bebeği erken dogan anneler yardımm

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
kızlar bebegıme mama verdıgım halde hıc kılo almıyor. alıyor ama bellı etmıyor. 2kılo dogdu suan 5kılo ama hıcmı hıc bellı etmıyor mınnacık duuruyor hıc 6.ayına girms gibi degıl napsamda kılo alsa deyıp duruyorum. birde cok aglıyor mızmız ve kucakta surklı susuyor buda benı bunaltıyor o sebeble esımle sureklı tartısır oldk. kendını unuttun dıyor bana ama bebegm okadar zayıf cılız halsız duruyokı oa bişey olucak dıe ödüm kopuyor baana biraz beslenme bırazdaa psikolojk öneriler verin nolur!!!!!

Ne kadar mama veriosunku cnm yetmiomu acaba acliktanda mizmizlanio olabilir benim kizim 3mayis dogumlu 2500 dogdu 2200e indi suan 6700 4 aya kadar sadece emzirdim ama 5 aydan sonra kilo almi duru ve doktorumuz gunluk 450 ml mama vermemi soyledi yaklasik on gundurde hergun bi kase yogurt yarim meyve ve aksamlari muhallebi yapiorum doydugu zaman keyfi muthis yerinde kilo alimida eskisine dondu gecede uyanirsa emziriyorum sabahta yanimda yatakta meme keyfi yapior ne zaman kalkmaya karar verdik ana kiz o zaman mama veriorum biz simdilik boyle idare ediyoruz sen ne kadar mama veriosunki ?

Canım akşamları pirinç unundan muhallebi yapıp yedirebilirsin faydası olur.Önemli olan sağlıklı olması belki yavaş kilo alıyordur.

Ne kadar mama veriosunku cnm yetmiomu acaba acliktanda mizmizlanio olabilir benim kizim 3mayis dogumlu 2500 dogdu 2200e indi suan 6700 4 aya kadar sadece emzirdim ama 5 aydan sonra kilo almi duru ve doktorumuz gunluk 450 ml mama vermemi soyledi yaklasik on gundurde hergun bi kase yogurt yarim meyve ve aksamlari muhallebi yapiorum doydugu zaman keyfi muthis yerinde kilo alimida eskisine dondu gecede uyanirsa emziriyorum sabahta yanimda yatakta meme keyfi yapior ne zaman kalkmaya karar verdik ana kiz o zaman mama veriorum biz simdilik boyle idare ediyoruz sen ne kadar mama veriosunki ?

cnm anne sütünü bıraktı bnm miniğim. 3ay sadece emdi. sonra braktı. mama asla 450ml e ulasamaz gunluk 300 anca. bende tahıllı mamalardan fln muhallebi veriyorum ama kızım iştahlı deıl malesef:( suan 6.aya girdik 5500fln kılosu

Doktora goturdun peki..
6ayda ve kilosu 5 kiloysa bi sorun vardir.
Bnm bebegm mart21%de dogdu. Suan 7.600 blki de gecmstr.

Et suyu kemik suyu vermeye baslamalisin inanilmaz fark eder

Elma havuc suyuda vermelisin

Hatta et suyuna mama katabilirsin direk icmezse

Yada yogurt corbasi tarhana yapabilirsin

Yalniz kasik kasik baslamalisin bir takvim tut

Once uc kasik sonra bes sonra on vs.

Yada biberondaki ml baz alarak birden yuklanmemelisin

Ek gidaya mutlak baslamalisin bir ayda fark eder insallah

kızlar bebegıme mama verdıgım halde hıc kılo almıyor. alıyor ama bellı etmıyor. 2kılo dogdu suan 5kılo ama hıcmı hıc bellı etmıyor mınnacık duuruyor hıc 6.ayına girms gibi degıl napsamda kılo alsa deyıp duruyorum. birde cok aglıyor mızmız ve kucakta surklı susuyor buda benı bunaltıyor o sebeble esımle sureklı tartısır oldk. kendını unuttun dıyor bana ama bebegm okadar zayıf cılız halsız duruyokı oa bişey olucak dıe ödüm kopuyor baana biraz beslenme bırazdaa psikolojk öneriler verin nolur!!!!!

