bebeğim 6 aylık ve hala uyumuyor ;(( bay bay ve mellila hakkında!!

hildeee

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
46
1
286
42
Adana
:emir_bebek: arkadaşlar kızımda doğdugundan beri saglık problemi olmamasına rağmen(3 dr'a gittik.)uyku problemi var. özellikle gündüzleri uyumak istemiyor sallayarak uyutuyorum. e hadi sallayarak uyuttum sallamayı bırakırsam 10-15 dk sonra uyanıyor. sallyarak yarım saat_45 dk uyuyor. derin uykuya geçemiyor. ancak gece sallamıyoruz ve 2 saatlik dilimlerle uyuyor. gündüz neden böyle anlam veremiyorum. ağlasın ama kendi uyusun diye denedim olmadı katılırcasına ağladı. gece çayları verdim olmadı? dr yapacak bişey yok diyor ama bişeyler olmalı. şimdilik izinliyim ama ya sonrası??? düşünemiyorum... kendime ait hiç vaktim yok. en azından sallamayı bırakmalıyım. lütfen yardım edin!!!!!!!!
bay bay diye bir ilaç duydum kullanan var mı?? bilmiyorumkismile

ben kullandım ama hiçbir faydasını görmedim kullanıpta memnun kalanlarda var ama bazı çocuğun yapısı ne yaparsanız yapın uyumaz bi deneyin belki işe yarar

melila yok artık piyasada zaten sadece bay bay damla var onu kullandım

ben dr umuza melilayı sormuştum etkisi gece çaylarından pek farklı olmaz dedi. bay bay damlayı kullananların yorumlarını okuyunca açıkçası denemek istiyorum. ancak bizimkisi gece bir şekilde daha derin uyuyor, gündüz nasıl kullanılır bilmem? kararsızım...
peki sizin bebeğin uykusu nasıl şimdi?

genelde bay bayı gece uykusu için verirler benim oğlumun uykuları çok tutarsız gündüzleri uyuyo son zamanlarda 2 3 saat 1 ya da 1,5 saatlik şekilde gece saat başı kalkarız toplamdada 8 8,5 saat uyur gaz ve dişlerde çok etkiliyo uykuları ama uyumayı bilmedikleri içinde böyle oluyo malesef zamanında düzgün uyku alışkanlığı kazandıramadım şimdi çekiyorum 2 yaşını bekliyorum sabırsızlıkla belki düzelir

yapmayın..! ben daha uzun kaldıramayacağım sanki.. baybayı sipariş verdim umarım işe yarar. :))
uykusunda kıpır kıpır onun için uyanıyor zaten

inşallah işe yarar bazı bebeklerde yarıyomuş işe her bebek bir olmuyo inşallah düzelir en yakın zamanda

sallamaktan bi şekilde vazgeçirseniz aslında eltimin oğlu öyle uyuyordu sadece ve 2,5 yaşında hala öyle uyuyo bana diyolardı uyumayınca salla ayağında diye dedim alıştırmayacağım başedilir mi onunla ya bana çok zor geliyo nette araştırın bi yöntem var tracy hogg un uyutmayla ilgili kendinizde o gücü görürseniz o yöntemi deneyin

şu yatır kaldır yöntemi di mi? kitabı okumadım ama yatağına koydum,emziğini verdim çok sevdiği battaniyesi falan....nafile 12 dk dayanabildim katılırcasına ağlamasına... 2 hafta denedim yapamadım acaba bi daha mı denesem? daha uzun mu izin versem ağlamasına?

o yöntem ama feberle karışmış sizinki ağlatmayacaksınız ağlamaya başlayınca kucağınıza alıp sakinleştirip tekrar yatıracaksınız o yüzden yatır kaldır yöntemin adıda sakın ağlatmayın o yöntemi sevmiyorum ben

bak şekerim eski günlerimi hatırlattın bana.. benim küçük kızım 3kere uyurdu sabah öğlen akşam ... babası bana sallamay alıştırma dedi bende alışşsın onu sallamayacağım da seni mi sallayacağım dedim.iyi dedi sen bilirsin ben bu kızı bir ayağıma alıştırdım yatağa koyar koymaz uyanırdı uykusunu da ayağımda geçirirdi çok kitap bitirdim öyle...hep ayağımda uyudu öğlenlerii gece uyuyordu yatağında oda beni emerek sabaha kadar... kolum başımda yan yatardım uyuyunca yatağına koyardım yine ağlardı doktor seni emzk yerine koyuyor emzik alıştır dedi onu da alışmadı tam 8 ay
sonra 17 aya kadar evde baktım kreşe verdim kreşte saçını okşayaokşaya uyutmuşlar
evde onu denedim bende işe yaramadı.... böyle şimdi 4 yaşında çok şükür deliksiz uyuyorum son bir yıldır sabır şekerim geçecek bu günler....ben3. bekliyorum bu 3. ye çok temkinli yaklaşacağım...

birde bitki çayına bir çay kaşığı demlenmiş anoson koyun
işe yarıyormuş bizimkinde yaramadı da..sizde yarar inşallah..

aaaa kıyamamm ya
o zaman sabır banyodan sonra masaj gözleri kapanacaktır göeceksin en çok sevdikleri şey masaj bebe yağıyla ben vucut losyonuyla yapıyorum sebamed in..şimdi de büyüdü de 4 yaşında demiştim masaj yaptırmadan giymiyor üstünü...kaydirigubbakcemile3

