BCG (verem) aşısı

anstz05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
821
Puanlar
43
Merhaba. Bebeğimde nötropeni (bağışıklık düşüklüğü) olduğu için 2. Ay bcg yapılmadı. Canlı aşı olduğu için. Son tahliller de bağışıklık biraz yükselmiş doktor aşı olabilir artık dedi. 4 buçuk aylığız. Günü geçtiği için ppd testi oldu. Salı günü bcg ve 4aylık aşıları olacakmış. Benim sorum. Bcg bazı bebeklerde aşırı şişlik ve akıntı oluyormuş. Korktum bağışıklığımız da yeni yeni topluyor sıkıntı olur mu? Ben öyle bir iz olsun istemiyorum. Sizde bcg aşı sonrası nasıl oldu etkileri? Yaptırmasam ne olur acaba?

geçmiş olsun. hep sağlıklı olsun bebiş inşaallah
kastettiğiniz şey su sol kola yapılan aşı mı? hani şu hepimizin kolunda iz olan? iz kalmaması çok istisnai olur. bağışıklığı iyi olan çocuklarda da şişlik, sulanma oluyor ve aşının izi kalıyor

Yaptirmazsaniz vereme karşı bağışıklığınız olmaz. İz olsun istemiyorum dediğiniz,koldaki aşı iziyse o zaten bcg aşısında olması gereken bir şey diye biliyorum , iz olmama durumu çok nadir sanırım. bağışıklık durumunuza göre de en doğrusunu Dr unuz bilir , geçmiş olsun, şimdiden şifa olsun kuzuya

Bizde hiç şişlik ve akıntı olmadı bizde anlamadık ilk çocuğumda olmuştu ama bunda olmadı. Yan etki olarakta ateş olur dediler şükür ateş veya başka bir yan etki olmadı bizde. İnşallah Bi sıkıntı olmaz sizde de.

Evet o aşı. İz kalması değil de bazı bebeklerde aşırı şişlik ve akıntı oluyormuş ondan korktum . Bağışıklık da tam toparlamayınca

Teşekkürler. İzden çok fazla reaksiyon olmasından koruyorum

İnşallah sanırım her çocuğa göre değişiyor tepki

Oğluma 2 ay önce yaptırdık aşıyı. İlk başta hiçbir şey olmadı ama şu anda kolunda küçük kırmızılık var (sivilce gibi). Bu ayki aşıları yaptırırken sorduğumda normal olduğunu söylediler

Merhabalar ilk aydan mı düşüktü nötrofil değeri. Değeriniz kaçtı . Bizim 1. Ayda düşüktü 2. Ay kontrolünde hiç yükselmemiş aynı kalmıştı hala düşük aşılara izin verilmedi hematolojiye yönlendirildim sizin süreç nasıl ilerledi

İlk ay küvezdeydik bir sıkıntı yoktu sonradan 2. Ayda tesadüfen fark edildi kanda. Sürekli kan alınıyor kanda değer takip ediliyor. arada biraz yükseliyor sonra düşüyor. Ayrıntılı bağışıklık testi yapıldı. Sonra o değerler normal gelince doktorum 4 . Ayda bcg olabilir onayı verdi. Olduk. Çok şükür bir sıkıntı olmadı.

`