Canım bebeğini başka bebeklerde kiyaslama. Hele ki zamanında doğan bebeklerde asla kıyaslama. Bebeğim 2 kg doğdu diyorsun, bir kere ne kadar erken doğdu? Üstelik dogum kilosuna göre baktığında ayda ortalama 500 gr almış ki, 400 ila 600 gr. Aylık normaldir. Benim bebeğim daha yeni 7 kiloyu gördü ben Bayram yapıyorum, kaç aylık olduğunu söyleyince gözlerin yuvalarından çıkar eminim. 12 aylık :27: Ama 800 gr doğdu miniğim... Anlayacağın her bebek bir değil, hele erken doğanları zamanında doğanlarla kıyaslarsan bebisine haksızlık etmiş olursun...

Son düzenleme:
merhabalar canım bundan bırkac ay once bende aynı senın gıbıydım.benım kızım 34 haftasında 1950 gr dogudu ve 1 hafta ıcınde 1750 oldu yoğun bakıma yatırıldı.neyse 2 kg olunca hastaneden çıktık bız sureklı yemıyor kılo almıyor dıye yakınıp duruyorduk bır baktık kı zaman gecmıs kızım 13 aylık suan gecen ay 9000 kg dıı.kı benım kızım ek besını bıle 1 kucuk kaseyı bıtırdıgı olmuyor 60 cc mama ıcıyor 90 ıctıgınde gobek atıyoruz resmen..her bebek aynı degıl komsumun oglu 1 kaseyı sılıp süpürürken benım kızım yarım kaseyı zorla bıtırıyor yanııı.artık kafama takmıyorum daha huzurluyuz....allaha emanet olun

kikolu bebek sağlıklı diye bişiy yok boşuna kendini üzüyosun

Eğer sık hastalnmıyorsa sorun etmeyin az yemesini...3 yaşında kızı olan deneyimli bir anne olarak söylüyorum :) Hiç bir zaman kilosuna takılmadım kızımın.Yemek yememesi üzdü beni zamanında evet.Ama anladım ki o yemek istemiyorsa ne gerek var zorlamaya...Bebek konusundan ilk 1 sene zor geçiyor.Sonra düzeliyor emin ol.Sen kilosunu dert etmeden yeme düzenini oluştur.Yani kahvaltı saati,mama saati hepsi belli olsun.Her dk mamayla doyurmaya çalışma.O zaman az az yediği için hemen doyar çünkü...Saatleri belli olsun yediği şeylerin...

Birde erken doğduğu için diğer bebeklerle kıyaslama...Sen besleyici gıdalar var.Ek gıda muhakkak ver alışması lazım çünkü.Ona zaman tanı ve sabret....

Kucak konusunda çok normal yine 1 yaşa kadar çok mızmızlık yapıyorlar.Mümkün olduğunca her ağlamasına alma kucağına en aza indir.Zamanla onu da azaltır...

cnım senınkı kac kılo dogdukı 7600gr? bnm bebegimin gelişimi 33haftalıkken durdu 37.haftada aldılar. 2kılo dogdu. doktora götürdüm tabı demr eksikliği cıktı:(

benım bebegım 3.330 gr dogdu. 9 ay 6 gun yani 40 haftayı tamamladı.
3.aydan sonra kilo alımı yarım oldu. sonra mamaya basladık.
suan mama corba kahvltı yogurt devam edıyoruz. beni emmeyi reddediyor.
ama ben ınatla emzırmeye calısıorum

sen yat kalk şükret canım benim kardeşim 750gram dogdu 7aylık simdi 2 yasında kilosu 9 ne yedirsek kusuyo 5kez amlyt oldu bagrsklrdan bizim evin düzenini bırk annem ve eşi boşandı herseyi püre seklinde yediriyoruz katı asla yemiyo

Benim bebeğim de 2600 doğdu 38 haftayken aldı doktor gelişimi olmuyor falan filan şu ana 3.5 haftayı bitirdik 5200 olduk çok küsüyordu her mamayı içmiyor sürekli mama değiştirdim.aptamilin ar maması var kusmayı önleyici onu hem sevdi hem kusmsını önledi onunla kilo aldık yoksa kilo alımımız yavaşladı
Sen kiloyu dert etme önemli olan sağlıklı mı büyüyor şa sıkıntı yok
Minik bebek diyorlar umursamıyorum,kasaba et borcum yok
Midesini yavaş yavaş aç her şeye bir anda yüklenme derim
Okuduğum kitaplarda ek gıdaya 4. Ayda başlanılır diyor pirinç unuyla zaten başlamışsın
Mamalarda Demir eksikliği yapabiliyor mamadaki Demir'i daha midesi tam ememiyor anne üstündeki Demir' daha farklı onu çoçuk mideden çabuk meiyor öyle biliyorum
Boy uzaması nasıl bebeğinin boyu uzuyorsa korkma

