bebeğim 2 ay 2 günlük sigara krizi tutmaya başladı

Tuggccee

su perisi
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2015
3
0
1
45
Bebeğim 2 ay 2 günlük hamilelik öncesi sigara içiyordum ama hamile kalınca bıraktım ama şu aralar çok aşırı derecede sigara içme istediği doğmaya başladı sizce akşamdan akşama bir tane içsem bebeğime zararı olurmu?:|

yapmaaaaaaaa.. hazır bırakmışsın devam et.. akşamdan akşama diye bir şey yok, bir başlarsan tam başlarsın, bebeğine de kendine de bu kötülüğü yapma, diren !

Annelik fedakarlıksa en büyük fedakarlık da işte budur bağımlısı olduğun şeyi bile evladın için bırakabiliyorsan sen dünyanın en iyi annelerinden birisin demektir..

ben de aynı bağımlılıktan geçmiş ama hamilelik haberinden sonra asla bir daha ağzına sürmemiş bir anneyim.. 5 yıl oldu..

bebeğine zararlarına gelince, seni içiyor olarak görmesi bile bence yeterince büyük bir zarardır, kaldı ki şuan emziriyorsun nikotin sütünden bebeğe geçiyor, sonra ne kadar yanında içmem deseniz de öyle olmuyor, çocuk bu peşinizden geliyor git diyorsunuz gitmiyor, duman dediğin de yerinde durmuyor cam da bile içsen içeri giriyor, nefesine siniyor, üzerine siniyor ve bir şekilde çocuğa ulaşıyor..

çocuğa geçen nikotin ise çocuğun gripten kansere kadar her türlü hastalığa yakalanma riskini arttırıyor ! ileri de örnek alıp içici olması da cabası !

hadi şimdi tekrar düşün; tüm bunlar milyonda bir 'lik bir istatistik bile olsa (ki oranlar 10 da 1 kadar yüksek) buna sebep olmak ister misin !?

bebek senin ! beden senin ! e o zaman bu büyük karar da senin !!!

sevgiler..

Direnmek için uğraşıyorum başaramazsam sağlık kuruluşundan yardım alıcam resmen müptelalar gibiyim bıraktın mı dediklerinde ara verdim diyorum bak sen bırakmışsın ne güzel ben nasıl yapıcam bilmiyorum eşimde içiyo oda benim içmemi istemiyo ama inşallah başarabilirim:|

Direnmek için uğraşıyorum başaramazsam sağlık kuruluşundan yardım alıcam resmen müptelalar gibiyim bıraktın mı dediklerinde ara verdim diyorum bak sen bırakmışsın ne güzel ben nasıl yapıcam bilmiyorum eşimde içiyo oda benim içmemi istemiyo ama inşallah başarabilirim:|

istersen ama "gerçekten çok istersen", bebeğinin gözlerinin içine baka baka "bıraktım" dersen bırakırsın.. benim de içmeyi istediğim çok anlar oldu ama her içmediğimde kendime güvenim daha da arttı.. ve "bıraktım, artık içmiyorum" demenin hazzı çok çok güzel, kendinle gurur duyuyorsun, çünkü zor bir şeyi başarıyorsun.. mesela sen şimdi içen birilerini gördüğünde özeniyorsun ya, içen insanlar da içmeyen insanlara özeniyor.. yani bu özenti duygun seni aldatmasın.. içenlere olan özenti geçici bir durumdur ama içmeyenlere olan özenti içtiğin sürece devam eder..

inan bana içmemenin hazzı içmenin hazzından çok çok daha güzel.. sen kendini "ara verdim" fikrinde tuttuğun için bu hazzı yaşayamıyorsun ne zaman ki "bıraktım" fikrine geçersin işte o zaman aradaki farkı anlarsın.. bırakmandaki tek sorun kendine güvenmemek, bırakabileceğine inanmamak ama sen artık bir annesin ve anneler çok güçlüdür, hadi annelik gücünü kullan ve bu zehirden kurtul !

eşinin evin içinde içmesine müsade etme, mutfak camı veya balkonda içsin..

sağlık kuruluşlarından alacağın destek senin kendine verebileceğin destekten daha büyük değil, "kafada bitirmek" dediğimiz şeyi yapmazsan hiçbir desteğin faydasını göremezsin, "kafada bitirirsen" de zaten desteğe gerek görmezsin..

sen annesin büyük düşün !! sevgiler..

Eşine söyle o da içmesin bi süre kokusu bile cezbeder seni şimdiii. Ama bu kadar ay içmemişsin diren azıcık daha. Hem ara verdim diorsun ya hata ediyorsun. Kafanda bitir sigarayı bebişin için...

Bende hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım ama şimdi doğursam da bi sigara içsem rahat rahat diye arada geçiriyorum aklımdan..Ama demekki içmeden de durulabiliyormuş neden tekrar bulaşalım ki. Bir çok kişi hamileyken bile içmeye devam ediyor :KK20:

Back
X