bebeği küçük olup ikinciye hamile kalanlar,burdan paylaşım yapalım mıı?

minik kelebek

evli,mutlu,çocuklu:)
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
1.169
3
156
İstanbul
slm arkadaşlar,oğlum 15.ayına girdi ve ben bugün hamile olduğumu öğrendim.sevinç ve korku duyguları birbirine karıştı.
rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasib eder inşallah.
aslında bize sürpriz oldu,çünkü eşimle bi kaç ay sonra çalışmalara başlarız ikinci bebek için diye düşünüyoduk ama bebeğim çat kapı geldiiim dedi...
var mı aramızda benim gibi yavrusu küçük olup hamile kalan?sıkıntılarımızı,sevinçlerimizi,yorgunluklarımızı ve gebeliğimizi beraber takip edelim..

canım allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bende bebeğim 13 aylıkoldu ama senin kadar erken ikinciyi göze alamam ben 3 yada 4 yaşındayken düşünüyorum ne güzel mutlu olmamn eşinde yardım ediyosa belki ondanda istedin sanırım:52:

Oğlum 18 aylık, ikinciye 6 aylık hamileyim (hatta biraz geçti). Zaman bir an önce geçsin ve sağlıkla ikinciyi de kucağıma almayı nasip etsin Allah istiyorum, zor günler hemen başlasın ki daha erken bitsin hissiyatı içindeyim şahsen.

canım allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bende bebeğim 13 aylıkoldu ama senin kadar erken ikinciyi göze alamam ben 3 yada 4 yaşındayken düşünüyorum ne güzel mutlu olmamn eşinde yardım ediyosa belki ondanda istedin sanırım:52:

amin canım sağol,evet eşim sağolsun çok yardımcıdır her konuda.bu yüzden içim rahat.
hep hayalimde bebeklerimin arasında 2 yada 3 yaş olsun isterdim.rabbim nasib eder inşallah.
seninde yavrunu allah esirgesin cnm.

Oğlum 18 aylık, ikinciye 6 aylık hamileyim (hatta biraz geçti). Zaman bir an önce geçsin ve sağlıkla ikinciyi de kucağıma almayı nasip etsin Allah istiyorum, zor günler hemen başlasın ki daha erken bitsin hissiyatı içindeyim şahsen.

ne güzel canım,maşallah.
inşallah sağlıkla kucağımıza alırız minişlerimizi.
nasıl gidiyo peki hamilelik,bebeğin yaramaz mı yoruyo mu seni,yardımcın var mı?

benimde bebeğim 11 aylık olcak 2 gün sonra ve bende 1 buçuk aylık hamileyim.bize süpriz oldu ilk duyduğum gün çok ağladım çok zamansız olduğu için ama şimdi alıştım.heleki benim gibi olanları burdan okuyunca nedense içim daha bi rahat oluyo:9:zorluğu çok olacak evet ama olumlu yönleride çok kardeşler arasında kıskançlık olmayacak bikaç sene sonra sıfırdan başlamaktansa ikisini büyütüp zorluk çekip bikaç sene sonra rahat etcez (sonuç olarak ben kardeş şart die düşünenlerdenim) zorluklarını yazmayayım artık:21: yorucu zor günler belki bizleri bekliyo ama herşey çok güsel olacak doğduğunda ALLAH sağlıklı hayırlı doğumlar yapmayı,hayırlı evlatlar nasip etsin RABBİM .

ne güzel canım,maşallah.
inşallah sağlıkla kucağımıza alırız minişlerimizi.
nasıl gidiyo peki hamilelik,bebeğin yaramaz mı yoruyo mu seni,yardımcın var mı?

Hamilelikle ilgili bir problem yok, ama son aylar geçmek bilmiyor. Oğlum süper yaramaz ve hareketli bir çocuk, o yüzden bir an önce ne yaşayacaksam yaşayayım istiyorum, beklemek ve nasıl baş edeceğim diye düşünmek çok yoruyor beni.