Benim oğlum 28 haftalık doğdu 1300 gr inanılmaz birşeydi. Damakları bile oluşmamıştı memeyi tutamıyordu. Yutması gelişmemişti. Eksik doğan bebekler çok farklı oluyor diğer bebeklerden. Kıyaslama sakın . Benim oğlum resmen normal doğması gereken zamanı ve hatta 40 dediğimiz süreyi doldurduktan sonra tamamen görmeye başladı. Yani onlar özel oluyorlar biraz daha ve daha fazla ilgi bekliyorlar. Ben 4 ay emzirdim ve oğlum 4 aylık iken abartmıyorum 7,5 kiloydu . Çok küçük olduğu için ve sütüm yaradigi için aldı ayda 1,5 kilo . Sonra bu konuda nazara inanıyorum sütüm aniden kesildi. Çocuğun kilo alımı azaldı. Bende direk yemeğe geçirdim. Yani muhallebi, yoğurt, çorba.
Yemek ve uyku saati düzenli, olmalı bebeklerin.
Gerekirse gezmeye bile gitmiyordum. Uyku düzeni ve yeri değişmesin diye.
Ben ölecek diye doğum sonrası depresyona girmiştim. Uyuamıyordum ölecek diye .
Ama iyi bakım ve sabırla düzeldi. Şimdi doğduğu anı ve şimdiki hâlini görenler inanamıyor.
Uzun boylu ve yemek kaçırıyorum resmen.
Ama dediğim gibi işi gücü bırak onla ve saati ile ilgilen.
Yemiyor ise zorlama diyen doktorlara bakmayın.
Can boğazdan demişler. Yiyen çocukla iştahsız çocuğun gelişimi aynı olmuyor.
Ben muhallebi yapardım. Hemde sütlü ve bir cay kaşığı tereyağ koyardım. Bir yaşından önce süt vermeyin derler ama verdim mamasını hiç su ile yapmadım. Yoğurdu kendim mayaladım. Yoğurtlu pirinç çorbaları deneyın. Bazı çocuk tuzlu şeyleri daha severek yer.
Aptamil mamasını devam sütü olarak şekerleme niyetine veriyordum.
Direk gıdaya geçtim ve gelişimi iyice arttı. Ari mama çok yedi ayrıca. Onunda kokusu ve tadı çok güzel.
Kendi yemeydiginiz ve tadını kokusunu beğenmediğiniz birşey onlara vermeyin bence.
Çünkü onunda bir damak tadı var. Bazı mamalar çok iğrenç. Hele şu sebzeli püreler ve mamalar kokusu bile berbat.
Kusura bakmayın . Uzun oldu ama erken doğan iki çocuk annesiyim. Kızımda 8 aylık ve 2 kg doğdu onuda aynı şekilde büyüttüm.
Yemezse bile elimde tabak ile dolaştım.
Amaç mideyi açmak gerisi geliyo. Çünkü genelde bebekler iştahlı olmuyor.
Ben sağlıkçı olarak bunlar yazıyorum. Yiyen çocuktan zarar gelmez. Ağzına sen ne yersen tadına baktır. Çorba suyu, reçel, çay, vs....
Sağlıklı büyütün bebeklerinizi kızlar.
Allah onların acılarını göstermesin yeter. Gerisi bos aslında.

