Bebeği gelişim geriliği ile doğan var mı?

kfrx1234

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2025
5
10
3
Bebeğim 36.haftada doğdu. Kilosu 1880 gr boyu 44 cm kafa çevresi ise 30 cm di. Simetrik bir gerilik vardı anlayacağınız ve simetrik geriliğe de çok iyi bakılmıyor. Doğum yaptığımdan beri bu konuya o kadar kafayı takmış durumdayım ki özellikle baş çevresi beni çok korkutuyor. Biz plasental yetmezlikten ötürü bu küçüklüğün olduğunu düşündük ancak küvezde kalırken bebeğimde cmv enfeksiyonunun olduğunu küçük doğmasına da bunun sebep olabileceğini söylediler. İşitme görme beyinle ilgili testler yapıldı hiçbir sorun görülmedi. Bebeğim şimdi 4 aylık kilosu yaklaşık 6 boyu 62 kafa çevresi ise 40 cm ve erkek bebek. Benzer süreçleri yaşayan kişilerin yorumlarına çok ihtiyacım var.çocuğumun zihinsel fiziksel gelişiminde bir sorun olacak mı diye düşünmekten anneliğe hiç odaklanamadım hatta eski günlerimi çok özlüyorum :( Bilen birileri çıkar mı? ( bebeğim şu an yapması gereken şeyleri yapabiliyor o konuda sorun yok ben ilerisi için endişe ediyorum)

Neden bebeginizin en güzel zamanlarını kendinize sıkıntı stres yaparak geciriyorsunuz ki? Şimdiye odaklanın suan ki yapması gerekenleri yapıyorsa bir sıkıntısı yoksa neden ne olacağı bile belli olmayan ileriyi kafanıza takıyorsunuz?
Anı yaşayın sonradan hersey gecip gittiginde bu zmaanların kıymetini bilmediğiniz için üzüleceksiniz.
Demesi kolay diye düşüneceksiniz eminim yazdıklarımı okurken ama 34+5 te ikiz doğum yapmış birinin kilosu 1600 birinin 1900 38 gün kuvezde kaldılar şuan bir yaşındalar Allaha şükür gittigimiz her doktor şartlarına göre en iyi haldeler diyor.
Suan bir yasındalar olması gereken kilo ve boydan daha düşükler basta cok kafama takıyordum ama 23. Haftamdan beri erken dogum riskleri vardı yaşayıp yaşamayacakları belli değildi bu zamana geldiler diyorum sonra. Bedensel ve zihinselde bir sıkıntıları yok Allaha şükür hatta coğu seyi aylarına göre önden yaptıklarını bile söyleyebilirim. Siz de kendinizi sıkıntıya sokmayın bebeğiniz bu zamana kadar ki süreci cok güzel atlatmış bundan sonrası da güzel olacak siz endişenizi ona yansıtmayın :)

Bebeginiz gayet guzel buyumus. Benim oglum 37. haftada 2100 gram 43.5 santim dogdu, bas cevresi de 32.5 cmdi. 4 aylikken hemen hemen sizin bebeginizle ayni olculerdeydi. Sanirim bas cevresi biraz daha buyuktu ama koca kafali oldu sonradan benim oglum. Su an 2 yasinda, cok guzel Japonca ve Turkce konusuyor. Ne bilissel ne motor gelisiminde hicbir gerilik yok. Ben de gebeligimin son donemlerinde preeklempsi gecirmistim ondan dolayi kucuk dogmus olabilecegi soylenmisti. Sizinki de buyuk ihtimalle cmv'den oturudur. Genetik herhangi bir rahatsizligi olsa su ana kadar belli olurdu zaten. Iciniz rahat olsun.

benim kızım 36+1 de doğdu, kilosu 2750 gr boyu 48 cmdi..
sizin çocuğunuz 4 aylıkken 6 kg, benimki 5 aylıkken 6900 dü.. şu an 4 yaşında yaklaşık %50 persentilde ilerliyor.
anladığım kadarıyla sizinki de doğum kilo ve boyuna göre gayet iyi durumda.
şu an yapması gereken şeyleri yapıyorsa hiç kafanıza takacağınız bi durum yok.
doktorunuz ne diyor?

Back
X