Oğlum 3 aylık olduktan sonra işe devam ettim, ilk aylar biraz daha esnekti, şimdi bayağı yoğun. Kısmetse Haziran gibi doçentlik sınavına gireceğim, o yüzden çalışabildiğim kadar ders çalışmam gerekiyor. Gündüzleri 9-5 arası bakıcı var evde.

Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almak, küçükleri de daha küçükleri de sağlıkla büyütmek nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:
selam.benim oğlumda 12 aylık ve bende 15 haftalık yani nerdeyse 4 aylık hamileyim.ikinci süpriz oldu ama kötü süpriz değil asla.yani şaşırdım ama hiç üzülmedim hamileyim diye,aksine çok mutlu oldum.üstelik hamileliklerim zor geçiyor ve hiç yardım edenim yok,oğlumda çok hareketli.bebeğimin eşi rahim ağzını kapıyor kısmen ve ara ve ara ara kanamalar olabiliyor,kısacası zor bi durumdayım fakat bundada var bi hayır diyorum.Allah herkese yavrusunu kucağına almayı nasip etsin ve kolaylıklar nasip etsin.sevgiler herkese

selam.benim oğlumda 12 aylık ve bende 15 haftalık yani nerdeyse 4 aylık hamileyim.ikinci süpriz oldu ama kötü süpriz değil asla.yani şaşırdım ama hiç üzülmedim hamileyim diye,aksine çok mutlu oldum.üstelik hamileliklerim zor geçiyor ve hiç yardım edenim yok,oğlumda çok hareketli.bebeğimin eşi rahim ağzını kapıyor kısmen ve ara ve ara ara kanamalar olabiliyor,kısacası zor bi durumdayım fakat bundada var bi hayır diyorum.Allah herkese yavrusunu kucağına almayı nasip etsin ve kolaylıklar nasip etsin.sevgiler herkese
canım allah kolaylıklar versin hepimize,benimde 2 defa hafif lekelenmelerim oldu ama ilk gebeliğimdede yaşamıştım bu problemi yinede tedirgin oluyorum.
benim oğlum henüz yürümüyor ma çok hareketli her an gözüm üstünde hiç bir iş yapamıyorum bende ve malesef benimde yanımda kimsem yok.
allah yardımcımız her zaman,iki evladımızıda sağlıkla büyütmeyi nasib eder inşallah rabbim.

benimde bebeğim 11 aylık olcak 2 gün sonra ve bende 1 buçuk aylık hamileyim.bize süpriz oldu ilk duyduğum gün çok ağladım çok zamansız olduğu için ama şimdi alıştım.heleki benim gibi olanları burdan okuyunca nedense içim daha bi rahat oluyo:9:zorluğu çok olacak evet ama olumlu yönleride çok kardeşler arasında kıskançlık olmayacak bikaç sene sonra sıfırdan başlamaktansa ikisini büyütüp zorluk çekip bikaç sene sonra rahat etcez (sonuç olarak ben kardeş şart die düşünenlerdenim) zorluklarını yazmayayım artık:21: yorucu zor günler belki bizleri bekliyo ama herşey çok güsel olacak doğduğunda ALLAH sağlıklı hayırlı doğumlar yapmayı,hayırlı evlatlar nasip etsin RABBİM .

evet canım yalnız olmadığımızı bilmk ve hepimizin bu sürpr,zleri sevinçle karşılaması çok güzel gerçekten.
biz eşimle hep kalabalık bir aile hayalini kurduk.ilk bebekten sonrada ara vermek istemedik allahım utandırmaz inşallah.
çok yorucu günler gelecek evet ama ilerisi için çok güzel günlerin geleceği olacak bunlar.

hayırlı olsun cnm.
herşeyde var bir hayır,bebeklerimiz ikiz gibi büyüyecekler,her anı paylaşacaklar.
senin bebeğin yoruyor mu peki seni?

