Bebek Beslenmesi bebegim 7 aylık olcak ama yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bitanem_sinsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2011
41
0
46
İstanbul
kızlar bebegim 9 gün sonra 7 aylık olcak ama çok zor yiyor sadece elma püresini yiyor sebze çorbası yapıyorum koyu oldugunda hiç yemiyor biraz sıvı yapıyorum birazda mama koyuyorum ozmn çok az yiyor acaba degişik tatlarmı istiyor anlayamıyorum bebelac kahvaltılık aldım onuda suratını eşkite eşkite yiyor benim bebegimin uyanma saat 11, 12 gibi uyanıyor bu şekilde nasıl ayarlayabilirim kahvaltısını ögle yemegini meyvesini akşam muhallebisini nasıl ayarlayabilirim lütfen yardım edin kafamda o kadar çok soru işaretleri varki ilk çocugum ne yapcagımı bilemez haldeyim :44:

sizin bebeginiz neler yiyor neler seviyor bide sevicegi yemek tarifleri yazarsanız çok sevinicem

Sabah 7-8 gibi devam sütünü içiriyorum saat 10 da kahvaltısını yaptırıyorum yumurta haşlıyorum onu yediriyorum 5-6 bebe bisküvisini taze sıktığım meyve suyuyla ıslatıyorum 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı peynir 1 çay kaşığı tereyağ ile karıştırıp yediriyorum öğlen 1 gibi sebze püresi/ tarhana çorbası içiriyorum sebze püresi : patates soğan sarımsak yeşil kabak balkabağı havuç (pirinç bulgur mercimek irmik)evde olan sebzeleri her gün değiştirerek az suda pîşiriyorum saat 4 gibi meyvesini yediriyorum saat 6 da yoğurt yediriyorum saat 10 da muhallebisini yediriyorum tabi ne kadar yerse bunları yapıyorum ne kadar yiyeceğini kendisi belirliyor zorlamıyorum inşallah yardımcı olabilmişimdir bizim menümüz bu..

mrb. öncelikle ek gıdaya geçiş da sabırlar diliyorum:)) tam olarak ne zaman geçtiniz ek gıdaya...eğer 6. aydan sonra geçtiyseniz daha çok yeni...hemen şapur şupur yemesini beklemeyin.7 aylık bebeğiniz diş çıkarma evresinde belki de.iştahsızlığı bundan olabilir.az az ne kadar isterse o kadar yedirin.farklı tatlar deneyin.zorlamayın kesinlikle..yoksa ki yemek onlar için işkenceye dönüşüyo.

kızım 10,5 aylık.4 aylıkken ek gıdaya geçtik.meyve ve yoğurtla başladık.sebze çorbasına 5.ayda başladık.2 günde bi yeni sebze ekleyerek çeşit yaptık.6. ayda da kahvaltıya geçtik.7.ayda tüm çorbaları yiyebiliyodu kızım.8.ayda baklagiller ve 9. ayda da aile sofrasına katıldı bebeğim.tabi ona özel yemekler yapılıyo gene ama bizimlede yiyebiliyo...

sabah 8 gibi kahvaltısını yapıyo
öğlen 12 çorba+ sebze yemeği
öğleden sonra 15,30 da yoğurt veya meyve
akşam üstü 18,00 de muhallebi (irmikle yapıyorum)
saat 21,00 da da devam sütünü içer uyur.

tşkr ederim ama benim bebegim öğlen 11 12 gibi uyanıyor öyle olunca ne yapcagımı şaşırıyorum 12de uyandıgı zaman anne sütü alıyor ama kahvaltıyı ne zmn vercem sebze çorbasını yoğurdunu falan hangi saatte vermem gerekiyor sabah erken kalkmıyor uyandırdıgım zaman ağlıyo hemen uyuyo karnını doyurmadan uyuyor gece 1 2 gibi yatıyor yardım edin lütfen kafan çok karışık yaşımda genç ilk çocugum tek bakıyorum
4 aylıkken atıştırmalara başlamıştık

İlk önce uykusunu düzene sokmalısın gece 1 2 çok geç büyüme hormonları gece çalışır senin bebeğin çok geç yatıyor sabah uyandığında oyala uyutma bence sabah uyanık olursa akşamda erken yatar ilk başta zor olsada alışır zamanla

aynı sorunu yaşıyorum bebeğim 9 aylık çok zor ek gıda yiğyor.. her yol mübahdır dedim ve yeni keşif ettiğim bir video izletiyorum paylaço abla diye .. hiç yediremediğim patates kıyma ezmesi yedirdim.. bakalım nekadar bu video bize dayanacak sIkılırsa yeni birşey bulup yedirmeliyim bir ara maşa ve koca ayıda acıyordu ama onuda tükettik ... uff bende bu konuda çok dertliyim ne yapacağımı şaşırdım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…