Merhaba, lütfen sakin olun. Bu sorunu yaşayan çok kadın var böyle başlıklara denk geldikçe elimden geldiği kadar yazmaya çalışıyorum.
Direnç kordonda mı yoksa rahim damarlarında mı? 22. hafta detaylı ultrasona girdiğimde çift taraflı çentik tespit edildi. İnternette bununla ilgili yazılanları okudum aman ya Rabbi çok kötü hikayeler vardı. Tabi pozitif hikayelerde vardı. Baktım strese giriyorum e doğal olarak bebeğim etkilenecek. Kendi kendimi telkin etmeye çalıştım Rabbime tevekkül ettim.
Tedbirlerimi aldım.
Doktoruma detaylı ultrason raporunu gönderdikten sonra hemen 100 mg kan sulandırıcı başlattı. Perinatolog 30. haftadan sonra gelişim geriliği, gebelik tansiyonu ve gebelik zehirlenmesi yapabilir dedi ama çok düşük olasılık verdi yüzde10-16 gibi. Ama insan o olasılıklar denk gelir diye korkuyor ister istemez. Soğukkanlı olmalıyız.
30.haftaya kadar bebeğimin gelişim hep öndeydi. Şu anda karın çevresi 2 hafta geriden geliyor ama diğer ölçümler iyi şükür. 33+0 olduk bile.
Tansiyonum inip çıkıyor, doktor haftalık kontrole çağırıyor ve sık sık idrar/ kan testi veriyorum. Olası bir zehirlenmeyi erkenden tespit etmek için
Rahime daha çok kan akışı olsun diye sık sık yürüyüş yapıyorum, hafif egzersizler yapıyorum. Doktor kısıtlamam yok, doktorunuz kısıtladıysa lütfen yapmayınız.
Muz, kefir, elma, ceviz, süt, protein ağırlıklı besleniyorum ve soluma yatıyorum. Tuzdan, hamur işinden ve kızartmadan uzak duruyorum. Günde 3-3,5 litre su içiyorum.
Erken haftalarda çıkan dirençler bazen kendi kendine düzeliyor, belki sizin de öyle olur.