Benim oğlum 28 haftalık doğdu 1300 gr inanılmaz birşeydi. Damakları bile oluşmamıştı memeyi tutamıyordu. Yutması gelişmemişti. Eksik doğan bebekler çok farklı oluyor diğer bebeklerden. Kıyaslama sakın . Benim oğlum resmen normal doğması gereken zamanı ve hatta 40 dediğimiz süreyi doldurduktan sonra tamamen görmeye başladı. Yani onlar özel oluyorlar biraz daha ve daha fazla ilgi bekliyorlar. Ben 4 ay emzirdim ve oğlum 4 aylık iken abartmıyorum 7,5 kiloydu . Çok küçük olduğu için ve sütüm yaradigi için aldı ayda 1,5 kilo . Sonra bu konuda nazara inanıyorum sütüm aniden kesildi. Çocuğun kilo alımı azaldı. Bende direk yemeğe geçirdim. Yani muhallebi, yoğurt, çorba.
Yemek ve uyku saati düzenli, olmalı bebeklerin.
Gerekirse gezmeye bile gitmiyordum. Uyku düzeni ve yeri değişmesin diye.
Ben ölecek diye doğum sonrası depresyona girmiştim. Uyuamıyordum ölecek diye .
Ama iyi bakım ve sabırla düzeldi. Şimdi doğduğu anı ve şimdiki hâlini görenler inanamıyor.
Uzun boylu ve yemek kaçırıyorum resmen.
Ama dediğim gibi işi gücü bırak onla ve saati ile ilgilen.
Yemiyor ise zorlama diyen doktorlara bakmayın.
Can boğazdan demişler. Yiyen çocukla iştahsız çocuğun gelişimi aynı olmuyor.
Ben muhallebi yapardım. Hemde sütlü ve bir cay kaşığı tereyağ koyardım. Bir yaşından önce süt vermeyin derler ama verdim mamasını hiç su ile yapmadım. Yoğurdu kendim mayaladım. Yoğurtlu pirinç çorbaları deneyın. Bazı çocuk tuzlu şeyleri daha severek yer.
Aptamil mamasını devam sütü olarak şekerleme niyetine veriyordum.
Direk gıdaya geçtim ve gelişimi iyice arttı. Ari mama çok yedi ayrıca. Onunda kokusu ve tadı çok güzel.
Kendi yemeydiginiz ve tadını kokusunu beğenmediğiniz birşey onlara vermeyin bence.
Çünkü onunda bir damak tadı var. Bazı mamalar çok iğrenç. Hele şu sebzeli püreler ve mamalar kokusu bile berbat.
Kusura bakmayın . Uzun oldu ama erken doğan iki çocuk annesiyim. Kızımda 8 aylık ve 2 kg doğdu onuda aynı şekilde büyüttüm.
Yemezse bile elimde tabak ile dolaştım.
Amaç mideyi açmak gerisi geliyo. Çünkü genelde bebekler iştahlı olmuyor.
Ben sağlıkçı olarak bunlar yazıyorum. Yiyen çocuktan zarar gelmez. Ağzına sen ne yersen tadına baktır. Çorba suyu, reçel, çay, vs....
Sağlıklı büyütün bebeklerinizi kızlar.
Allah onların acılarını göstermesin yeter. Gerisi bos aslında.