evet yoruyo ama yürümeye başladı 2 gündür huyu değişti pek sesi çıkmıyo sanki yada bana öyle geliyo ama bel vekalçamda acayip ağrı var sizde durum nasıl

neresinden bakılırsa bakılsın kimse için kolay değil durumumuz ama biraz polyanacılık oynamak fena olmaz,örneğin bebişimizin aklı ermeden kardeşinin doğacak olması kıskançlık ihtimalini baya düşürüyo,bunun yanısıra hazır uykusuz gecelere alışmışken biraz daha dişimizi sıkıp ikinciyide büyüteceğiz..ilki büyüdükten sonra yani rahata alıştıktan sonra sil baştan olması daha zor olmazmıydı sizcede ? buna benzer örnekler çoğaltılabilir.pozitif bakıyorum,tahminen üç sene daha hayat durur kısmen ama sonra rahatım diyorum kendi kendime :) kısmet herşey,gözümüzde büyütmeyelimki herşey daha zorlaşmasın.sezeryan doğum yapacak olanlar biraz daha zor bi süreçten geçecek sadece..ki bende bunlardan biriyim,malum hemen ayaklanamıyoruz :(

selam arkadaslar boyle bir baslik acilmis da haberim yok ben de oglum 7 aylikken hamis olmusum supriz yumurta ilk oglumu 2 sene turlu turlu tedavilerde olmayinca kendiliginden bulunca artik olmaz diye dusunup korunma falan da yapmayinca karminda buldum....

oglum cok zor bir bebekti 5-6 ay kadar sadece 2-3 saatlik uykularla butun gun onunla ugrasmakla gecirince allahim olmayanlara versin diyordum ama bana 1 tane dha kismet oldu ben de uzuldum ne yalan soyleyeyim nasil bakacagim birine bile bakamazken....

simdi 7 aylik oldum oglumu kucagima alip biraz da fazla hareket edince 3 kez kanamam oldu yalnizim da aksamlari eve gelen bir babamiz da yok sehir disinda surekli annem ara sira gelir yardim eder ama o da bir yere kadar zaten... oglumu goren karnimdakini goren herkes hep olumsuz seyler soyleyip bozuk olan moralimi daha da bozuyorlAR sanki sormusum gibi....

peki kizlar cinsiyetleri nasil bebeklerin??? benim ilki oglan bu da oglan kzi olsun diyordum ama sadece kizlar daha sakin bebekler oluyor diye ama olmadi oglum icin iyi iki oglan daha iyi anlasirlar....:16:

arkadaşlar hepinize hayırlı hamilelikler diliyorum oğluşum 18 aylık ve ben 4 aylık diğer oğluşuma hamileyim , benimde için de çok düşünmediğim bir zamanda , plansız oldu şok oldum 1.hamileliğime göre ilk aylarım çok ağır ve yatarak geçti bunalımlara girdim ama istemediğim için değil hamileliğim ağar geçtiği için nitekim şimdi toparlandım iyiyim çok şükür kız kız die beklerken bir de ne görelim buda paşa olacakmış sizin bebişlerin cinsiyetleri neler ? nasıl gidiyor hamilelikleriniz?

bu arada arkadaşlar bu başlığı olabildiğince güncel tutup durumlarımızı ve karşılaştığımız surumları paylaşalım derim :) çalışan arkadaşlar olacak mı 2.ler olduğunda ve bebişleri nereye bırakacaklar ? ben şu anda ev hanımıyım ama atamam olur ise çalışacağım ama bebişleri ne yapacağım bilemiyorum...

selam arkadaslar boyle bir baslik acilmis da haberim yok ben de oglum 7 aylikken hamis olmusum supriz yumurta ilk oglumu 2 sene turlu turlu tedavilerde olmayinca kendiliginden bulunca artik olmaz diye dusunup korunma falan da yapmayinca karminda buldum....

oglum cok zor bir bebekti 5-6 ay kadar sadece 2-3 saatlik uykularla butun gun onunla ugrasmakla gecirince allahim olmayanlara versin diyordum ama bana 1 tane dha kismet oldu ben de uzuldum ne yalan soyleyeyim nasil bakacagim birine bile bakamazken....

