bebeği olan anneler fikirlerinizi beklyorumm

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
merhaba kzlar. bugun bebegımı saglıkocagına götürdüm. 2 kılo dogan bebegm 4.ayın sonunca 5kg olmuş. hemsıre cok zayf ölçümleri felan dedi suan devam sütü ile beslıyorum.ek gıdaları normalde önermeyz ama basla dedı. bebelac sütlü pirinc maması aldım. bana fikir vein lütfen nasl kılo alır bebegım cıdden her gören sasırıyor bu 4aylk olamaz diyee

Öncelikle Allah yavruna uzun ömürler versin.

Birincisi dr'a danışmalısın,sağlık ocağının dediklerini ikinci seçenek olarak tutmalısın.
4.ayda sanıyorum 7,5 kilo falan olması gerek bir bebeğin ortalama kilosu.
Bence kesinlikle Aptamil kullanmalısın,bebeklerin bağışıklığını destekliyor..Diğer mamalarda yok sanıyorum,varsa senbilirsin tabi.

Biberon mamalarının içine kaşık mamaları kullan..
Mesela sütlü pirinçli,beş meyveli,irmikli ballı vs..
Her biberon mamasının içine bi kaç kaşık kaşık maması katabilirsin..Böylece ekstradan ek gıda almış olur.
Ben kızıma baya yaptım bu şekil,Allah a şükür her ölçümü önde gidiyor yaşıtlarına göre ve kızım yaşına gelmedi henüz.

Aralarda eğer dr ek gıda derse;

Yoğurdunu aksatma,tatlı olarak meyve suyuna az az geçebilirsin,mamalarının içine katabilirsin biberon olarak.
Yani mamalarını sulandırılmış meyve suyu ile yapabilirsin.

Ben dr a kızımın iştahsızlığı yüzünden sormuştum ' mamaları sütle yapabilir miyim' diye..

Evet yapabilirsin demişti,ve bende bir süre mamalarını sütle yaptım kızımın..
Herobaby nin (sıvı)devam sütü ile,Aptamil (toz)devam sütünü yapıp vermiştim.
Dr unu dinle derim ilk etapta son olarak; )

Son düzenleme:
Canım bence zamanla düzene girer belki yavaş kilo alıyordur.Ek gıdaya çok az az başlamalısın birden her şeyi vermeye kalkışma kilo alsın diye.B,rkaç kaşık meyve püresi , pirinç unundan muhallebi ev yapımı yoğurt olabilir.Mamaya çok fazla yönelme anne sütü en sağlıklısı yettiği sürece sorun yok.

Bnm bebegm 3kilo dogdu. İnan bzmki de az aldi kiloyu. Suan bebegm 6aylik, ve 7kilo .. yani kilosu azmiss doktor soyledi. 3.ayinda devam sutune basladk. 5.ayin sonunda da ek gidaya basladk.
Peki sen gunde kac kez, kac cc mama veriyorsun.

bebekler 6 aylıkken doğum kilosunun 2 katına, 1 yaşındayken 3 katına ulaşmalıdır
sizinki şimdiden doğum kilosunun 2 katını geçmiş, hemşire bebeğinizi ufak bulurken doğum kilosunu dikkate almamış anlaşılan...
eğer bebeğiniz ayda 600 gr ve üzeri kilo alıyorsa, ki almış gibi görünüyor, sorun yok demektir.
bence kilo aldırma çalışmalarına başlamadan bir çocuk doktoruyla görüşün, eğer bebeğinizin gelişimde bir gerilik görürse size özel kalori mamalarından yazacaktır zaten...
ayrıca her çocuk kendine özeldir, benimkine çok yarayan bir şey sizinkine yaramayabilir,
benim kızım ilk 6 ay sadece anne sütü aldı ve o dönemde kilosu normaldi, 6 aylıkken 8.5 kiloydu, ek gıdalara geçince kilo alımı durdu, şimdi 20 aylık 10 kilo ama gayet sağlıklı, ilk zamanlar çok takıyordum neden benim bebeğim zayıf diye ama şimdi alıştım... zaten çocuk doktorumuz abim, bir sorun olsa ilk o müdahale eder, o da normal buluyorsa sorun yoktur diyorum geçiyorum.
siz de öncelikle başkalarının söylediklerine kulak tıkamayı öğrenin, yoksa hem kendinizi hem çocuğunuzu yıpratırsınız. emin olun bebeğiniz kilolu da olsa obez yapmışsın bu çocuğu derlerdi...

yahu 4 aylik bebege ne 7,5 kilosu.benim kizim 7ayini doldurmak uzere daha yeni 7kilo.ortalamada yani.benim dezavantajim kizim devam sutunu sevmedi.ilk ay iyi kilo aldi sonra.azaldi kilo alimi.bende 4.ayda basladim ek gidaya meyve suyu ve puresiyle bi kac kasikla basladim sonra istedigi kadar.ayrica herseyi birden tattirma.alerjisi olup olmadigini anlamak icin.3gun arayla degisik seyler tattir.ayrica kasik mamalarida var.4 aydan itibaren.Allah saglik versin bebegine.kilosunu bu kadar dert etme.motor gelisimi iyiyse.sorun yoktur bence.

