Bebek Beslenmesi Bebegim 11 aylik ek gidaya gecmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Yusufalpannesi

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2016
9
1
6
34
Bebeğim 11 aylik ek gidaya gecmiyor. Emziriyorum yeni biberonla süte gectik yetmiyorum çünkü dogal olarak. Gelisimi iyi ama yemek yememesi beni endişelendiriyor. 11kg 75 cm boyu var. Ama ek gida olarak sadece bi kac çeşit corba iciyo yardım lütfen.

11kg mı maşallah benim kızım da 8.5 kg doktorum ek gıda konusunda endişe etmememi söyledi Nasıl olsa yiyecek neden endişeleniyorsun diyor. Benimki de şimdilik sadece çorba içiyor bazen et haşlarken içine patates havuç atıyorum onları yiyor et yemesede patates havuç yeter diyorum. Birde kavanoz mamalardan birkaç tane sebzeli seviyor ben yapınca yemiyo ama onlardan seviyo Her sabah yumurtasını yiyor ama kahvaltı konusunda sıkıntım yok

Bi ara peynir falan yiyodu az da olsa artik onu da yemiyor yumurtayi agzina surmuyor. Bende herseyden yesin istiyorum kilosu iyi elbette ama tum vitaminleri alsin istiyorum ugrasim ondan yani. Birde ablam oglunda ayni sorunu yaşadı 3 yasina kadar katı gida istemedi. Bende aynı şeyi yaşamak istemiyorum. asabiyimm asabiyimm

Bi ara peynir falan yiyodu az da olsa artik onu da yemiyor yumurtayi agzina surmuyor. Bende herseyden yesin istiyorum kilosu iyi elbette ama tum vitaminleri alsin istiyorum ugrasim ondan yani. Birde ablam oglunda ayni sorunu yaşadı 3 yasina kadar katı gida istemedi. Bende aynı şeyi yaşamak istemiyorum. asabiyimm asabiyimm
Hmm aslında ben çok zorlamıyorum peyniri yumurtayı yemiyorsa muhakkak ezip içine pekmez falan koyup bi şekilde yediriyorum tabi bende endişe ediyorum katı bişey yemezse diye ama mesela akşam yemeklerinde bizimle oturuyor önüne bi tabak makarna pilav işte ne varsa koyuyorum başta hep yerlere attı ama şuan bayaa atıyo ağzına çiğnemeye çalışıyo sürekli ekmek veriyorum onu baya baya yiyo ama köfte falan imkansız yani bi lokma yutmuyo elbet yer çok tasalanma bide birazda çocuğun huyundan yemeyen yemiyo yani napalım sağlıkları yerinde olsun

Hmm aslında ben çok zorlamıyorum peyniri yumurtayı yemiyorsa muhakkak ezip içine pekmez falan koyup bi şekilde yediriyorum tabi bende endişe ediyorum katı bişey yemezse diye ama mesela akşam yemeklerinde bizimle oturuyor önüne bi tabak makarna pilav işte ne varsa koyuyorum başta hep yerlere attı ama şuan bayaa atıyo ağzına çiğnemeye çalışıyo sürekli ekmek veriyorum onu baya baya yiyo ama köfte falan imkansız yani bi lokma yutmuyo elbet yer çok tasalanma bide birazda çocuğun huyundan yemeyen yemiyo yani napalım sağlıkları yerinde olsun
Orası öyle. Ama insan tedirgin oluyo belkide cok hassas düşünüp üstüne titredigimden boyle .

Orası öyle. Ama insan tedirgin oluyo belkide cok hassas düşünüp üstüne titredigimden boyle .
Evet bence biz önce kendimizi sakinleştirmeliyiz emin ol sen rahat olunca bebekte rahat oluyor inatlaştılarsa oda inadına yapıyor biraz akışına bırakmak lazım ama asla pes etme 1-2 kaşık yesede kardır Zaman'la alışacaktır iyi şanslar

Bebeğim 11 aylik ek gidaya gecmiyor. Emziriyorum yeni biberonla süte gectik yetmiyorum çünkü dogal olarak. Gelisimi iyi ama yemek yememesi beni endişelendiriyor. 11kg 75 cm boyu var. Ama ek gida olarak sadece bi kac çeşit corba iciyo yardım lütfen.
Benim kizim 9 aylik hic yemese hep emse modundaydik.direk akiskan şeyleri hala yemek istemiyor.ben evde ekmek yapip corbalarina batirip veriyorum.yada hasladigim sebzeyi kucuk kucuk dograyop yediriyorum.taneli birseyler vermeyi debedinmi.bazi bebekler cignemekten daha cok hoslaniyormus.

Ek gidaya ne zaman gectiniz birde birseulere alistirmak icin once o gidayi verin surekli karisik birseyler v3rirseniz istemiyorlar twk ceait beslemeyi deneyin ben iyle buldum kolayi ilk baslarda herseyj ksristirip veriyordum yemiuordu simdi normal kahvalti gibi yediriuorum

Back
X