olmadigi, kotu oldugunu ve sonunda ailem tarafindan onaylanmayacagini bile bile basladim. Hani sonunda ciddi biseylerin olmayacagini basindan bilerek bi iliskiye baslamak ne kadar mantikliysa, ben basladim. Ve sonu hep husran sacmalik. Bosu bosuna uzuntu, skinti.. Dogru insani sectiginde mutlulugu yakalayacaksin.

yani olay aslinda senin dunyaya gelme amacinin disina cikip, sana gore olmayan seylerin pesinde kosmandan ibaret bana kalirsa. Insan "istedigi" birseyi herturlu yapar. Ama "zorunlu" oldugu seyler konusunda ayni seyi soyleyemeyecegim..

Hepimize iyi sanslar

Bu arada cok uzun yazdigimin farkindayim, ozur.. :D

ben şansı birazda kendimiz yaratıyoruz diye düşünüyorum eğer olumlu düşünürsek her şey olumlu gider çünkü ama şans konusunda haklısın ve sanırım bende o şanslılardan biriyim:52: ama bu pekte iyi bir şey değil her zaman söylediğin gibi istediğin şeylere sahip olduğun zaman arzu edecek bir şeyin kalmıyor ben bunun bunalımını çok yüksek derece yaşamıştım ordan biliyorum.

Son düzenleme:
ben Yaradan ın her şeyi herkese orantıyla verdiğini düşünüyorum..belki biraz eksik biraz fazladır ama bunun da sebebi;
bakayım kulum çok verince nasıl,az verince nasıl davranıyor gibi...herkese olmuştur muhakkak...zorluklar içinde bir
şeyleri elde ettiğinizde daha çok kıymet bilirsiniz,ama kolaylıkla kazanılmış şeyler vardır ki ancak yokluğunda kıymeti bilinir...
benim de çevremde var öyle her şeye sahip ama mutsuz olan..gerçek mutluluk insanın içinde çünkü bu bir gerçek..mutluluk asla
erişişebilen bir zirve değil; her daim dere tepe bir yol..kimi zaman düze çıkarsın yokuş inersin,kimi zaman tepelerde hissedersin kendini..
bazen çok istediğim bir şeyi bile hemen almam..ödül veririm kendime..onu beklediğim zaman bile mutlu olurum çünkü sahip olunca
insani duygulardan ötürü hep daha daha diyeceğim...herkes sahip olduklarıyla mutlu olmayı başarmalı...kendimi en şanssız hissettiğim
dönemlerden biridir işsiz geçen günlerim..çünkü sizinle aynı yerden mezun olan insanlar, tanıdıkları vasıtasıyla çok iyi imkanlarda
çalışıyorken siz tanıdığınız olmadığı için sırf işsiz güçsüz,parasız gezersiniz..çok büyük bir çaresizliktir..evet bir kayıp belki ama geçen süre
pek çok şey öğretiyor..kolaylıkla iş sahibi olan birisi belki bir gün her şey tepetaklak olduğunda , ben gibi küçük işler yapıp çalışamayacak..
ama gurur ama başka bir şey için...benim gibiyse nasılsa ben bunu yaptım demenin rahatlığıyla hayatına devam edicektir...çevrede örnekleri
pek çok bunun...Rabbim az verip huzurlu edenlerden eylesin..nice her şeye sahip insanlar var ki onların tek derdi başkalarının mutluluğudur...:31:

çok güzel yazmışsın cnm benim düşüncelerime tercüman olmuşsun

ben mutlu bi insanım küçük şeylerden kendime mutluluk çıkarırım

ama bazı şeyler var ki nasıl oluyo anlam veremiyorum

tabiki biliyorum bunun Allahın insanlara verdiği şeyler olduğunu.dilediğine dilediğini verir dilediğineyse vermez. verdiğiyle de vermediğiyle de sınar.

ama benim dediğim başka bişeydi sanki :))

hani nil karaibrahimgilin şarkısında olduğu gibi bilenler vardır

hayat bazen birini seçer

biz pas deriz söz pelin'e geçer...

bu şarkıda olduğu gibi:27::27:

harika bi ailem,harika bi sevdiğim var.:nazar::nazar::nazar:

kendi seçtiğim yerden mezun oldum,kpss ye hazırlanıyorum.

ve sanırım tüm bunların yanında da her şey tam olmayacak hayatta ama ben mutluyum çok şükür:nazar::nazar:

fakat demek istediğim bazı insanlar benim tabirimle "seçilmiş" oluyorlar

bu nasıl bişeydir ona aklım ermiyor:27::27:

yoksa Rabbimin hikmetinden suan olunmaz. tabiki insanlar da seçimler yapar ama kendine göre en doğru seçimleri yapsan da hiçbir şey mükemmel olmayabilir ki zaten bence hayatt mükemmel yoktur.

bunca mükemmelliyetsiz şey arasında:27::27: bazı insanlara nasıl oluyor da biçok şey mükemmel derecede mükemmel denk geliyor ki:27::53:

ama onlar da mutlu olamıyorlar .. demek ki onlarda da bu şeylerden mutluluk çıkarma yetisi yok ve sürekli yaşamdan bi mucize bekliyorlar

ya da etraflarındaki onca şey sahte bi dünyadan ibaret,onca şeyin arasında bile yalnız ve bezginler

evrene yanlış mesaj yolluo olabilir misin :))))))))şanssızım dersen şanssız olursun :))))

ayy cnm bunlara inanmıyorum ben evrene mesaj yollamak gibi :)

zaten en olumsuz anlarımda bile kendime bişeyler bulup pat diye ayağa kalkabilen bir insanım..en olumsuz şeyden bile olumlu bişey çıkarmışımdır hep

