Bazı insanların merhametsiz ve vicdansız oluşları beni rahatsız ediyor.

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Bir yolculuk yapıyorum küçük bir minübüs içerisinde tıklım tıklım dolu 80 yaşlarında yaşlı bir teyze dikkatimi çekiyor minübüsün koridoruna iki büklüm oturmuş yer kalmadığından. 10 yaşlarrında bir kız çocuğu rahat rahat oturuyor yanında annesi hiç umurlarında değil .Demek ki biliyordu nine kendine yer verilmeyeceğini sessiz sesisz yerde oturmaya devam etti çünkü .Benim içim sızladı içim hala ninenin o hali aklımdan çıkmadı çocuklarınızı böyle yetiştirmeyin ana baba olarak bu görev bizlere ait merhamet duygusunu aşılayın ,yardım sever olmayı öğretin,kıskançlık,öfke,şikayet duygularını bıraktırın.

Kıyamam yaaa Çok üzülüyorum böyle şeylere.Ben oturacağım yaşlı amcam,teyzem ayakta kalacak...Asla öyle bir hata yapmam,duası yeter öylelerinin. Üstelik sadece bu durumla kalsa iyi daha ne kalpsiz insanlar var... Rabbim gönüllerini açsın inş.

Türk toplumu olarak profesör olacağız. Kafalar hemen kitaplara gömülür, uyunur, dışarı izlenir vs vs.

Öyle üzülüyorum ki bu merhametsiz oluşlarına başkasına yapılsada sanki kendi annemmiş gibi o nine içimi acıtıyor işte .Bazende bir ihtiyacı olan bir istekte bulununan başka insanlar gözüme çarpıyor aldıkları cevap burda kimse kimseye yardım etmez neden bizler nasıl yetiştiriyoruz evlatlarımızı yetiştirirken bir şeyler eksikmi bırakılıyor sorguluyorum bunları duyduğumda ama bir çözümü bulamıyorum ne yapmalı da bu insanları doğruya götürmeli

ben de şöyle bir olaya şahit oldum... 70-80 yaşlarında yaşlı bir kadın yer istiyor, çocuk kalksın da otursun diyor bir adam. çocugun annesi cıngar çıkarıyor hayır çocuguma akbil bastım o oturcak diye.... çok ilginç geldi bana... 7-8 yaslarında çocuk çocuk da... al kucağına nocak yani...

dolmuşta kimse uyarmadımı teyzeye bi yer verin diye.. insanlar gerçekten çok vurdumduymaz

Beni çıldırtıyor bu durum, Allah ıslah etsin hepsini.
Ben mi çok aptalım yoksa vicdan komasına mı girdim ne yaptıysam, benden önce bindi diye bana verilen yeri genç bir kadına vermek istiyorum, yine de çemkiriyor.

Peki siz teyzeye yer verdiniz mi yoksa sadece "içinizin sızlaması" ile mi kaldınız?

insanların nerdeyse yarısı bencil oldu gidiyor.ne söylesem bilemedim ki valla.tek o çocuk değil minibuste olan diğerleride mi kalkıp yer vermedi? hiç mi içleri sızlamadı kadının o haline.insanlık yavaş yavaş ölüyor.nerde eski insanlar nerde yeni gençler.hepside yeni bahane buluyor.kulaklarında kulaklık ellerinde kitap.aman ha kendilerine kimse söz söylemesin.kalkarken incileri dökülür.

hadi o çocuk ve anası düşüncesiz, diğer oturan yolcular neden yer vermedi ki? sonuçta 10 küsur koltuk oluyor bir minibüste...

Ben yaşlı amcalara yer veriyorum,binerken iki büklüm olan adamlar 20'li yaşlarda alımlı,şıkır şıkır bir hatun görünce kalkıp o hatuna veriyor benim verdiğim yeri. Neyse balık bilmeze Halık bilir diyelim.

bu durum aile yetiştirmesi ile ilgili benim olum kızım yorulmasın gerisinden banane anlayışı oluyor iyi anne baba olmayı sadece kendi çocuğunu gözlemek onun her istediğini yapmak olarak algılayan bir anlayışımız var malesef

Ben de çocuğumla bindim minibüse, muavin 12 yaşlarında bi çocuğu kaldırdı ben oturayım diye.Annesi bi arka sıradan başladı söylenmeye, neden kalkıyosun, neden yer veriyosun,elinde poşet var senin . Sadece yaşlılara değil çocuklulara da yer vermiyolar.Düşüncesiz insanlar.Küçüklükte öğrenmeleri gerekir bunları, ailede bitiyo iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…