Benim oğlum 28 haftalık doğdu 1300 gr inanılmaz birşeydi. Damakları bile oluşmamıştı memeyi tutamıyordu. Yutması gelişmemişti. Eksik doğan bebekler çok farklı oluyor diğer bebeklerden. Kıyaslama sakın . Benim oğlum resmen normal doğması gereken zamanı ve hatta 40 dediğimiz süreyi doldurduktan sonra tamamen görmeye başladı. Yani onlar özel oluyorlar biraz daha ve daha fazla ilgi bekliyorlar. Ben 4 ay emzirdim ve oğlum 4 aylık iken abartmıyorum 7,5 kiloydu . Çok küçük olduğu için ve sütüm yaradigi için aldı ayda 1,5 kilo . Sonra bu konuda nazara inanıyorum sütüm aniden kesildi. Çocuğun kilo alımı azaldı. Bende direk yemeğe geçirdim. Yani muhallebi, yoğurt, çorba.
Yemek ve uyku saati düzenli, olmalı bebeklerin.
Gerekirse gezmeye bile gitmiyordum. Uyku düzeni ve yeri değişmesin diye.
Ben ölecek diye doğum sonrası depresyona girmiştim. Uyuamıyordum ölecek diye .
Ama iyi bakım ve sabırla düzeldi. Şimdi doğduğu anı ve şimdiki hâlini görenler inanamıyor.
Uzun boylu ve yemek kaçırıyorum resmen.
Ama dediğim gibi işi gücü bırak onla ve saati ile ilgilen.
Yemiyor ise zorlama diyen doktorlara bakmayın.
Can boğazdan demişler. Yiyen çocukla iştahsız çocuğun gelişimi aynı olmuyor.
Ben muhallebi yapardım. Hemde sütlü ve bir cay kaşığı tereyağ koyardım. Bir yaşından önce süt vermeyin derler ama verdim mamasını hiç su ile yapmadım. Yoğurdu kendim mayaladım. Yoğurtlu pirinç çorbaları deneyın. Bazı çocuk tuzlu şeyleri daha severek yer.
Aptamil mamasını devam sütü olarak şekerleme niyetine veriyordum.
Direk gıdaya geçtim ve gelişimi iyice arttı. Ari mama çok yedi ayrıca. Onunda kokusu ve tadı çok güzel.
Kendi yemeydiginiz ve tadını kokusunu beğenmediğiniz birşey onlara vermeyin bence.
Çünkü onunda bir damak tadı var. Bazı mamalar çok iğrenç. Hele şu sebzeli püreler ve mamalar kokusu bile berbat.
Kusura bakmayın . Uzun oldu ama erken doğan iki çocuk annesiyim. Kızımda 8 aylık ve 2 kg doğdu onuda aynı şekilde büyüttüm.
Yemezse bile elimde tabak ile dolaştım.
Amaç mideyi açmak gerisi geliyo. Çünkü genelde bebekler iştahlı olmuyor.
Ben sağlıkçı olarak bunlar yazıyorum. Yiyen çocuktan zarar gelmez. Ağzına sen ne yersen tadına baktır. Çorba suyu, reçel, çay, vs....
Sağlıklı büyütün bebeklerinizi kızlar.
Allah onların acılarını göstermesin yeter. Gerisi bos aslında.

cnm 2kılo dogan kızın buyuudumu. bnm kızım naparsam yapım hep aynı duruyo hıc gelısmıyo snkı. doktora göre iyi ama bzlere göre cidden fecı zayf duruyo

cnm 2kılo dogan kızın buyuudumu. bnm kızım naparsam yapım hep aynı duruyo hıc gelısmıyo snkı. doktora göre iyi ama bzlere göre cidden fecı zayf duruyo

Büyüdü tabi teyzesi 4 yaşına girecek çok yakında.
Anneler öyledir zaten. Doyumsuz oluyoruz. Karşılaştırma ve kıyaslama çok yaparız.
Kat kat kollar göbiş olsun isteriz ama her çocuk bir değil.
Eğer ciddi boyutta iştahsız değilse sorun etme. Yediklerini göstermez bazı çocuk ve depo yapar. Ilerde boylu sağlıklı çocuk olur.
Zemin sağlam olunca ve sağlıklı besleniyor ise sorun yapma.
Ama çok bilmiş doktorlar diyor ya yemezse zorlamayın . Ben zorluyorum peşinde geziyorum arkdaşım. Bir şekilde yiyor onu.
Yiyen çocuk sağlıklı, huzurlu, huysuzluk çok yapmaz, uykusu vs .... Herşeyi düzenli oluyor.

canım her gören aaa cok zayıfff 6aylıkmı olacak buuu falan dıe tepkı verıyor. alısmıslar 3500 4 kılo dogan cocklara mıllet. benım kızım cok ınanılmaz hareketlı

Canım benim oğlumda 21.10.2013 de 32+5 de doğdu. 2540 gr 48 cm di. Yeni bir yaşını geçti 10.770 gr 77,5 cm de boyu. Doktorumuz herşeyinin gayet iyi olduğunu söyledi. Bence azar azar ek gıdaya geçmeye fazla. Emin ol prematüre bebekler daha çabuk büyüyor.

Back
X