Bebek Beslenmesi bebeğe emzik vermek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bence dogru tam bi susturucu oluyor cunku surekli emzirmekten kurtuluyorsun benim oglum zor alisti her turlu emzigi denedim sonunda birini sevdi

en iyi seçim bende ilk başlarda karşıydım baktım olacagı yok verdim biraz zor aldı
şimdi onsun yapamıyor uyucagı zaman emziği veriyorum kendi kendine uyuyor
bence alıştır sonra almaz
ben dışarı çıkınca karar verdim emzik vermeye herkezin içinde ağlamaya başladı kalabalık yer kimlik çıkartmaya gitmiştim ne yapcagımı şaşırdım ana kucagındaydı elimi verdim elimi emiyor bende sussun diye izin verdim eve giderkende emzik aldım birdaha öle anı yaşamak istemiyorum

bende vermek isityorum ama almıyor zorlaamıyorum ama ben çok bitkin düştüm sürekli meme istiyor aç değilse bile meme ile uyumak istiyor meme uçlarımateş gibi yanıyor sürekli emzirmekten.bebeğim su an 26 günlük.

bende vermek isityorum ama almıyor zorlaamıyorum ama ben çok bitkin düştüm sürekli meme istiyor aç değilse bile meme ile uyumak istiyor meme uçlarımateş gibi yanıyor sürekli emzirmekten.bebeğim su an 26 günlük.

Canım benim 4.5 yaşında bir oğlum ve 2.5 yaşında bir kızım var ve ikisine de emzik kullanmadım. Tamam emzik anne için rahat oluyor ama çocukta bir çok soruna neden olabilir. Bunların başında da prta kulakta farkedilmeyen sıvı birikimine bağlı işitme kaybı ve beraberinde getirdiği konuşma bozuklukları gelir. Diş ve damak yapısı ve psikolojisiyle etkiler ise ardından gelir. Tavsiyem zor olsa da emzik kullanmamaya çalış. Bu arada bebeğin analı babalı büyüsün inşallah tatlım :)

merhaba bebğii alıştırabildin mi emziğe ben de şuan aynı durumdayım bebeğim 2 aylık ama hep memede başka hiç bir iş yapamıorum alıştıysa önerilerini beklerim

İLK ÇOCUĞUMDA VERMEDİM UYUTURKEN CANIM ÇIKIYORDU İKİNİCİDE VERDİM EMZİĞİ ALIYOR KENDİ KENDİNE UYUYOR baştan TAM 10 ÇEŞİT EMZİK ALDIM İYİLERİNDEN 2 ay boyunca denedim HİÇ BİRİNİ ALMADI ANNEM GİTTİ FATOŞ MARKA UCUZ Bİ EMZİK VAR ONDAN ALDI İYİCE KAYNattık cuk diye alıverdi 2 hafta kadar onu kullandık sonra diğer ona benzeyenlerden iyi olanı kullanmaya başladık hiç içime sinmemişti 1 liralık şey ama burdada okumuştum çoğu anne böyle başlamış emzik almayınca bebişler belki sizde de böyle bir sorun olursa aklınızda bulunsun dedim kullanıp kullanmamak sizin tercihiniz

merhaba bebğii alıştırabildin mi emziğe ben de şuan aynı durumdayım bebeğim 2 aylık ama hep memede başka hiç bir iş yapamıorum alıştıysa önerilerini beklerim

cevap:

slm malesef alışmadı daha verdiğimde kusması geliyor her gün veriyorum alıyo tükürüyo eğer sakinse ağlamaya başlıyor ne yapsak bilmiyorum ki.devamlı meme istiyor emerek uyuyor. allah yardımcımız olsun.

benim oğlumda anca tatlı birşeye sürersen alıyordu tadı gittimmi fırt çıkarıyordu bu 20 gün sürdü sonrada öğürmeye başladı almadı.beni emzik niyetine kullanıyor halen :1: nerdeyse 19 aylık olucak.bu emzik konusu alıştırsan bir dert alıştırmasan ayrı dert bende çözmüş değilim.:26:

benim kızım alışmamıştı bende bakkal emikleriyle alıştırıp sonra normal emziğe geçiş yaptım.

Ama oğlum bir haftalıkken aldı emziği ki bence sakıncası yok bebeklerin huzurlu olması için mızmızlandığında zor oluyo emzikle kolay ben sakıncasını görmüyorum.

benim oğlum da 1,5 aylık. 3 günlükken verdim ben, bir şey anlamadığından henüz sanırım hiç sorun yaşamadım. okuduğum bir kitapta bebeklerin sürekli bir şeyler emmeye ihtiyacı olduğunu, bunun engellenmemesi gerektiği yazıyordu. sürekli emzirmek de bize eziyet oluyor o yüzden bence emzik kesinlikle kullanılmalı..

oğlumda emzik kullanmadım daha doğrusu denedim almadı emzikten hoşlanmadığını düşünerek daha sonrasında 5 çeşit emzik aldım onlarıda istemedi:50: bende çok üstelemedim ama emzik niyetine 2 yaşına kadar beni emdi sürekli memedeydi sabaha kadar defalarca emmek için uyanırdı çok zor oluyor dışarda bile emmek isterdi... bunu tecrübe edinerek kızımda ise zorla verdim diyebilirim :) 1 ay uğraştım ve şimdi emziği verdiğim an uykuya geçiş yapıyor sallamaya bile gerek olmuyor ayrıca doktorumuz emziğin bebek reflüsünü azalttığı söyledi çok kusuyordu bebeğim ayrıca susturucu olarakta bence kesinlikle şart:1:

Back
X