simdi 7 aylik oldum oglumu kucagima alip biraz da fazla hareket edince 3 kez kanamam oldu yalnizim da aksamlari eve gelen bir babamiz da yok sehir disinda surekli annem ara sira gelir yardim eder ama o da bir yere kadar zaten... oglumu goren karnimdakini goren herkes hep olumsuz seyler soyleyip bozuk olan moralimi daha da bozuyorlAR sanki sormusum gibi....

peki kizlar cinsiyetleri nasil bebeklerin??? benim ilki oglan bu da oglan kzi olsun diyordum ama sadece kizlar daha sakin bebekler oluyor diye ama olmadi oglum icin iyi iki oglan daha iyi anlasirlar....:16:

canım Allah ın dediği olur hiç canını sıkma söylenen olumsuz laflara da aldan ma :) Allah kolaylık versin inşallah kolaylıkla büyütürsün bebeişlerini

bak benimde 2.si erkek yazdım ya bende kız istiyordum ama sakinliklerinden değil bebeklik sorunları cinsiyete bakmıyor canım ben ilk oğluşumdan doğduğundan bu yana hç sıkıntı çekmedim uykusuzluk nedir bilmem Allah herkese öyle bebek nasib etsin o cinsiyetle alakalı değil anlayacağın seninde benimde 2.ler 1.oğlum gibi olur inşallah :)

canım Allah ın dediği olur hiç canını sıkma söylenen olumsuz laflara da aldan ma :) Allah kolaylık versin inşallah kolaylıkla büyütürsün bebeişlerini

bak benimde 2.si erkek yazdım ya bende kız istiyordum ama sakinliklerinden değil bebeklik sorunları cinsiyete bakmıyor canım ben ilk oğluşumdan doğduğundan bu yana hç sıkıntı çekmedim uykusuzluk nedir bilmem Allah herkese öyle bebek nasib etsin o cinsiyetle alakalı değil anlayacağın seninde benimde 2.ler 1.oğlum gibi olur inşallah :)

masallah diyorum oglusuna:nazar: umarim brnim 2. oglusta seninki gibi olur canim:16: haklisin oyle dusunuyordum ama kasim anneleri topigi var orada ki kizlar da ayni degismiyor kiz erkek 7 aylik oldum ben oglumu kucagima almakta zorlanir oldum ama kerata cok kucak istiyor hep oyleydi zaten:14::14::14:
beslenmeme pek dikkat edemiyorum isallah kucuk bir bebek olmaz kucuk bebege bakmak cok zor oluyormus diyorlar....ben evdeydim zaten ikinciyide buyuturum sonra bakariz..... ama sen nasil calisacaksin zor...

bebeklerınız hayırlı olsun kızlar.sızın galıba normal dogum oldugu ıcın hemen arka arkaya dogum yapabılırsınız.bende cok ısterdım ama benım sezeryan oldugu ıcın hemen yapamazmıaım.dikişler zaten bır senede zor ıyılesıyormuş.bende 23 haftalık hamıleyım.ınsallah bende hayırlısıyla bebegımı kucagıma alırım kızlar

bebeklerınız hayırlı olsun kızlar.sızın galıba normal dogum oldugu ıcın hemen arka arkaya dogum yapabılırsınız.bende cok ısterdım ama benım sezeryan oldugu ıcın hemen yapamazmıaım.dikişler zaten bır senede zor ıyılesıyormuş.bende 23 haftalık hamıleyım.ınsallah bende hayırlısıyla bebegımı kucagıma alırım kızlar

selam canim yok ne gezer benim dogum sezeryan dikisim hala iyilesmedi hatta hamislikten iyice gerildi ama 1 seneyi zaten geciyor doguma kadar benim16 ay olacak dr umda birsey demedi hayirlisyla olsun da sorun yok yani hemen ikinciyi dusunebilirsin:16: hayirli dogumlar dilerim sana :16:

Back
X