Sevgili Hildeee
Benim kızım da 5 ayını yeni doldurdu. Biz de aynı sorunu yaşıyorduk. 2 buçuk ayına kadar geceleri hiç uyumuyor, gündüz iki uzun 4-5 saatlik uyku uyuyor, ertesi gece gene sabaha kadar uyumuyordu. Sonra bir şekilde kendi kendine gece uykusu uyumayı öğrendi. Ben öğrettim dersem büyük yalan olur :) O zamandan beri çok şükür gece deliksiz uyuyor. Ama gündüzleri hala 20 - 25 dakikalık kısa uykular uyuyor ve tüm gün huzursuz oluyordu. Uyutmak için kucakta gezdirmek, ayakta sallamak, kucakta gezerken şarkılar söylemek gibi türlü yöntemler denedik. Hiç biri düzgün sonuç vermedi. Kızım ağlayarak tepki gösteriyor, kucakta uyuyor ama yatağına bıraktığımız anda gene 15 dakika içerisinde uyanıp ağlamaya başlıyordu. Gece de aynı şekilde kucakta gezerek uyutuyorduk, 5 -6 denemeni sonunda artık pes ediyordu. Bu uyutma işi bazen 2 saati bulabiliyordu. Babası da ben de artık çıldırmak üzereydik. Yukarıda başka bir arkadaşın bahsettiği Tracy Hogg'un Bebek Bakımına Mucize Çözümler kitabını almış, ancak doğru düzgün okumaya fırsat bulamamıştım. En sonunda okuduğumda yaptığımız büyük hatayı farkettim.
Biz sallayarak, kucakta gezdirerek çocuğa bu şekilde uyumayı öğretiyoruz. Bu şekilde uyumayı öğrenen çocuk uykusu hafiflediği bi anda kucakta olmadığını farkediyor ve uykusu bölünüyor. Uyumak için tekrar aynı koşulların sağlanmasına ihtiyaç duyuyor çünkü başka bir şekilde uyumayı bilmiyor. Tracy'nin yöntemiyle çocuk kendi yatağında, sallanmadan uyumayı öğreniyor. Böylece uykusu hafiflediğinde paniklemiyor, kendi knedine uyumaya devam ediyor.

Yöntem ana hatlarıyla şöyle: Önce bebeklerimizin uyku işaretlerini öğrenmemiz gerekiyor. Benim kızım mesela ellerini yüzüne kaldırıyor, gözlerini ovuşturuyor. Dalgın bakışlar, esnemek, kulak ya da yüzü ovuşturmak gibi çeşitli uyku işaretleri var. Yatır kaldır yöntemi 3 aydan büyük bebekler için uygulanabiliyor. 4. aya kadar bebekler, 45 dk. 1 saat, 4 aydan büyük bebekler 1 buçuk 2 saat kadar uyanık kalabiliyorlar. Sonra uyku işaretlerini görmeniz gerekiyor. O anı yakalamak çok önemli çünkü kaçırırsanız çocuk aşırı yoruluyor ve uykuya dalması güçleşiyor.
1) Uykusu gelip sakinleştiği anda bebeğinizi odasına, ya da sakin bir odaya götürüyorsunuz. Yatağa yatırıp kullanıyorsa emziğini veriyorsunuz. Tabi kucakta uyumaya alışmış bebekler bu duruma hemen tepki gösteriyor. Ağlamaya çırpınmaya başlıyorlar.
2) Burada annenin sakin kalması çok önemli, onunla sakin bir ses tonuyla konuşabilir, şişşşş şişşşşşş sesi çıkartmayı deneyebilirsiniz. Doğrudan göz teması kurmamak gerekiyor çünkü bu bebeğin dikkatini çekip uykusunun açılmasına neden oluyormuş.
3) Eğer bebek bu şekilde sakinleşmezse elinizi göğsüne koyabilir ya da elinizi tutmasına izin verebilirsiniz. Gene sakinleşmezse işin "yatır kaldır" kısmına geçiliyor. Ki ilk seferlerde kesinlikle geçeceksiniz emin olun.
4) Bebeği yataktan alıp sakinleşinceye kadar, sallamadan, odada gezinmeden kucağınızda tutuyorsunuz. Bu arada gene onu sakinleştirmek için konuşabilir, şarkılar söyleyebilirsiniz. Sakinleşince ama kucağınızda uyuya kalmadan önce yatağa bırakıyorsunuz. Başlarda hemen ağlayacaktır. Önce yataktan almadan sakinleştirmeye çalışın, olmazsa tekrar yatır kaldır yapmanız gerekiyor. Bunu 60 kere 100 kere tekrarlamak gerekebiliyormuş. Sonra zamanla kısalacak. Bir kaç günün sonunda yatağından almanıza bile gerek kalmayacak. Önemli olan pes etmemek, sakin kalmak bebeğinize de kucağınıza almadan sakinleşmeyi öğretebilmek. ılk günler gerçekten yorucu ve stresli oluyor. Ancak işe yarıyor. Ben 2 haftadır uyguluyorum. Kızım şimdi 1 saat 43 dakikalık öğle uykusundan uyandı. Öğle yemeğimizi yiyip oyunlarımızı oynayıp, yeniden uyuduktan sonra kendi yaşadıklarımızı da yazacağım. Umarım bebeğini uyutmakta güçlük çeken annelere bir yardımımız olur.

Back
X