merhaba arkadaşlar
bebeğim 2.750 gr doğmuştu..şimdi 7.5 aylık nerdeyse 8 i bitircek ama hala6.5 kilo.2-3 aydır bu kilod
şimdiye kadar yapısı öledir diyordum. ebe de söylemişti. yapısı bölebu bebeğin çitlenbik diye seviyodu hatta. bugun doktor kilosunu çok düşük olduğunu u söyleyince morlim çok bosuldu. şimdi gırıp olduğu için testyapamdıkl bir haft sonrgitces tekrr. testler felan yapılcak.ona göre bir mamavarmış. kilo aldıryormuş.çok
pahalıymış.rapor vercekmış on göre alınıyomuş.ben bu mamanın kakasnı yapmakta sıkıntı yaptını duydum.parsındn Geçtim kaka yapamaması çok sıkıntı olur çok ağlarböle durumda. basen yapamıyo çok ağlıyo yavrum.ne yapabilrim.her şey veriyorum .sabahları peynir yumurta asen cevis yemeklerden çorblrdn et tvuk ben ne yersem veriyorum. eksta öneriler varmdır.ne yapabilrim. bide öyle mamayla kilo alırda ilerde çocuğum şişmanlık sorunu yaşarsa diye korkuyorum.doğal kilo alsın ıstıyorum
canım demekk ki verdiklerin yeterli gelmiyor kuzuya.sen ne yersen verdiğinde bebişin kendini doyuracak kadar yiyor mu bence her çocuğun belirli bir kasesi olmalı mesela benim oğlum 1,5 yaşında hala var öyle bir kasesi.düzenli vermek önemli seni emiyor mu hala?düzenli ve yeterli beslenme ile aşarsın bence sorunu
evet,bebeğiniz zayıf ama mamayla kof kilo aldırmak niye,anlamıyorum.İlle kilo alacak diye 8 aylık bir çocuğa mama vermezdim ben.Bebeğiniz ayı gereği her şeyi yiyebilir zaten.Sorun yememekse mamayı da yemez,yeyip kilo almıyorsa boşverin derim.Oyunlarla yedirmeye çalışın,mamayla karnını doyuracağına,yoğurdunu,yumurtasını,cevizin,etini,çorbasını,meyvesini yesin.Çok daha besleyici olacaktır..Tahin pekmez verin,kilo yapacaktır.Büyük oğlum yumurta sevmezdi,şeftaliye bayılırdı.Yumurtanın sarısını şeftali püresine karıştırıp yedirirdim.Basit bir örnek sadece.Sevdiği bir şey illa ki vardır,onu çeşitlendirip yemesini sağlayın.Tahlillerini yaptırın tabii ki,ama her şey normalse ,boyu da iyiyse,kilo alacak diye mamayı dayatmayın.
benimde oğlum 9 aylık ve 7.5 kilo zayıf bi bebek ve doktor bize de o raporla yazılan mamadan verdi.ama deneme amaçlı önce paramızla aldık.
bütün herşeyi zorlanarak yediği için onuda zorlanarak yiyor bi daha almıcam bende ama 13 günde 280 gr almıştı doktor devam et ii demişti
çünkü onun öncesinde 18 gr almıştı.
mamanın tam ismini biliyorsan yazabılır mısın??
arkadaşlar kendiznizi paralamayın ben 20 aydır bunla uğraşıyorum kızım kilo almıyor götürmediğim dr kalmadı
yapısı böyle diyorlar
şunu yap bunu yap diyenleride önemsemeyin onlar normal çocuklar için yemeyen çocuğa çözüm yok kızım 3.5 kilo doğdu 12. ayında 7.85 24.ayında 10.800 gramdı kardeşimin oğlu 3 aylık 7 kilo
herkes dalga geçiyor kızımla ama ben alıştım vicdanım rahat yapabileceğim herşeyi yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?