bebekler 6 aylıkken doğum kilosunun 2 katına, 1 yaşındayken 3 katına ulaşmalıdır
sizinki şimdiden doğum kilosunun 2 katını geçmiş, hemşire bebeğinizi ufak bulurken doğum kilosunu dikkate almamış anlaşılan...
eğer bebeğiniz ayda 600 gr ve üzeri kilo alıyorsa, ki almış gibi görünüyor, sorun yok demektir.
bence kilo aldırma çalışmalarına başlamadan bir çocuk doktoruyla görüşün, eğer bebeğinizin gelişimde bir gerilik görürse size özel kalori mamalarından yazacaktır zaten...
ayrıca her çocuk kendine özeldir, benimkine çok yarayan bir şey sizinkine yaramayabilir,
benim kızım ilk 6 ay sadece anne sütü aldı ve o dönemde kilosu normaldi, 6 aylıkken 8.5 kiloydu, ek gıdalara geçince kilo alımı durdu, şimdi 20 aylık 10 kilo ama gayet sağlıklı, ilk zamanlar çok takıyordum neden benim bebeğim zayıf diye ama şimdi alıştım... zaten çocuk doktorumuz abim, bir sorun olsa ilk o müdahale eder, o da normal buluyorsa sorun yoktur diyorum geçiyorum.
siz de öncelikle başkalarının söylediklerine kulak tıkamayı öğrenin, yoksa hem kendinizi hem çocuğunuzu yıpratırsınız. emin olun bebeğiniz kilolu da olsa obez yapmışsın bu çocuğu derlerdi...