bebeğinizin doğum kilosu düşük olduğundan şuandaki kilosu çok iyi ..hemşireniz doğum kilosuna bakmamış sanırım..ayda en az 600 gr. alıyorsa sarun yoktur..bence siz önceden yaptığınız gibi devam edin..

bu cok Kilo alanlari duyunca bizdemi bi Problem var diyorum ama olsa doktorumuzda soyler herhalde diyorum 3850 dogdu oglum 22sinde 8 aylik olucak ve 8,250 gr bana oyle cokda zayifmis gibi gelmiyor saglikli olsunda Kilo okadarda onemli degil bence kizim 26aylik oda 12 bucuk Kilo allaha sukur sagligi yerinde bi dakika oturmaz
bence kilosu gayet normal bebeginizin zaten 2kilo doymus aldigi kiloda gayet iyi 4ay icin kimseyi takmayin banada diyolar zayifmi diye diyorum sagligi yerinde kilosu olmasada olur

şuan sma verıyordumm degiştirdim aptamili deneyecegim birde. pirincli sütlü muhallebide veriyorum ara sıra. gercekten cok zayıf ya kafaya takmamamk imkansız:((

şuan sma verıyordumm degiştirdim aptamili deneyecegim birde. pirincli sütlü muhallebide veriyorum ara sıra. gercekten cok zayıf ya kafaya takmamamk imkansız:((

Canım Aptamil i bir araştır derim,ama kesinlikle emzirmeyi bırakma..(demiştim ama sadece devam sütü ile besliyor muşsun)Keşke sadece emzirebilsen tabi..
Aptamil içinde immunofortis ve probiyotik lifler barındırıyor,3 yaşına kadar bebeklerin bağışıklığı zayıf olduğu için gerekli.
Kaşık mamalarıda öyle Aptamil in ayrıca.

Allah yardımcın olsun..

Son düzenleme:
Diğer arkadaşların da dediği gibi bebeğinin kilosu normal. Ayrıca bebeğin gelişiminde asıl önemli olan boyudur. Boyu uzamıyorsa gelişiminde sorun var gözüyle bakılır.

Dr. A gitmeden sağlık ocağı daki dr. Un veya hemşirenin lafıyla karar vermeyin bence. Bebek işi uzmanlık gerekteren bir konu.

yavrunuz cok mınık dogmus erken dogummu yaptiniz
4 ayda 3 kilo iyi aslinda ama ayina gore zayif hemsire daha iyi bilir tabiki .
bence iyi bir cocuk doktoruna goturun muayene ettirin ve bu soruyu ona sorun kulaktan dogma bilgilerle bisi yapmayin

ahh ah keşke hiç birşeye başlamayıp emzirmeye devam etseydiniz, sizin sütünüzle alacağı kilo ek gıdadan çok daha iyi olurdu.

4 ayda 3 kilo hiç de kötü değil. emzirmeye ağırlık verin bence.

Canım bebeğinin sağlık sorunu yok ve boyu normal ise kilosuna o kadar takılma bence.
Ve her ne kadar bebek mamaları katkısız deselerde ben buna asla inanmıyorum.Katkısız bir ürün yazın sıcağında kışın yine klimalı ılık ortamında ve çoğu dolaplarda olmayan bir ürün nasıl 4-5 ay raf ömrü olur ki.Katkısız ürün en geç 1 hafta içinde bozulup ekşimeye başlar.Ama mamalar peynirler yoğurtlar vede sütler nasıl bu kadar bozulmadan kalır.
Sen en güzeli bebeğine tamamen katkısız diyemeyeceğim ama en azından çok daha az işlem görmüş gıdaları evinde kendin hazırlayabilirsin.4 aylık bebek için ek gıdalar çok erken ama illa vermen gerekiyorsa evinde pirinç ununu kendin yapabilirsin.

*3 su bardağı pirinç
*Süt

-Pirinci güzelce yıka süzdür ve bir tepsi veye temiz bir beze hemen kuruyabileceği havadar güneş gören bir yere ser.Kuruyunca robottan geçirip un haline getir.
*1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı atsan bebeğin için bence mamadan çok daha kaliteli bir ek gıda olur.(Kıvamı olabildiğince sıvı olsun çok az koyulaşması yeterli)
*Kalan unuda cam bir kavanoza koyup dolabında saklayabilirsin.

Meyve suyu olarak ta elma havuç şeftali olabilir.Şimdi en bol olduğu zaman bu üç nimetin

Sagligi yerindeyse uzulme canim.. bebegin istahsizmi yoksa besleniyordami kilo almiyor anlamadim... benim bebegim 2 aylik 5 600 gr emzirmenin yani sira aptamil bebek sutu kullaniyorum tavsiye ederim birde keci sutu bazli mama taviye ederm golden goat..

Back
X