Bebeği olan anneler yardim..

Matunumm

Canım oğlum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
790
386
23
Arkadaslar merhaba
Sekiz bucuk aylik bebeğim var. Bu zamana kadar hep ya gunde bi kere ya da iki gunde bir kaka yapiyodu. Ama iki gundur dort defa yapmays basladi bi gunde. İshal degil. Daha hic hastalanmadi. Uslu istahli bi bebek. Ama iki gundur gunde dort defa kaka yapmasi normal mi bilemedim. Yardimci olursanz sevinirim.dis mi cikaracsk acaba. Bes aylikken iki dis cikardi daha da cikmadi.

Ek gıdayla orantılı olabilir,veya su fazla vermiş olabilirsin.diş çıkaracakları zamanda tükrük salgıları artar ve ishal olurlar.bazen çok hareket etmeleri de kolay kaka yapmalarına neden olur.yani bir sürü neden var.ishal sayılmıyor ayrıca dört defa yapması.bence kaygılanmana gerek yık

Kakadan neden korkuyorsunuz ki? Aksi olsa problemdi bence. Benim kızın 7e çıkardığı bile oldu :)))

Daha fazla tuketmeye baslamis olabilir. Farkli bisey vermeye basladiysaniz ondan olabilir. Artik daha hareketli olabilir. Ishal de degilmis zaten. Skinti yapcak bi durum yok rahat olun bence.

Herkesin dedigi gibi,ishal de degilse aldigi gidaya bagli olarak da artabilir.Bir de artik bagirsaklarin kullanabiliyor zorlanmadan.Ilk dogduklarindan cok daha gucludur sindirim sistemleri:)

kakanin rengi yesil ya da cok acik renk degilse hic korkma.
o aylarda benimde oglum cok sIk kaka yapardi,istahli bi bebekti de.

Ek gıdayla orantılı olabilir,veya su fazla vermiş olabilirsin.diş çıkaracakları zamanda tükrük salgıları artar ve ishal olurlar.bazen çok hareket etmeleri de kolay kaka yapmalarına neden olur.yani bir sürü neden var.ishal sayılmıyor ayrıca dört defa yapması.bence kaygılanmana gerek yık
İlk defa olunca bilemedim. Trsekkur ederim.

1 gunde 5 defa, 5 gunde 1 defa normalmis canim..donem donem degisiyor bunlarin kaka duzenleri..bizide deli ediyorlar.

Fazla yediklerindede fazla yapabilirler..benim oglum 4-5 hafta ishal oldu mesela. Popolari yara oldu ici disina cikti..teset yaptirdik filan birsey cikmasi sukurki..sonradan dusundukki gobegi uzerinde cok surunuyor ve usutuyor olabilirdi..pirinc lapasi yaptik bolca gunde bilmem kac defa bu tarz seylerle beslemeye calisiyordum. Bu kadar kucuk bir bebegin kuruyacagini duusnuyorlar..iyi bir sekilde iciyorsa sorun yok..ama senin cocugunda zaten ishallik bir durumda yokmus..endiselenme..yeterki yesinde yapsin kakasini annesi (:

Fazla yediklerindede fazla yapabilirler..benim oglum 4-5 hafta ishal oldu mesela. Popolari yara oldu ici disina cikti..teset yaptirdik filan birsey cikmasi sukurki..sonradan dusundukki gobegi uzerinde cok surunuyor ve usutuyor olabilirdi..pirinc lapasi yaptik bolca gunde bilmem kac defa bu tarz seylerle beslemeye calisiyordum. Bu kadar kucuk bir bebegin kuruyacagini duusnuyorlar..iyi bir sekilde iciyorsa sorun yok..ama senin cocugunda zaten ishallik bir durumda yokmus..endiselenme..yeterki yesinde yapsin kakasini annesi :-)
Ayy kiyamammm sonra iyi olmus ogluşun sukur. Benmki istahli bi de buyuk dogdugu icin hic zorlanmadm. Birden bu kadar kakaya baslayinca sasirdm bende.

Back
X