canlarım cok haklısınız hatta bana moral de oldunuz.Fakat bugun kontrole gittik.Doktor cok az kilosu,çok az alıyor dedi.Su an 8 kilo olması lazımdı dedi.Nasıl oluyor anlamıyorum.Ben bu cocuğa her ay 1 kilo nasıl aldıracaktım.Mamayı arttır olmazsa testler yaparız dedi.Su an zaten ek gıdalara geçiş dönemi.ben sutmu vericem,mamamı arttırıcam ek gıdamı vericem ya.Ne yapıcağımı şaşırdım.
su perisi,senin kızın su an kay aylık canım ve kaç kilo acaba.yada 5 ayı dolduğunda kaç kiloya ulaşmıstı hatırlıyormusun..
boyu 64 cm olmuş.48 cm doğmuştu benimki..
canlarım cok haklısınız hatta bana moral de oldunuz.Fakat bugun kontrole gittik.Doktor cok az kilosu,çok az alıyor dedi.Su an 8 kilo olması lazımdı dedi.Nasıl oluyor anlamıyorum.Ben bu cocuğa her ay 1 kilo nasıl aldıracaktım.Mamayı arttır olmazsa testler yaparız dedi.Su an zaten ek gıdalara geçiş dönemi.ben sutmu vericem,mamamı arttırıcam ek gıdamı vericem ya.Ne yapıcağımı şaşırdım.
su perisi,senin kızın su an kay aylık canım ve kaç kilo acaba.yada 5 ayı dolduğunda kaç kiloya ulaşmıstı hatırlıyormusun..
boyu 64 cm olmuş.48 cm doğmuştu benimki..
Arkadaslar,
5 aylık bir kızım var.2500gr olarak doğdu.Doğduğundan bu yana cok fazla kilo almadı.ama sağlığı maşallah yerinde.şu an 5700gr.Çok hareketli,tepkili bir bebek.Ama bir sorunum var.Ne zaman dışarı cıksak ve diğer bebeklerle karsılassam,kızımdan ayca daha kucuk olanların bile daha iri olduğunu görüyorum.benimki yanlarında minnacık kalıyor.Hepsinin kilosu iyi,kolları bacakları dolgun,boyları daha uzun.Kahroluyorum.Acaba aynı durumda olan yada yasamıs olan varmı?
Allah baska bir dert vermesin,çok şükür ama korkuyorum bebeğim geri mi kacak,kısa mı olacak,zayıfmı olacak diye.Normalden daha kucuk olup,sonradan bebeği gelişen varmı?
bana hep zayıf bebekler sonradan yasıtlarını geciyor dediler ama 5 ay oldu hala aynı(
canım benim kızım da akranlarına göre zayıf (ki doğum kilosu 3370 gr) hele geçen sene yaşıtları 10-11 kg iken kzım 7 kg dı her gören yok "annesi iyi bakamamış mı?" yok "bakıcı iyi bakamamışmı?" diye sorduklarında çıldırıyordum hele bir tanesi "prematüre mi oldu?" deyince kadına bağırmamak için zor tuttum işin en kötü yanı ise hırsımı kızımdan çıkarıyordum( yemeyince resmen sinir krizi geçiriyor bağırıp çağırıyordum (
sonra bir baktım kızım gayet sağlıklı ve neşeli bir bebek bana ne milletin çocuğundan he gönlüm azıcık tombişte azıcık tombiş olsun da onu doya doya mıncıklayayım diyorum :))
sen de bebeğinin keyfini çıkar boşver başka bebekleri bebeğin neşeliyse mutluysa gül geç .
bebeğini de güle güle büyüt canım ...
cocugunuzu baska cocuklarla kiyaslamayin,simdi kilosuyla baslar,sonra okuma yazmasiyla daha sonra uni puanyla vs vs ve siz asla cocugunuzun gercek benliginin tadini cikarmaya firsat bulamaz gurur duyamazsiniz.ben 2050 gr dogurdum kizimi,cok ufakti,pamuklara sarili getirdiler bana yavrumu cok yavas kilo aldi ama ben onunla hep gurur duydum,o ufacik haliye hem cok guzel hem de cok gucluydu.Asla sisman bebekten hoslanmadim zaten,elbette bu kadar zayif olmasi da benim tercihim degildi ama saglikli olmasi en muhim olaniydi her zaman.Su anda kizim 21 aylik ve 11 kilo,hala ufak tefek hala bir cok insana gore zayif ama inanin bana benim icin hic bir sakincasi yok,o kadar guzel o kadar tatli ve akilli ki masallah,asla sikayet etmeye dilim varmaz.
Arkadaslar,
5 aylık bir kızım var.2500gr olarak doğdu.Doğduğundan bu yana cok fazla kilo almadı.ama sağlığı maşallah yerinde.şu an 5700gr.Çok hareketli,tepkili bir bebek.Ama bir sorunum var.Ne zaman dışarı cıksak ve diğer bebeklerle karsılassam,kızımdan ayca daha kucuk olanların bile daha iri olduğunu görüyorum.benimki yanlarında minnacık kalıyor.Hepsinin kilosu iyi,kolları bacakları dolgun,boyları daha uzun.Kahroluyorum.Acaba aynı durumda olan yada yasamıs olan varmı?
Allah baska bir dert vermesin,çok şükür ama korkuyorum bebeğim geri mi kacak,kısa mı olacak,zayıfmı olacak diye.Normalden daha kucuk olup,sonradan bebeği gelişen varmı?
bana hep zayıf bebekler sonradan yasıtlarını geciyor dediler ama 5 ay oldu hala aynı(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?