çok şanslı olduğum konular var evt ama benim dediğim farklı bişey cnm yaa..vardır böyle insanlar hani deriz ayy ne şanslı bu kadar olur felan diye:53::53::27::27::27::27:

harika bi ailem,harika bi sevdiğim var.:nazar::nazar::nazar:

kendi seçtiğim yerden mezun oldum,kpss ye hazırlanıyorum.

ve sanırım tüm bunların yanında da her şey tam olmayacak hayatta ama ben mutluyum çok şükür:nazar::nazar:

fakat demek istediğim bazı insanlar benim tabirimle "seçilmiş" oluyorlar

bu nasıl bişeydir ona aklım ermiyor:27::27:

yoksa Rabbimin hikmetinden suan olunmaz. tabiki insanlar da seçimler yapar ama kendine göre en doğru seçimleri yapsan da hiçbir şey mükemmel olmayabilir ki zaten bence hayatt mükemmel yoktur.

bunca mükemmelliyetsiz şey arasında:27::27: bazı insanlara nasıl oluyor da biçok şey mükemmel derecede mükemmel denk geliyor ki:27::53:

ama onlar da mutlu olamıyorlar .. demek ki onlarda da bu şeylerden mutluluk çıkarma yetisi yok ve sürekli yaşamdan bi mucize bekliyorlar

ya da etraflarındaki onca şey sahte bi dünyadan ibaret,onca şeyin arasında bile yalnız ve bezginler

eticinim bilemezsin...şimdi sana öyle gelir...hayat hikayeleri
okuma merakım var...böyle okurken vaybeee dediğim...sonları
kötü bitiyor çoğunun...hani o yüzden ne kadar seçilmişler bilemeyiz..
o ana göre sadece bizim için " seçilmiş" gibi gelebilirler...
o seçilmiş diye tabir ettiğin kişiyi imkanın varsa ömrün boyu izle...
hani mutlaka demiyorum,Allah ım kimseye de olumsuzluk vermesin,
yanlış anlaşılmak istemem ama kainat sahibi YÜCE YARADAN,
her şeyi muhteşem bir dengeye oturtmuş...ben bu açıdan bakıyorum
açıkçası...:34:

Öyle hayatlar var ki her istedikleri oluyor neden biz öyle değiliz dediğimiz...
Bir de açın içlerine bakın ne acılar ne kırılmışlıklar var...
Herkes bir şekilde bu hayatta bedel ödüyor.
Sabretmeden güzelliklere varamayız...

Ben çıplak ayaklı çingene çocuklarını, ya da çok fakir aileden gelen, anne baba olmayan, açlıktan kıvranan insanları görünce düşünürdüm bunu..
Ama Rabbim adaletsiz bir düzen kurmamıştır elbette.
"Fakirler, cennete zenginlerden beş yüz sene önce girerler." (Tirmizi, Zühd 37.)

diye bir hadis'i şerif çarpmıştı gözüme..
Demek ki herşeyin mükemmel olarak yaratıldığı dünyada bunun da bir düzeni var..

eticinim bilemezsin...şimdi sana öyle gelir...hayat hikayeleri
okuma merakım var...böyle okurken vaybeee dediğim...sonları
kötü bitiyor çoğunun...hani o yüzden ne kadar seçilmişler bilemeyiz..
o ana göre sadece bizim için " seçilmiş" gibi gelebilirler...
o seçilmiş diye tabir ettiğin kişiyi imkanın varsa ömrün boyu izle...
hani mutlaka demiyorum,Allah ım kimseye de olumsuzluk vermesin,
yanlış anlaşılmak istemem ama kainat sahibi YÜCE YARADAN,
her şeyi muhteşem bir dengeye oturtmuş...ben bu açıdan bakıyorum
açıkçası...:34:

cnm ne kadar güzel ifade ediyorsun içindekileri.çok güzel yazmışsınhepsinin farkındayım aslında ama sanırım sen daha çok farkında olmamı sağladın şuan:38::38::38::38:

şüphesiz ki her şey çok büyük bir denge içinde ve kime neyin verilip niye alındığının ya da hiç verilmediğinin bir sebebi var yüce yaratıcının tayin ettiği şekilde..doğru çok doğru.

evt boynuzsuz keçi bile boynuzlu keçiden hakkını alacaktır..

biliyorum tüm bunları çok şükür. çok güzel şeyler yazmışsınız kızlar:16::16::16:

çok içten ve güzel:34::34:

Öyle hayatlar var ki her istedikleri oluyor neden biz öyle değiliz dediğimiz...
Bir de açın içlerine bakın ne acılar ne kırılmışlıklar var...
Herkes bir şekilde bu hayatta bedel ödüyor.
Sabretmeden güzelliklere varamayız...

Aynen öyle!:13:
Şu an karşıdan bakan herkes seçilmiş olduğumu düşünüyordur.:12:
Süper bir işim,evim,ailem var.:nazar:
Arkadaşlarımla aram çok çok iyi!
Hemen her haftasonu heyyyooo eller havada modundayım...:7:
Peki bu aşamalara gelene kadar neler çektim?
Bir Allahım biliyor!:ssz:
Şükürler olsun bugünlerime!!!:nazar:

ben böyle konularda hayırlısı diyorum. belki de bakış açısı senin şansızlık diye gördüğünün arkası öyle güzel olabiliyor ki bazen. bazen de sonuna kadar çabaladığın şey aslında senin için kötünün kötüsü oluyor ve sen bu kötülüğü kendine yapıyorsun.

Bu sans olayi tamamen sukretmekle alakasi olan bi durum bence. Sahip oldugun seylere sukur edip sahip olamadiklarin icin hayirlisini dedikce Allah elindekileri arttiriyo. Mutlulugun artiyo. Sadece elindekiler icin minnettar olmak. Hepsi bu.

Back
X