Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğim 7 aylık ayakta dururken sallanıyor, yürüteçte yürümüyor ve ayaklarıyla az oynuyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

minnosssk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2021
262
170
53
Arkadaşlar bebeğim 7 aylık oldu bugün. Bacakları üstüne koyunca sağa sola kayıyor düz durmuyor yürüteçte de yürümüyor. Ayrıca düz yatırınca ayaklarını çok az oynuyor kaldırıp eliyle ağzına sokmuyor. Sizin bebeğiniz sürekli ağzına alıyor muydu ayağını ve kaç aylıkken dimdik durdu ayakta?

6,5 aylık benim bebeğimde ağzına almaz ayaklarını ki böyle bi talebim de yok bence sıkıntı yapma kuzum daha küçük

4 aylıkken ağzına sokmaya başladı ayaklarını. 8,5 aylık şu an. Ayakta duramıyor henüz. Her bebeğin gelişimi farklı. Bunlar kıstas değil. Bir de yürüteç önermiyorlar

her bebeğin gelişimi farklıdır elbet yapacaktır. İçiniz rahat etmiyorsa doktordan yardım alabilirsiniz. Ama yürüteçin ne çok zararlı olduğunu söylemek isterim.

Eltimin oğlu 17 aylık. Henüz yeni ayakta durmaya ve yavaştan yürümeye başladı. Kritik eşiği aşmadığı müddetçe her çocuk farklı gelişim gösterir, endişeye gerek yok bence

Altıncı ayımız bitecek ama ayağını hiç ağzına almadı, bunun eksikliğini de hissetmedim açıkçası.
Olmazsa olmaz bir durum değil, öyle olsa doktorumuz kontrollerde uyarırdı diye düşünüyorum, sıkıntı etmeyin.
Fakat arkadaşların söylediği gibi yürüteç işine hiç girmeyin derim.

4 aylıkken ağzına sokmaya başladı ayaklarını. 8,5 aylık şu an. Ayakta duramıyor henüz. Her bebeğin gelişimi farklı. Bunlar kıstas değil. Bir de yürüteç önermiyorlar
Örümcek değil canım yürüteç farklı. Yürüme arkadaşı diye geçiyor eliyle tutuyor sadece. Ayağıyla sürekli oynuyor mu? Benim bi ara oynadı ama simdi hiç ellemiyor ben tutturmaya çalısıyorum turmuyo ittiriyor

Oynuyor ama bu gelişimsel bir basamak değil ki neden buna takıldınız? İlla oynamak zorunda değil ayaklarıyla. İlgisi çekmiyor belki de

Oynuyor ama bu gelişimsel bir basamak değil ki neden buna takıldınız? İlla oynamak zorunda değil ayaklarıyla. İlgisi çekmiyor belki de
Ay inşallah öyledir. Fizyoterapistler hareketlerini incelerken onu da dikkate alıyorlar o yüzden taktım :)

Yürüteç dediğim yürüme arkadaşı örümcek değil de :)

Daha çok küçük bence her bebegin kas gelişimi ayni degil ki kimi bebek 9 aylik yürüme telasina giriyor kimisi 1.5 yasinda gelisiminde bi sorun yoksa sizde sorun etmeyin bence daha çok kucuk

Daha minik bebeğin cnm her cocuk farklı gelişimi zamanla olur herşey sıkıntı etmeyin sağlıkla büyüt bebeğini

Her bebek farklıdır. Onu bir kalıba sokmamalısın ve ondan beklenti içine girmemelisin bence.
Bu arada örümceğin bir zararı olmadığını düşünüyorum.
Böyle bir teorinin atılmasının sebebi kapitalizm bence. Çünkü yürüteci satabilmek için örümceği kötülemek gerekli

Yedi aylık bebeğin dimdik ayakta durması mucize olmaz mı .

Arkadaşlar 7.5 aylık şu an ve yürüme arkadaşıyla yürümeye basladı şükür :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…